Τρίτη, 21 Μαρτίου 2023

Τάκης Καλογεράκος για την υπόθεση Ever Given: Ήταν ο καιρός, η δυσλειτουργία του πλοίου ή πιλοτικό σφάλμα;

Τάκης Καλογεράκος, Marine Underwriter
Τάκης Καλογεράκος, Marine Underwriter

Γράφει ο Τάκης Καλογεράκος, Marine Underwriter

Μια τέλεια καταιγίδα των τριών; Υπάρχουν ακόμα πολλά που δεν γνωρίζουμε ακόμη για το τι πήγε στραβά στο κανάλι του Σουέζ, όπου ένα από τα μεγαλύτερα πλοία μεταφοράς εμπορευματοκιβωτίων στον κόσμο έχει κολλήσει διαγώνια, σταματώντας δισεκατομμύρια δολάρια σε εμπορεύματα.

Χωρίς να θέλω να μια πρώιμη θέση θα έλεγα ότι πρέπει να περιμένουμε το πόρισμα για να έχουμε μια εικόνα και να βγάλουμε τα συμπεράσματα μας.

Η δική μου τοποθέτηση σε αντίθεση όσον ακούγονται, θα ήταν σε μια διαφορετική προοπτική, θα έθετα λοιπόν θέμα πλήρης αστικής ευθύνης όσον έχουν συμβατικά την υποχρέωση να περατώσουν έναν διάπλου σε μία ελεγχόμενη θαλάσσια διαδρομή. Αυτοί δεν είναι άλλοι από την εταιρία διαχείρισης του διάπλου, οι οποίοι έχουν συμβατική υποχρέωση να λάβουν κάθε μέτρο προστασίας για την ασφαλή διακίνηση εντός των ορίων της δικής τους δικαιοδοσίας, για την αποφυγή τέτοιων περιστατικών.

Κατά την δική μου άποψη είναι σαφής, εφόσον έναντι αμοιβής συμβατικά υποχρεούσαι να φέρεις εις πέρας μια υποχρέωση, τότε φέρεις ακέραια και την ευθύνη.

Διαβάστε Ακόμα

Ανάλυσέ το

Μη χάσετε το “Ανάλυσέ το” σήμερα στις 18:00 στο insuranceforum web tv! Μοτοσικλέτα επιχειρεί προσπέραση Ε.Ι.Χ από Τα δεξιά. Αν σας συνέβαινε να δώσετε συμβουλή επί αμοιβής για την παραπάνω περίπτωση, ποια συμβουλή θα δίνατε;

Η αγαπημένη συνήθεια των επαγγελματιών τις Δευτέρες, η εκπομπή Ανάλυσέ το, με παρουσιαστή τον κ. Χρύσανθο Νικολάκο, Μεσίτη Ασφαλίσεων-Πραγματογνώμονα Μηχανικό της Prooptiki Insurance Brokers, επιστρέφει δυναμικά