Παρασκευή, 24 Μαΐου 2024

Θεοδώρα Γουργούλη: Η στήριξη των νέων είναι η στήριξη του μέλλοντός μας – Αναγκαία η σύμπραξη ιδιωτικού και δημοσίου τομέα στη διαχείριση φυσικών καταστροφών

Δημοσίευση: 23/09/2021

Την Πρόεδρο του ΠΣΑΣ κα Θεοδώρα Γουργούλη συνάντησε η κάμερα του insuranceforum web tv στη Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης, η οποία μας μιλά για τη συμμετοχή του ΠΣΑΣ στην 85η ΔΕΘ, για το διάγγελμα του Κυριάκου Μητσοτάκη, την ανάγκη ενίσχυσης του κλάδου με νέους επαγγελματίες και τα απαραίτητα προσόντα τα οποία θα πρέπει να διαθέτουν όσοι επιθυμούν να δραστηριοποιηθούν στην ασφαλιστική αγορά. Παράλληλα, μοιράζεται μαζί μας τις σκέψεις της για το ζήτημα της κινητροδότησης της ιδιωτικής ασφάλισης από πλευράς της πολιτείας, ενώ σχολιάζει και την αύξηση των περιστατικών αθέμιτου ανταγωνισμού που παρατηρούνται εντός του κλάδου.

Ο ΠΣΑΣ επανήλθε στην ΔΕΘ έπειτα από αρκετά χρόνια απουσία, με σκοπό να βρεθεί κοντά στους επαγγελματίες του κλάδου, τονίζει η κα Γουργούλη, επισημαίνοντας ότι ο πανελλήνιος σύνδεσμος ασφαλιστικών συμβούλων αγκαλιάζει τους ανθρώπους του και βρίσκεται πάντα στο πλευρό τους.

Σχολιάζοντας την εξαγγελία του πρωθυπουργού στο Βελλίδειο η Πρόεδρος του ΠΣΑΣ υπογραμμίζει ότι τα νέα μέτρα που ανακοινώθηκαν είναι πολύ ελπιδοφόρα και έχουν ως στόχο τη στήριξη των νέων, γεγονός το οποίο είναι ιδιαιτέρως ενθαρρυντικό για την διαμεσολάβηση, η οποία έχει μεγάλη ανάγκη από την είσοδο νέων προσώπων στο επάγγελμα.

“Πολύ ελπιδοφόρες (οι εξαγγελίες Μητσοτάκη) όσον αφορά τους νέους. Βλέπω ότι η μεγαλύτερη στήριξη δίνεται εκεί και αυτό είναι πάρα πολύ καλό και για το επάγγελμά μας, γιατί και εμείς έχουμε ανάγκη τους νέους ανθρώπους. Η στήριξη των νέων είναι η στήριξη του μέλλοντος μας.”

Ένας νέος που αυτή τη στιγμή ψάχνει δουλειά και έχει και τις ικανότητες, τη διάθεση, το πάθος θα ήταν αμαρτία να μην μπορεί να φτάσει παρα πολύ ψηλά. Να μην είναι όχι απλώς άνεργος, αλλά να είναι ένας επιτυχημένος επαγγελματίας, ο οποίος θα προσφέρει στην κοινωνία. Είναι πάρα πολύ σημαντικό να εντάξουμε στους κόλπους μας νέα παιδιά, μορφωμένα με πάθος και ήθος.”, αναφέρει χαρακτηριστικά.

Μεταξύ των προσόντων που θα πρέπει να διαθέτει κανείς προκειμένου να γίνει ένας επιτυχημένος επαγγελματίας στον χώρο της διαμεσολάβησης η κα Γουργούλη υποστηρίζει ότι θα πρέπει να έχει γνώσεις, διάθεση για δια βίου μάθηση, ενώ εξαιρετικά σημαντικά όπως επισημαίνει είναι το όραμα και αγάπη για τους ανθρώπους.

Αναφορικά με το ζήτημα της κινητροδότησης της ιδιωτικής ασφάλισης και τις αιχμές του πρωθυπουργού από το βήμα της Βουλής, η κα Γουργούλη επισημαίνει ότι κανείς δεν μπορεί να προχωρήσει μόνος του, γεγονός που καθιστά αναγκαία τη σύμπραξη ιδιωτικού και δημοσίου τομέα στη διαχείριση των φυσικών καταστροφών. Όπως επισημαίνει η κα Γουργούλη:

“Κανείς δεν μπορεί να προχωρήσει μόνος του. Ούτε το δημόσιο μπορεί μόνο του να αναλαμβάνει όλον αυτόν τον κίνδυνο των φυσικών καταστροφών που φέρει η κλιματική αλλαγή αλλά και το απρόοπτο, ούτε όμως ο ιδιωτικός τομέας από μόνος του. Η σύμπραξη αυτή που τόσα χρόνια συζητάμε έπρεπε χθες να είχε γίνει και το κίνητρο θα είναι και το οικονομικό, η φοροαπαλλαγή που θα υπάρξει, διότι πραγματικά εκείνος ο οποίος ασφαλίζεται παίρνει ένα βάρος από τις πλάτες του κράτους και δεν μετακυλίει τον κίνδυνο στο κράτος. Ξέρουμε ότι αν κάποιος δεν ασφαλίζεται θα το πληρώσουμε όλοι μαζί κατόπιν, από την αύξηση της φορολογίας και πολλά άλλα δυσβάστακτά για εμάς.

Ήδη η ασφάλιση αυτή είναι πάρα πολύ φθηνή έναντι των υπηρεσιών τις οποίες προσφέρει. Ποια είναι η υπηρεσία; Η αξιοπρέπεια του ανθρώπου. Ένα σπίτι, μια επιχείρηση καταστρέφεται ολοσχερώς από φωτιά και από σεισμό και την άλλη μέρα δεν μπορεί να λειτουργήσει. Άλλωστε το ασφάλιστρο είναι πολύ μικρό, συνεπώς οι φοροαπαλλαγές πρέπει ήδη να ήταν εδώ.”

Σε ερώτημα σχετικά με τον αθέμιτο ανταγωνισμό και τις πρακτικές που παρατηρούνται όλο και πιο συχνά στον κλάδο η Πρόεδρος του ΠΣΑΣ επισημαίνει ότι ο ανταγωνισμός αποτελεί μια πραγματικότητα που καλείται να αντιμετωπίσει η διαμεσολάβηση, τονίζοντας ότι η λύση βρίσκεται στο χέρι των καταναλωτών, οι οποίοι πρέπει να αντιληφθούν ότι το φθηνό στο τέλος αποδεικνύεται ακριβό.

“Αθέμιτος ανταγωνισμός υπήρχε και υπάρχει. Εμείς σαν διαμεσολάβηση και μέσω της ΕΑΔΕ προσπαθούμε να φέρουμε τα προβλήματα στην επιφάνεια και να τα απομονώνουμε. Παρόλα αυτά ο αθέμιτος ανταγωνισμός θα υπάρχει και εκεί ο καταναλωτής πρέπει να ξέρει ότι το φθηνός στο τέλος είναι ακριβό και η εξυπηρέτηση και η επαγγελματική γνώση παρέχεται μόνο από έναν επαγγελματία ασφαλιστικό σύμβουλο. Και οι πλατφόρμες είναι καλές αλλά στη δυσκολία ο άνθρωπος είναι εκείνος που έρχεται να σου δώσει τη λύση και όχι το απρόσωπο. Και η πλατφόρμα είναι καλή και υπάρχει και θα υπάρχει για μικρά απλά πράγματα.”, δηλώνει.

Ακολουθήστε το insuranceforum.gr στο Google News.

Διαβάστε Ακόμα

“Έφυγε” η Νούλα Λαπατά

Με βαθειά θλίψη αναγγέλλουμε την απώλεια της Νούλας Λαπατά, συζύγου του παλαιού στελέχους της αγοράς και ιδρυτή της Ατλαντικής Ένωσης

36th Thessaloniki Insurance Conference

Παρασκευή 9 Φεβρουαρίου

«Αντιμετωπίζοντας προκλήσεις – Δημιουργώντας ευκαιρίες»