Τρίτη, 21 Μαρτίου 2023

Της ασφάλισης … τα παράξενα!

Της ασφάλισης … τα παράξενα!

Εντάξει, ας το παραδεχτούμε ότι για αρκετό κόσμο το θέμα «ασφάλιση» αν και αναγκαίο δεν είναι και το πιο συναρπαστικό ζήτημα στον πλανήτη. Τα συμβόλαια ασφάλισης μας βοηθούν να προστατεύσουμε ότι αγαπάμε και έχει σημασία για εμάς, από την ζωή μας, την υγεία των δικών μας ανθρώπων μέχρι το κινητό μας τηλέφωνο.

Πέραν όμως της αναγκαιότητας της ασφάλισης, στην διάρκεια των χρόνων έχουν συμβεί διάφορα ενδιαφέρον περιστατικά που έχουν και την αστεία τους πλευρά. Σε προηγούμενο μας άρθρο είχαμε δει τις «Πέντε παράξενες και αστείες ασφαλιστικές απαιτήσεις».

Σήμερα θα δούμε πέντε παράξενα πράγματα για τα οποία έχει εκδοθεί ένα ασφαλιστήριο συμβόλαιο.

#1 Η ασφάλιση απαγωγής από εξωγήινους υπάρχει στις ΗΠΑ από το 1987

Η ασφάλιση απαγωγής από εξωγήινους, γνωστή και ως ασφάλιση UFA, υποτίθεται ότι θα καλύψει τον ασφαλισμένο σε περίπτωση που μπορεί να αποδείξει ότι έχει απαχθεί από μη-ανθρώπινες υπάρξεις, εφόσον πληρούνται συγκεκριμένοι όροι και προϋποθέσεις.

Η ασφαλιστική εταιρεία «UFO Abduction Insurance Company» στην Φλόριντα πουλάει ασφαλιστήριο συμβόλαιο απαγωγής εξωγήινων με ποσό αποζημίωσης 10 εκατομμύρια δολάρια.

Το ενδιαφέρον είναι ότι η εταιρεία έχει στην πραγματικότητα πληρώσει απαιτήσεις ενώ έχει πουλήσει πάνω από 100 χιλιάδες συμβόλαια.

#2 Καμία ασφαλιστική εταιρεία δεν θα αναλάβει τις παραγωγές του Jackie Chan

Ο γνωστός ηθοποιός του Χονγκ Κονγκ Jackie Chan, διάσημος για τα τολμηρά και επικίνδυνα ακροβατικά του, εκπαιδεύει προσωπικά τους δικούς του κασκαντέρ και πληρώνει τα ιατρικά τους έξοδα που προκύπτουν από την τσέπη του.

Σε συνέντευξη του δήλωσε «υπάρχουν τόσοι πολλοί κανόνες ασφαλείας και ασφαλιστικοί όροι που πρέπει να ακολουθούμε. Το ξέρω ότι θέλουν να βεβαιωθούν ότι είμαι ασφαλής όταν κάνω τα ακροβατικά μου, αλλά μερικές φορές επιμένουν να χρησιμοποιώ προστατευτικό εξοπλισμό ακόμη και για απλά πράγματα, και αυτό είναι απογοητευτικό γιατί ξοδεύουμε τόσο πολύ χρόνο».

Ο Jackie Chan δήλωσε ότι αισθάνεται πιο άνετος όταν γυρίζει ταινίες στο Χονγκ Κονγκ σε σχέση με την Αμερική.

#3 Τα Starbucks πληρώνουν περισσότερα για ασφάλιση υγείας των εργαζομένων απ’ ότι για τον καφέ.

Ο Διευθύνων Σύμβουλος της Starbucks Howard Schultz είχε ξεκινήσει πριν κάποια χρόνια μία προσπάθεια μείωσης κόστους σε ολόκληρη την εταιρεία, η οποία περιελάβανε μείωση του εργατικού κόστους με απολύσεις εργαζομένων και κλείσιμο καταστημάτων που ήταν ανοικτά για λιγότερο από 2 χρόνια.

Ωστόσο, ακόμη και εν μέσω αυτών των περικοπών ο Schultz αρνήθηκε να αποσύρει την υγειονομική περίθαλψη για τους υπαλλήλους του, μία παροχή στους εργαζομένους που κοστίζει πάνω από 300 εκατομμύρια δολάρια, το οποίο είναι περισσότερο από ό, τι ξοδεύει η εταιρεία για καφέ.

#4 Υπάρχει ασφαλιστήριο συμβόλαιο για θάνατο από υπερβολικό γέλιο σε κινηματογράφο.

Στις αρχές του 19ου αιώνα οι θεατές του κινηματογράφου φοβούνταν τόσο πολύ να πεθάνουν λόγω υπερβολικού γέλιου που αγόρασαν ασφάλιση μέσω των Lloyd’s του Λονδίνου για αυτό ακριβώς το ενδεχόμενο.

#5 Μία ασφαλιστική εταιρεία πρόσφερε χρηματική αμοιβή σε όποιον μπορούσε να συλλάβει το τέρας του Λοχ Νες.

Το 1971 ο παραγωγός ουίσκι Cutty Sark πρόσφερε βραβείο ενός εκατομμυρίου λιρών σε όποιον μπορούσε να συλλάβει το τέρας του Λοχ Νες.

Η εταιρεία ζήτησε από τους Lloyd’s του Λονδίνου να αναλάβουν τον διαγωνισμό πράγμα που έγινε.

Πηγή: cyprusinsurancenews.com

Διαβάστε Ακόμα