Τρίτη, 21 Μαρτίου 2023

Τι θα μου συμβεί με το εμβόλιο 4 χρόνια μετά;

Την αξία του εμβολιασμού και τη συμβολή του στη διαχείριση της πανδημίας υπογράμμισε στη συνέντευξή του στον ΣΚΑΪ ο καθηγητής Πνευμονολογίας Θεόδωρος Βασιλακόπουλος, σχολιάζοντας τις επιφυλάξεις των πολιτών σχετικά με τον εμβολιασμό, τις ανησυχίες τους για τις μελλοντικές παρενέργειες καθώς και το επιχείρημα μίας μεγάλης μερίδας αρνητών που υποστηρίζει ότι τα εμβόλια δεν έχουν δοκιμαστεί επαρκώς, γεγονός που καθιστά απρόβλεπτες τις μελλοντικές τους επιπτώσεις στην υγεία μας.

Αναφερόμενος λοιπόν στα σενάρια περί των μελλοντικών παρενεργειών, ο κ. Βασιλακόπουλος εξήγησε ότι κάθε οργανισμός που εμβολιάζεται εκτίθεται σε μια πρωτεΐνη, στην πρωτεΐνη ακίδα του κορονοϊού, στην οποία εκτίθεται και κάποιος, οποίος νόσησε «φυσικά» από κορονοϊό.

«Ας υποθέσουμε ότι δεν εμβολιαστείς, και κολλήσεις φυσικά κορονοϊό και αναρρώσεις. Τότε έχεις εκτεθεί και στην πρωτεΐνη ακίδα που σε εκθέτει το εμβόλιο και στις υπόλοιπες πρωτεΐνες του κορνοϊού. Φοβάται κανένας Έλληνας που κόλλησε και ανάρρωσε τι θα συμβεί σε 4 χρόνια μετά επειδή έχει εκτεθεί στην πρωτεΐνη ακίδα; Ούτε ένας. Γιατί αν εμβολιαστώ θα πάθω κάτι;» ανέφερε χαρακτηριστικά ο Θεόδωρος Βασιλακόπουλος.

Διαβάστε Ακόμα