Σάββατο, 2 Δεκεμβρίου 2023

Στυλιανίδης: Αποφύγετε τις μετακινήσεις – Ποιες περιοχές θα χτυπήσει η κακοκαιρία

Στυλιανίδης: Αποφύγετε τις μετακινήσεις – Ποιες περιοχές θα χτυπήσει η κακοκαιρία

Σφοδρό κύμα κακοκαιρίας αναμένεται να χτυπήσει χώρα μας τις επόμενες ώρες, με το Υπουργείο Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, υπό τον Υπουργό, κ. Χρήστο Στυλιανίδη να εφιστά την προσοχή των πολιτών, τους οποίους συμβουλεύει να αποφύγουν τις άσκοπες μετακινήσεις.

Όπως υπογράμμισε ο υπουργός, από σήμερα και για τις επόμενες ημέρες, ως και την Παρασκευή, η κακοκαιρία σε ολόκληρη σχεδόν τη χώρα θα ενταθεί με τους μετεωρολόγους να τονίζουν ότι χρειάζεται προσοχή από πλευράς των πολιτών καθώς αναμένονται έντονες βροχοπτώσεις και ισχυρές καταιγίδες, κατά τόπους χαλαζοπτώσεις και αυξημένη κεραυνική δραστηριότητα.

«Αν και βρισκόμαστε ακόμα στο καλοκαίρι, πρέπει όλοι να είμαστε πολύ προσεκτικοί. Τα φαινόμενα, κατά τόπους και κατά διαστήματα, θα είναι πάρα πολύ έντονα.  Το Υπουργείο Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, ήδη από χθες, σε συνέχεια της σχετικής ανακοίνωσης της Εθνικής Μετεωρολογικής Υπηρεσίας για επιδείνωση του καιρού, έχει ενημερώσει όλες τις αρμόδιες υπηρεσίες και κυρίως τις Περιφέρειες και τους Δήμους της χώρας, να βρίσκονται σε αυξημένη ετοιμότητα», αναφέρει χαρακτηριστικά.

Παράλληλα ο κ. Στυλιανίδης απηύθυνε ισχυρή σύσταση σε όλους τους πολίτες στις περιοχές όπου εκδηλώνονται ή αναμένονται έντονα φαινόμενα, να μην μετακινούνται αν δεν έχουν σοβαρό λόγο.

Σημείωσε επίσης ότι ιδιαίτερη προσοχή απαιτείται τόσο για οδηγούς όσο και για πεζούς. «Ποτέ δεν διασχίζουμε ορμητικά νερά και χειμάρρους (τις λεγόμενες ιρλανδικές διαβάσεις)  πεζή ή με όχημα. Ποτέ, για κανέναν λόγο! Ιδιαίτερη προσοχή απαιτείται επίσης από κατασκηνωτές, ενώ επίσης απευθύνουμε έκκληση σε ξενοδόχους και σε όλους τους εργαζόμενους στον τουρισμό να προειδοποιήσουν τους τουρίστες που φιλοξενούν, ώστε να είναι ενήμεροι για την κακοκαιρία.»

Ποιες περιοχές θα χτυπήσει η κακοκαιρία

Σύμφωνα με τις τελευταίες προβλέψεις, θα εκδηλωθούν βροχές και καταιγίδες στο μεγάλο μέρος της χώρας, εκτός από τα νοτιοανατολικά νησιωτικά τμήματα.

Πιο συγκεκριμένα, σύμφωνα με το meteo.gr, κύρια χαρακτηριστικά του καιρού σήμερα θα είναι:

Βροχές και καταιγίδες κυρίως σε Ήπειρο, Θεσσαλία, Μακεδονία, Αν. Στερεά (συμπεριλαμβανομένης της Αττικής), Αν. Πελοπόννησο και τοπικά σε Θράκη και Κρήτη.

Τα φαινόμενα κατά τόπους σε τμήματα της Μακεδονίας, της Θεσσαλίας, της Αν. Πελοποννήσου και της Αν. Στερεάς θα έχουν μεγαλύτερη διάρκεια και είναι πιθανό να σημειωθούν σημαντικά ύψη βροχής.

Οι καταιγίδες τοπικά σε τμήματα της Μακεδονίας, της Θράκης, της Θεσσαλίας, της Αν. Στερεάς και της Αν. Πελοποννήσου είναι πιθανό να συνοδεύονται από χαλαζοπτώσεις μικρού μεγέθους.

Ακολουθήστε το insuranceforum.gr στο Google News.

Διαβάστε Ακόμα

Έφη Αδαμίδου, KPMG

Η KPMG πρωτοστατεί στις εξελίξεις στον κλάδο των Νομικών Υπηρεσιών, επιταχύνοντας την παροχή καινοτόμων υπηρεσιών στους πελάτες της

Οι τεχνολογίες Δημιουργικής Τεχνητής Νοημοσύνης (Generative AI) της Microsoft βοηθούν τους νομικούς συμβούλους της KPMG να επαναπροσδιορίσουν την παροχή ψηφιακών