Τρίτη, 19 Οκτωβρίου 2021

Το Επιμελητήριο Χανίων κατέθεσε αίτημα για παράταση της προθεσμίας ανανέωσης των αδειών των διαμεσολαβητών

Η προθεσμίας της υποβολής των δικαιολογητικών για την ανανέωση της άδειας των ασφαλιστικών διαμεσολαβητών λήγει αύριο 31 Μαρτίου. Ωστόσο, τα αιτήματα για παράταση της εν λόγω προθεσμίας έχουν αρχίσει να αποστέλλονται στον αρμόδιο Υφυπουργό από τα Επιμελητήρια της χώρας, δεδομένου ότι η πανδημία παρακωλύει την διαδικασία συγκέντρωσης των απαιτούμενων εγγράφων, δυσκολεύοντας το έργο των Επιμελητηρίων.

Όπως ανέφερε χθες το insuranceforum.gr, τα επιμελητήρια της χώρας σκοπεύουν να δώσουν παράταση στο διάστημα υποβολής των απαιτούμενων εγγράφων με σκοπό την εξυπηρέτηση των επαγγελματιών του κλάδου. Το πρώτο επίσημο αίτημα για παράταση των ημερομηνιών υποβολής των δικαιολογητικών υπεβλήθη εχθές από τον πρόεδρο του Επιμελητηρίου Χανίων, Αντώνη Ροκάκη.

Έπειτα από πλήθος αιτημάτων από επαγγελματίες του ασφαλιστικού κλάδου προς το θεσμικό φορέα της επιχειρηματικής κοινότητας και σε παράλληλη επικοινωνία με τον «Σύνδεσμο Ασφαλιστικών Διαμεσολαβητών Χανίων» (Σ.Α.Δ.Χ) το Επιμελητήριο Χανίων απέστειλε επιστολή προς τα αρμόδια Υπουργεία Οικονομικών και Δικαιοσύνης με αίτημα την παράταση της προθεσμίας επαναπιστοποίησης – ανανέωσης της άδειας των ασφαλιστικών διαμεσολαβητών έτους 2020, εξαιτίας των περιοριστικών μέτρων αντιμετώπισης της πανδημίας Covid-19.

Αναμένονται αντίστοιχες δράσεις και από άλλα Επιμελητήρια εντός των επόμενων ημερών.

Δείτε εδώ την σχετική επιστολή:

Διαβάστε Ακόμα