Πέμπτη, 7 Δεκεμβρίου 2023

Teleperformance Greece: Στο πλευρό της εκπαιδευτικής κοινότητας με δωρεά τεχνολογικού εξοπλισμού

The Tipping Point, Teleperformance Greece

H Teleperformance Greece ενισχύει τον τεχνολογικό εξοπλισμό σχολικών μονάδων, ενώνοντας τις δυνάμεις της με τον μη κερδοσκοπικό οργανισμό The Tipping Point (TTP), ο οποίος επικεντρώνει τη δράση του στην κάλυψη κενών που εντοπίζονται στον τομέα της εκπαίδευσης.

Μέσω του προγράμματος δωρεάς υπολογιστών «Ctrl, Alt, Change», σχολεία που έχουν ενταχθεί στο δίκτυο του The Tipping Point, έχουν τη δυνατότητα να ενισχύσουν τον εξοπλισμό τους με ανακατασκευασμένους σταθερούς υπολογιστές. Στόχος του προγράμματος είναι να υποστηριχθεί έμπρακτα η εκπαιδευτική κοινότητα της χώρας. Με την πρωτοβουλία αυτή, η Teleperformance Greece, η μεγαλύτερη εταιρεία παροχής «Digital Integrated Business Services» στην Ελλάδα, προωθεί όχι μόνο την ουσιαστική στήριξή της στα σχολεία που χρειάζονται νέο τεχνολογικό εξοπλισμό, αλλά και την υιοθέτηση των αρχών της κυκλικής οικονομίας.

Μέσω της συγκεκριμένης δράσης μειώνεται η χρήση πρώτων υλών και η δημιουργία ηλεκτρονικών αποβλήτων, καθώς οι υπολογιστές που διατίθενται αποκτούν μια δεύτερη ζωή. Μένοντας πιστή στο πρόγραμμα των περιβαλλοντικών της δράσεων «Citizen of the Planet», η Teleperformance Greece στηρίζει δράσεις που στόχο έχουν έναν πιο πράσινο πλανήτη.

Ο μη κερδοσκοπικός οργανισμός The Tipping Point αφιερώνει τη δράση του στον τομέα της εκπαίδευσης. Από το 2016 μέχρι και σήμερα έχει στηρίξει περισσότερα από 800 σχολεία ανά την Ελλάδα, αλλάζοντας τις ζωές μαθητών/τριών και των τοπικών κοινωνιών με βιωματικό τρόπο.

Σε δήλωσή του ο Νικόλας Φουρτζής, Corporate Marketing, Communications & CSR Manager στην Teleperformance Greece ανέφερε: «Ως πρωτοπόροι στην παροχή Digital Integrated Business Solutions, η βιώσιμη ανάπτυξη βρίσκεται στο επίκεντρο της στρατηγικής μας, και έτσι υιοθετούμε και προωθούμε καινοτόμες πρωτοβουλίες και πρακτικές που στοχεύουν στη διαμόρφωση ενός θετικού αντίκτυπου, ενισχύοντας τόσο την κοινωνία, όσο και το περιβάλλον.

Μέσω του πρωτοποριακού προγράμματος «Ctrl, Alt, Change», προσφέρουμε αξιόλογη συμβολή στην εκπαιδευτική κοινότητα, ενώ ταυτόχρονα προάγουμε τις αρχές της κυκλικής οικονομίας και την αειφόρο διαχείριση των πόρων».

Από την πλευρά της, η Αμαλία Κωνσταντακοπούλου, Co-founder και Director του The Tipping Point, δήλωσε σχετικά με τη συνεργασία: «Στο The Tipping Point, επιδιώκουμε μαθητές και μαθήτριες, ακόμα και στο πιο απομακρυσμένο χωριό της Ελλάδας, να συναντήσουν μέντορες ανά τον κόσμο, τους οποίους δεν θα είχαν τη δυνατότητα να συναντήσουν διαφορετικά, και κατ’ επέκταση να έχουν πρόσβαση σε γνώσεις και εμπειρίες που θα τους/τις βοηθήσουν να λάβουν πιο συνειδητοποιημένες αποφάσεις για την ακαδημαϊκή και μετέπειτα επαγγελματική τους πορεία.

Η τεχνολογία αποτελεί βασικό μας σύμμαχο από το ξεκίνημα του οργανισμού, ώστε ακόμα περισσότεροι μαθητές και μαθήτριες να έχουν τη δυνατότητα αυτή. Σήμερα, η συνεργασία μας με την Teleperformance Greece, μέσα από το πρόγραμμα «Ctrl, Alt, Change» έρχεται να ενισχύσει τον σκοπό αυτό».

Ακολουθήστε το insuranceforum.gr στο Google News.

Διαβάστε Ακόμα