Τετάρτη, 22 Μαρτίου 2023

Απαιτήσεις €1,5 εκατ. για τις πυρκαγιές σε Λεμεσό και Λάρνακα

Οι συνολικές αποζημιώσεις που καλούνται να καταβάλλουν οι ασφαλιστικές εταιρείες για την καταστροφική πυρκαγιά στην ορεινή Λεμεσό και τη Λάρνακα αγγίζουν τα €1,5 εκατ., ανέφερε στη ραδιοφωνική εκπομπή Insider στον Active, ο γενικός διευθυντής του Συνδέσμου Ασφαλιστικών Εταιρειών Κύπρου, Ανδρέας Αθανασιάδης. Μάλιστα, όπως δήλωσε ήδη κάποιες εταιρείες έχουν αρχίσει ήδη να καταβάλλουν τις αποζημιώσεις στους ασφαλισμένους τους.

Όπως επισημαίνει ο κ. Αθανασιάδη οι απαιτήσεις που κατατέθηκαν αφορούν μόλις 43 κατοικίες (κυρίως στην ορεινή Λεμεσό) και ένα μηχανοκίνητο όχημα.

Σχολιάζοντας το γεγονός ότι ο αριθμός των κατοικιών και των οχημάτων που καταστράφηκαν ήταν πολύ μεγαλύτερος από τον αριθμό των κατοικιών και των ΙΧ που πρόκειται να αποζημιωθούν, ο κ. Αθανασιάδης υπογράμμισε ότι η αναντιστοιχία αυτή αναδεικνύει το πρόβλημα της υποασφάλισης που υπάρχει στην Κύπρο.

Υπενθυμίζεται ότι από τις πυρκαγιές καταστράφηκαν συνολικά περίπου 55 τετραγωνικά χιλιόμετρα στην περιοχή του Αρακαπά στην ορεινή Λεμεσό.

 

Διαβάστε Ακόμα