Σάββατο, 13 Ιουλίου 2024

Ο Σ.Υ.Α.Ε. συμμετέχει στην 24ωρη απεργία του Εργατικού Κέντρου Αθηνών

Δημοσίευση: 27/02/2024
Σ.Υ.Α.Ε.

Ο Σύνδεσμος Υπαλλήλων Ασφαλιστικών Επιχειρήσεων (Σ.Υ.Α.Ε.) ως μέλος του Εργατικού Κέντρου Αθηνών (ΕΚΑ) συμμετέχει στην 24ωρη Παναττική απεργιακή κινητοποίηση που έχει προκηρύξει για τις 28 Φεβρουάριου 2024.

Ακολουθεί το Δελτίου Τύπου του ΕΚΑ:

Η ακρίβεια σε βασικά προϊόντα έχει ξεφύγει και οδηγεί σε ακραίες καταστάσεις ανέχειας τους χαμηλά αμειβόμενους μισθωτούς, τους ανέργους, τους χαμηλοσυνταξιούχους, τις μονογονεϊκές οικογένειες και γενικότερα τους πλέον ευάλωτους.

Μετά από μια δεκαετία λιτότητας και απορρύθμισης, η αβεβαιότητα των παγκόσμιων οικονομικών προοπτικών και η ευθραυστότητα της ελληνικής οικονομίας δημιουργούν ανησυχία για την περαιτέρω όξυνση των ανισοτήτων. Το πρόβλημα αυτό έρχεται να προστεθεί σε απαράδεκτες καταστάσεις που συνδέονται με χρόνιες ελλείψεις και αστοχίες που απειλούν καθημερινά την ασφάλεια και την ζωή των εργαζομένων στην δουλειά, στην δημόσια υγεία, στην εκπαίδευση, στις αστικές συγκοινωνίες, στο οδικό δίκτυο, στα μεγάλα αστικά κέντρα.

Η τραγωδία των Τεμπών απέδειξε περίτρανα που μπορεί να οδηγήσουν τα κακοσυντηρημένα δίκτυα, οι ελλείψεις και τα κενά σε συστήματα ασφαλείας σε προσωπικό και κρίσιμες υποδομές. Κοινός παρονομαστής όλων αυτών είναι το κυνήγι του μεγαλύτερου κέρδους και του μικρότερου κόστους για το κράτος, που στρώνει το έδαφος για νέες τραγωδίες.

Το ΕΚΑ, στη συνεδρίαση του Διοικητικού του Συμβουλίου, αποφάσισε να θέσει στο επίκεντρο της δράσης και των διεκδικήσεών του για το επόμενο διάστημα, τις αυξήσεις των μισθών, την λήψη αποτελεσματικών μέτρων για την αντιμετώπιση της ακρίβειας, την πάταξη της αισχροκέρδειας και την επαναφορά των Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας.

Σε αυτό το πλαίσιο, το ΕΚΑ καλεί τους ενδιαφερόμενους να συμμετάσχουν την Τετάρτη 28 Φεβρουαρίου στην 24ωρη Παναττική απεργία, που προκήρυξε το ΕΚΑ με βασικά αιτήματα τα εξής:

• Αύξηση μισθών, πέραν του κατώτατου, για την προστασία της αγοραστικής δύναμης των νοικοκυριών με χαμηλά και μεσαία εισοδήματα. Επισημαίνουμε ότι η τρέχουσα πληθωριστική έξαρση δεν οφείλεται στους μισθούς αλλά στον πληθωρισμό της απληστίας και την αισχροκέρδεια.

• Διενέργεια αυστηρών ελέγχων και διαφάνειας στον τρόπο διαμόρφωσης του κόστους, των τιμών και των περιθωρίων κέρδους σε όλη την εφοδιαστική αλυσίδα με την ουσιαστική ενίσχυση της επιτροπής ανταγωνισμού.

• Πάταξη της κερδοσκοπίας σε όλες τις επιχειρήσεις βασικών κλάδων παραγωγής και εμπορίας βασικών αγαθών διατροφής και έκτακτη φορολογία επί των κερδών αλυσίδων super market και επιχειρήσεων ενέργειας, μεταφορών και τραπεζών.

• Τιμαριθμική αναπροσαρμογή όλων των κοινωνικών επιδομάτων και παροχών, καθώς και διεύρυνση των δικαιούχων επιδότησης ενοικίου, βάσει εισοδηματικών και κοινωνικών κριτηρίων για να αντιμετωπιστεί το υψηλό κόστος στέγασης, ειδικά σε νέα ζευγάρια και φοιτητές, παράλληλα με την δημιουργία δημόσιου αποθεματικού κοινωνικών κατοικιών.

Ακολουθήστε το insuranceforum.gr στο Google News.

Διαβάστε Ακόμα

36th Thessaloniki Insurance Conference

Παρασκευή 9 Φεβρουαρίου

«Αντιμετωπίζοντας προκλήσεις – Δημιουργώντας ευκαιρίες»