Παρασκευή, 14 Ιουνίου 2024

Δίνεται δίοδος αξιοποίησης της ασφαλιστικής αποζημίωσης ύψους 210 εκατομμυρίων δολαρίων στους διευθυντές της SVB

Δημοσίευση: 06/06/2023
SVB, Silicon Valley Bank
Πηγή φωτογραφίας: ABC News

Ένας δικαστής που ασχολείται με υποθέσεις πτωχεύσεων επέτρεψε στα τρέχοντα και πρώην στελέχη της μητρικής εταιρείας της Silicon Valley Bank (SVB) να επωφεληθούν από τα 210 εκατομμύρια δολάρια της διαθέσιμης ασφαλιστικής κάλυψης μέσω των πολιτικών ευθύνης διευθυντών και στελεχών, για να υπερασπιστούν τον εαυτό τους απέναντι σε αγωγές που ακολούθησαν την κατάρρευση της τράπεζας.

Υπενθυμίζεται πως η SVB έκλεισε στις 10 Μαρτίου από τις ρυθμιστικές αρχές της Καλιφόρνια μετά από μια σειρά καταθέσεων που απειλούσαν την φερεγγυότητα της τράπεζας.

Η Επιτροπή των Ανασφάλιστων Πιστωτών για την πτώχευση της SVB Financial Group είχε αντιταχθεί στη δαπάνη, λέγοντας ότι τα ασφαλιστικά χρήματα που δαπανώνται για την υπεράσπιση των διευθυντών και των αξιωματούχων δεν θα είναι διαθέσιμα για άλλες πιθανές αγωγές ή για οποιεσδήποτε συμφωνίες ή καταδικαστικές αποφάσεις. Η επιτροπή υποστήριζε ότι οι διευθυντές και τα στελέχη δεν δικαιούνται τις ασφαλιστικές αποζημιώσεις καθώς η δική τους κακοδιαχείριση προκάλεσε την κατάρρευση της τράπεζας.

Ωστόσο, ο Martin Glenn, αρχιδικαστής πτώχευσης για την Νότια Περιφέρεια της Νέας Υόρκης, δήλωσε ότι οι ίδιες οι ασφαλιστικές πολιτικές αναφέρουν ότι οι διευθυντές και οι αξιωματούχοι της τράπεζας έχουν προτεραιότητα σε οποιαδήποτε αποζημίωση από τις πολιτικές D&O.

“Ακόμη και αν είναι αλήθεια ότι οι διευθυντές και οι αξιωματούχοι έχουν ευθύνη, αυτός είναι ακριβώς ο λόγος που υπάρχει αυτή η ασφάλιση”, δήλωσε ο Glenn σε ανακοίνωση του δικαστηρίου.

Διαβάστε περισσότερα: insurancejournal.com

Ακολουθήστε το insuranceforum.gr στο Google News.

Διαβάστε Ακόμα

Δείτε ξανά την παρουσίαση της πρώτης εκπαιδευτικής ακαδημίας για τον ασφαλιστικό κλάδο στο ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΟ ΜΑΓΚΑΖΙΝΟ Live!

Περισσότεροι απο 120 διαδικτυακοί τηλεθεατές παρακολούθησαν εχθές Τρίτη την πρώτη διαδικτυακή παρουσίαση της Insurance Accelerator Academy. Ο κ. Γιάννης Γεωργακόπουλος,

36th Thessaloniki Insurance Conference

Παρασκευή 9 Φεβρουαρίου

«Αντιμετωπίζοντας προκλήσεις – Δημιουργώντας ευκαιρίες»