Παρασκευή, 23 Φεβρουαρίου 2024

Το «Mission: Impossible» μηνύει και ζητά αποζημίωση από ασφαλιστική εταιρεία για τις συνεχείς διακοπές των γυρισμάτων εν μέσω πανδημίας

Δημοσίευση: 01/09/2021

Η παραγωγή της νέας ταινίας “Mission: Impossible” αναγκάστηκε να διακόψει επτά φορές τα γυρίσματα εξαιτίας της πανδημίας του κορωνοϊού, σύμφωνα με μήνυση που κατατέθηκε τη Δευτέρα, στην οποία κατηγορεί την ασφαλιστική εταιρεία της ταινίας, ισχυριζόμενη ότι την αποζημίωσε μόνο για την πρώτη διακοπή των γυρισμάτων και όχι για τις υπόλοιπες δαπανηρές στάσεις εργασίας που επέβαλε η πανδημία.

Τα γυρίσματα της δημοφιλούς ταινίας δράσης με πρωταγωνιστή τον Τομ Κρουζ καθυστέρησαν τέσσερις φορές στην Ιταλία και τρεις φορές στο Ηνωμένο Βασίλειο μεταξύ Φεβρουαρίου 2020 και Ιουνίου 2021, ανέφερε η μήνυση που κατέθεσε η Paramount Pictures στο ομοσπονδιακό δικαστήριο των ΗΠΑ στην Καλιφόρνια.

Οι διακοπή των γυρισμάτων προέκυψε έπειτα από τον εντοπισμό κρουσμάτων της Covid-19 μεταξύ των μελών του καστ και του συνεργείου, αλλά και εξαιτίας των παρατεταμένων lockdown που επιβλήθηκαν στις χώρες στις οποίες πραγματοποιούνταν τα γυρίσματα.

Στην αγωγή η εταιρεία κατηγορεί την Federal Insurance Company με έδρα την Ιντιάνα για παράβαση της σύμβασης, τονίζοντας ότι συμφώνησε να πληρώσει μόνο 5 εκατομμύρια δολάρια για την πρώτη διακοπή των γυρισμάτων.

Ο Cruise, ο οποίος είναι και παραγωγός της ταινίας, έχασε την ψυχραιμία του στα γυρίσματα του “Mission: Impossible 7” στην Αγγλία τον Δεκέμβριο εξαιτίας των παραβιάσεων των μέτρων προστασίας κατά της COVID-19 από τα μέλη του προσωπικού, απειλώντας μάλιστα με απολύσεις τα μέλη του καστ και του συνεργείου που δεν τηρούσαν τους επιβεβλημένους κανόνες προστασίας

Το τελευταίο διάστημα δεν είναι λίγες οι κινηματογραφικές και τηλεοπτικές παραγωγές που έχουν διακόψει τη λειτουργία τους εξαιτίας της πανδημίας, γεγονός που αυξάνει δραματικά τους  προϋπολογισμούς τους. Στις αρχές του καλοκαιριού η Disney δέχθηκε μήνυση από θυγατρική της Allianz, η οποία υποστηρίζει ότι δεν είναι σε θέση να την αποζημιώσει για το δεύτερο κύμα της πανδημίας και τις καθυστερημένες ταινίες και τηλεοπτικές παραγωγές, που αναβλήθηκαν εξαιτίας των περιοριστικών μέτρων προστασίας.

Υπενθυμίζεται ότι το “Mission: Impossible” είναι ένα από τα μεγαλύτερα franchise στο Χόλιγουντ, με το “Mission: Impossible-Fallout” του 2018 να κερδίζει πάνω από 791 εκατομμύρια δολάρια στο παγκόσμιο box office.

Η Paramount ανέφερε στη μήνυση ότι η ασφαλιστική εταιρεία υποστήριξε ότι «δεν υπάρχουν στοιχεία που να αποδεικνύουν ότι τα μέλη του πληρώματος και του πληρώματος δεν θα μπορούσαν να συνεχίσουν τα καθήκοντά τους, παρά το γεγονός ότι έχουν μολυνθεί από τον SARS-CoV-2 και αποτελούν αδιαμφισβήτητο κίνδυνο για άλλα άτομα που εμπλέκονται στην παραγωγή».

Η Paramount δεν διευκρινίζει στη μήνυση το κόστος από τη διακοπή των γυρισμάτων, αλλά επισημαίνει ότι οι ζημίες της «ξεπέρασαν κατά πολύ» τα 5 εκατομμύρια δολάρια που είχε συμφωνήσει η Federal να πληρώσει για την πρώτη διακοπή των εργασιών λόγω Covid τον Φεβρουάριο του 2020.

Η ταινία “Mission: Impossible 7” αναμένεται να κυκλοφορήσει τον Μάιο του 2022.

Mε πληροφορίες από το Reuters

Ακολουθήστε το insuranceforum.gr στο Google News.

Διαβάστε Ακόμα

36th Thessaloniki Insurance Conference

Παρασκευή 9 Φεβρουαρίου

«Αντιμετωπίζοντας προκλήσεις – Δημιουργώντας ευκαιρίες»