Σάββατο, 20 Ιουλίου 2024

Ολοκληρώθηκε η συμφωνία Generali – Allianz για τη διάθεση της Tua Assicurazioni

Δημοσίευση: 13/10/2023
Generali, Allianz, εξαγορά

Η Generali κατέληξε σε συμφωνία με την Allianz για την πώληση της TUA Assicurazioni S.p.A..

Η συναλλαγή ευθυγραμμίζεται με την εφαρμογή της στρατηγικής του Ομίλου «Lifetime Partner 24: Driving Growth» στην Ιταλία, που έχει ως στόχο την επιδίωξη της κερδοφόρας ανάπτυξης και την απλούστευση του επιχειρηματικού μοντέλου του οργανισμού προκειμένου να επιτευχθεί βελτίωση της αποτελεσματικότητας της λειτουργίας και να αυξηθεί η διαφοροποίηση στον κλάδο των Γενικών Ασφαλίσεων.

Πρώην μέλος της Cattolica Assicurazioni, η TUA Assicurazioni είναι μια ασφαλιστική θυγατρική του Ομίλου με στοχευμένη δραστηριότητα στις Γενικές Ασφαλίσεις στην ιταλική αγορά. Η εταιρεία δραστηριοποιείται κατά κύριο λόγο στον κλάδο των αυτοκινήτων και αντιπροσωπεύει περίπου το 60% των μεικτών εγγεγραμμένων ασφαλίστρων της παραγωγής του 2022 μέσω ενός δικτύου διανομής που αποτελείται κυρίως από Ανεξάρτητα Δίκτυα Πρακτόρων και Μεσιτών.

Το συνολικό τίμημα της συναλλαγής ανέρχεται στα 280 εκατ. ευρώ σε μετρητά, με την επιφύλαξη ορισμένων προσαρμογών σύμφωνα με την πρακτική της αγοράς για αυτού του είδους τις συναλλαγές. Η συναλλαγή θα προσθέσει περίπου μία (1) ποσοστιαία μονάδα στον Δείκτη Solvency II του Ομίλου και θα έχει αμελητέο αντίκτυπο στα Κέρδη Ανά Μετοχή.

Η συναλλαγή αναμένεται να ολοκληρωθεί έως το πρώτο τρίμηνο του 2024, με την επιφύλαξη της απόκτησης των απαραίτητων εγκρίσεων από τις αρμόδιες αρχές.

Η Mediobanca – Banca di Credito Finanziario S.p.A και η Rothschild & Co ενήργησαν ως οικονομικοί σύμβουλοι και η δικηγορική εταιρεία Gianni & Origoni ενήργησε ως νομικός σύμβουλος για τη συναλλαγή.

Ακολουθήστε το insuranceforum.gr στο Google News.

Διαβάστε Ακόμα

36th Thessaloniki Insurance Conference

Παρασκευή 9 Φεβρουαρίου

«Αντιμετωπίζοντας προκλήσεις – Δημιουργώντας ευκαιρίες»