Δευτέρα, 24 Ιουνίου 2024

Στρατηγική Συνεργασία Swiss Re και One Concern για την ενίσχυση της διαχείρισης κινδύνου διακοπής εργασιών Nat Cat

Δημοσίευση: 22/08/2023
Swiss Re, One Concern, nat cat

Ο αντασφαλιστικός κολοσσός Swiss Re και η One Concern, μια εταιρεία που δραστηριοποιείται στον χώρο της αναγνώρισης και διαχείρισης φυσικών κινδύνων με την χρήση τεχνολογίας AI ανακοίνωσαν στρατηγική συνεργασία που πρόκειται να ενισχύσει την αναδοχή και τη διαχείριση του κινδύνου διακοπής εργασιών nat cat (λόγω φυσικών καταστροφών).

Η συνεργασία μεταξύ των δύο εταιρειών προβλέπει τη διάθεση των προϊόντων της Οne Concern Business, Interruption Risk Scores και Metrics DNA στους ασφαλιστές μέσω της πλατφόρμας CatNet® της Swiss Re.

Η πλατφόρμα της Swiss Re παρέχει στους χρήστες μια επισκόπηση και αξιολόγηση των εκθέσεων σε φυσικούς κινδύνους παγκοσμίως. Το CatNet® αξιολογεί επίσης τον κίνδυνο συνδυάζοντας πληροφορίες κινδύνου, απώλειας, έκθεσης και ασφάλισης με επιλεγμένους χάρτες και δορυφορικές εικόνες.

Ταυτόχρονα, το προϊόν 1C-DNA που λειτουργεί με τη χρήση της τεχνητής νοημοσύνης, αξιοποιεί τη μοντελοποίηση καταστροφών, τα δίκτυα γραφημάτων, την επιστήμη δεδομένων και τα μοντέλα θεμελίωσης για να δημιουργήσει ένα ψηφιακό δίδυμο του φυσικού κόσμου διαφοροποιώντας τις ιδιότητες με βάση τους μη εμφανείς κινδύνους. Αυτό περιλαμβάνει διακοπές ρεύματος, διαταραχές στην εφοδιαστική αλυσίδα και στον κλάδο των logistics.

Επιπλέον, το προϊόν 1C-DNA είναι ένα εργαλείο παροχής δεδομένων το οποίο καταδεικνύει προβλέψεις σχετικά με την έκθεση στον κίνδυνο διακοπής, από απειλές, καθώς και από ακραίες καιρικές συνθήκες και φυσικές καταστροφές.

Όπως αναφέρει το Reinsurance News, είναι πολύ σαφές ότι η ενσωμάτωση του προϊόντος DNA της Οne Concern στην πλατφόρμα CatNet® της Swiss Re θα παρέχει στους ασφαλιστές μια πιο ολοκληρωμένη κατανόηση του κινδύνου, γεγονός που θα τους επιτρέψει να εκτιμήσουν καλύτερα, να διαχειριστούν και να μετριάσουν την έκθεσή τους.

Η συνεργασία μεταξύ των δύο εταιρειών καταδεικνύει ένα σημαντικό βήμα προόδου στη χρήση της τεχνολογίας για τη διαχείριση και τον μετριασμό των κινδύνων που συνδέονται με την κλιματική αλλαγή και τις φυσικές καταστροφές.

Ο Ahmad Wani, Διευθύνων Σύμβουλος και συνιδρυτής της Οne Concern, σχολίασε: «Η Οne Concern είναι ενθουσιασμένη που συνεργάζεται με τη Swiss Re, μια εταιρεία που συμμερίζεται τη δέσμευσή μας να αξιοποιήσουμε την τεχνολογία για να ενισχύσουμε την ανθεκτικότητα στην κλιματική αλλαγή και τις φυσικές καταστροφές».

«Με την ενσωμάτωση του προϊόντος DNA στην πλατφόρμα CatNet® της Swiss Re, μπορούμε να παρέχουμε στους ασφαλιστές τα δεδομένα που χρειάζονται για να κατανοήσουν καλύτερα την έκθεση στον κίνδυνο διακοπής της επιχείρησης και να λάβουν πιο ενημερωμένες αποφάσεις που προστατεύουν τα περιουσιακά στοιχεία και τις κοινότητες».

Ο Anil Vasagiri, Senior Vice President και Head of Property Solutions της Swiss Re, δήλωσε: «Η συνεργασία της Swiss Re με την Οne Concern μάς επιτρέπει να προσφέρουμε στους πελάτες μας ένα βελτιωμένο επίπεδο αξιολόγησης κινδύνου, ώστε να μπορούν να αξιολογούν καλύτερα τον κίνδυνο του χρόνου διακοπής λειτουργίας. Με την ενσωμάτωση του προϊόντος DNA της One Concern στην πλατφόρμα CatNet®, μπορούμε να παρέχουμε στους πελάτες μας μια ολοκληρωμένη κατανόηση του κρυφού κινδύνου διακοπής της εργασιών χωρίς ζημιά, ο οποίος εξακολουθεί να οδηγεί σε σημαντικές αξιώσεις.»

Για το πρώτο εξάμηνο του 2023, η Swiss Re ανέφερε σημαντική αύξηση των καθαρών εσόδων στα 1,4 δισεκατομμύρια δολάρια, η οποία οφείλεται σε περιορισμένες ζημιές από φυσικές καταστροφές και σε σταθερές επιδόσεις σε όλους τους επιχειρηματικούς τομείς κατά τη διάρκεια της περιόδου.

Ακολουθήστε το insuranceforum.gr στο Google News.

Διαβάστε Ακόμα

36th Thessaloniki Insurance Conference

Παρασκευή 9 Φεβρουαρίου

«Αντιμετωπίζοντας προκλήσεις – Δημιουργώντας ευκαιρίες»