Δευτέρα, 17 Ιουνίου 2024

Teleperformance Greece: Σε συνεργασία με την SciFY εκπαιδεύουν ΜΚΟ σε τεχνολογίες τεχνητής νοημοσύνης

Δημοσίευση: 16/10/2023
Teleperformance Greece, SciFY

Με μια νέα πρωτοβουλία που στοχεύει στην εκπαίδευση φορέων της Κοινωνίας των Πολιτών, και τη μεγιστοποίηση του κοινωνικού τους αποτυπώματος, η Teleperformance Greece ανακοινώνει την έναρξη του προγράμματος «ΜΚΟ Πρωτοπόροι στην Τεχνητή Νοημοσύνη», σε συνεργασία με τη βραβευμένη Αστική Μη Κερδοσκοπική Εταιρεία Science For You (SciFY).

Στο πλαίσιο του προγράμματος, η SciFΥ με την υποστήριξη της Τeleperformance Greece, θα εκπαιδεύσει ΜΚΟ, που δραστηριοποιούνται σε διάφορους τομείς (περιβάλλον, υποστήριξη ευάλωτων ομάδων, ενδυνάμωση νέων κ.ά.), στην Τεχνητή Νοημοσύνη μέσα από σεμινάρια και workshops. Οι οργανισμοί που θα εκπαιδευτούν, θα μπορούν να αξιοποιήσουν τις νέες γνώσεις και δεξιότητες για να βελτιώσουν τον κοινωνικό τους αντίκτυπο.

Γνώμονας αυτού του νέου εγχειρήματος αποτελεί η ολοένα αυξανόμενη ανάγκη αξιοποίησης των εργαλείων Τεχνητής Νοημοσύνης σε όλους τους κλάδους, τόσο επιχειρηματικής, όσο και κοινωνικής δραστηριότητας. Η Τεχνητή Νοημοσύνη αλλάζει τον κόσμο μας και για πρώτη φορά στην Ελλάδα, οι Μη Κερδοσκοπικοί Οργανισμοί θα έχουν την ευκαιρία να ανακαλύψουν τους τρόπους με τους οποίους μπορούν να την αξιοποιήσουν για να αναπτύξουν νέες μεθόδους αντιμετώπισης των προκλήσεων που προκύπτουν καθημερινά, να προσαρμοστούν στο μεταβαλλόμενο περιβάλλον και να εξελιχθούν.

Το έργο αναμένεται να εισαγάγει μικρές και μεγάλες ΜΚΟ στην έννοια, τις ευκαιρίες και τους περιορισμούς της Τεχνητής Νοημοσύνης. Έτσι, οι συμμετέχοντες θα επωφεληθούν, μεταξύ άλλων, στη λήψη αποφάσεων, την τεκμηρίωση των θέσεών τους και την καλύτερη εξυπηρέτηση των ωφελούμενων τους. Με το πρόγραμμα αυτό, η SciFY διευρύνει το διεθνώς βραβευμένο της έργο “Πρωτοπόροι για την Τεχνητή Νoημοσύνη” στο χώρο της Κοινωνίας των Πολιτών, φιλοδοξώντας να φέρει αποτελέσματα σε πολλά διαφορετικά πεδία δράσης.

Επιτελώντας πολύ σημαντικό έργο στην Ελλάδα, οι οργανώσεις της Κοινωνίας των Πολιτών καλύπτουν ένα ευρύ φάσμα αναγκών της ελληνικής κοινωνίας, στηρίζοντας περίπου 88.400 θέσεις εργασίας. Μέσα από το πρόγραμμα «ΜΚΟ Πρωτοπόροι στην Τεχνητή Νoημοσύνη» οι ωφελούμενοι οργανισμοί θα ανακαλύψουν νέους τρόπους για να δρουν σε κρίσιμα θέματα, όπως η διακίνηση ψευδών ειδήσεων, η ασφάλεια της επικοινωνίας και της παρουσίας των παιδιών στο διαδίκτυο και η αντιμετώπιση περιβαλλοντικών και κοινωνικών προκλήσεων.

Teleperformance Greece: Σε συνεργασία με την SciFY εκπαιδεύουν ΜΚΟ σε τεχνολογίες τεχνητής νοημοσύνης

Σε δήλωσή του ο Νικόλας Φουρτζής, Corporate Marketing, Communications & CSR Manager στην Teleperformance Greece ανέφερε σχετικά με τη συνεργασία «Είναι μεγάλη μας χαρά να συνεργαζόμαστε με φορείς όπως η ‘Science for You‘ και να στηρίζουμε ένα πρόγραμμα που στόχο έχει να αναβαθμίσει και να εξελίξει τη σημαντική δραστηριότητα των οργανώσεων της Κοινωνίας των Πολιτών στην Ελλάδα. Η Τeleperformance Greece, ως κορυφαία εταιρεία παροχής Digital Integrated Business Services έχει ως αποστολή να πρωτοστατήσει σε πρωτοβουλίες που προάγουν την τεχνολογική και ψηφιακή άνθιση, εφαρμόζοντας τεχνολογίες αιχμής για την ενίσχυση της κοινωνίας μας. Μέσα από αυτό το έργο, θα βοηθήσουμε τις οργανώσεις να αξιοποιήσουν τις ευκαιρίες που προσφέρει η τεχνητή νοημoσύνη και να κατανοήσουν τους πιθανούς κινδύνους.»

O κος Βασίλης Γιαννακόπουλος, Marketing & Social Impact Manager της SciFY δήλωσε: Chatbots ήδη “συνομιλούν” με μικρά παιδιά online. Πώς μπορεί ένας ΜΚΟ που ασχολείται με την προστασία του παιδιού να προετοιμάσει τα παιδιά κατάλληλα;

Οι τεράστιες περιβαλλοντικές, κοινωνικές και οικονομικές προκλήσεις απαιτούν να αναλύσουμε μεγάλα δεδομένα με πολύ μεγάλη ταχύτητα για να ξέρουμε πώς και πού να δράσουμε. Τι μπορεί να κάνει η Τεχνητή Νoημοσύνη;

Οι νέοι αρχίζουν να χρησιμοποιούν Τεχνητή Νoημοσύνη για να κάνουν τις σχολικές εργασίες τους. Τι σημαίνει αυτό για τις δεξιότητές τους;

Αυτά είναι λίγα μόνο από τα παραδείγματα που δείχνουν την ανάγκη για το πρόγραμμα. Οι σύγχρονες προκλήσεις είναι πολύπλοκες και πιεστικές, και απαιτούν νέα εργαλεία που θα δώσουν δύναμη στους φορείς αλλαγής, τους ΜΚΟ και τους ανθρώπους τους. Χάρη στην υποστήριξη της Τeleperformance Greece, το έργο γίνεται πραγματικότητα. Περιμένουμε ότι σύντομα οι φορείς που θα εκπαιδευτούν θα μας εκπλήξουν με τις καινοτομίες τους!»

Η Teleperformance Greece, η μεγαλύτερη εταιρεία παροχής “Digital Integrated Business Services” στην Ελλάδα, μένει πιστή στη δέσμευσή της για προώθηση της καινοτομίας και της ψηφιακής εξέλιξης. Το έργο «ΜΚΟ Πρωτοπόροι στην Τεχνητή Νoημοσύνη», υλοποιείται δωρεάν για τους συμμετέχοντες οργανισμούς και εντάσσεται στο ευρύτερο πλαίσιο του στρατηγικού προγράμματος Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης και των πρωτοβουλιών της εταιρείας που στοχεύουν σε ένα καλύτερο μέλλον για την κοινωνία.

Πηγή: cybernews.gr

Ακολουθήστε το insuranceforum.gr στο Google News.

Διαβάστε Ακόμα

INTERLIFE

INTERLIFE: Τα κυριότερα οικονομικά μεγέθη για το 2023, τα οποία παρουσιάστηκαν κατα τη διάρκεια της Τακτικής Γενικής Συνέλευσης

Παρουσία ισχυρής πλειοψηφίας των μετόχων της Εταιρίας, πραγματοποιήθηκε στις 14/06/24 η Τακτική Γενική Συνέλευση της INTERLIFE Α.Α.Ε.Γ.Α. στον πολυχώρο εκδηλώσεων

36th Thessaloniki Insurance Conference

Παρασκευή 9 Φεβρουαρίου

«Αντιμετωπίζοντας προκλήσεις – Δημιουργώντας ευκαιρίες»