Τετάρτη, 19 Ιουνίου 2024

ΣΠΑΤΕ: Οι αντιδράσεις του συλλόγου για τις τροποποιήσεις του φορολογικού – Να υπάρξει διευκρινιστική εγκύκλιος ή τροποποίηση του νομοσχεδίου

Δημοσίευση: 08/12/2023
ΣΠΑΤΕ

Το Δ.Σ. του ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΩΝ ΠΡΑΚΤΟΡΩΝ Ν. ΑΤΤΙΚΗΣ «ΣΠΑΤΕ», μετά την δημοσίευση του νέου φορολογικού νομοσχεδίου και τις διευκρινίσεις που δόθηκαν στη δημοσιότητα περί εξαίρεσης από αυτό των Ασφαλιστικών «συμβούλων» που δουλεύουν με δυο εταιρίες, προχώρησε στην εξής ανακοίνωση – διαμαρτυρία:

Χωρίς να θέλουμε να θίξουμε κανέναν ελεύθερο επαγγελματία ως φοροφυγά και αντιλαμβανόμενοι πλήρως την ανάγκη πάταξης της φοροδιαφυγής από την Πολιτεία, θέλουμε να διαμαρτυρηθούμε καθώς οι Επαγγελματίες Ασφαλιστικοί Διαμεσολαβητές και ειδικότερα οι Ασφαλιστικοί Πράκτορες που εκπροσωπούμε ως Σωματείο στο μεγαλύτερο ποσοστό συνεργάζονται με άνω των δύο Ασφαλιστικών Εταιριών, πλην των Ασφαλιστικών Διαμεσολαβητών που διατηρούν αποκλειστική συνεργασία με μία εταιρία (Agency) σε αντίθεση με τους υπόλοιπους επαγγελματίες έχουν ΕΣΟΔΑ που βεβαιώνονται στο σύστημα TAXIS από τις ασφαλιστικές εταιρίες και συνεπώς δεν είναι αμφισβητήσιμα.

Η εξαίρεση που πληροφορηθήκαμε σήμερα και αφορά ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΟΥΣ ΣΥΜΒΟΥΛΟΥΣ που συνεργάζονται με κάτω από (2) ασφαλιστικές εταιρίες, αφού ξεκαθαρίσουμε ότι βάσει του Ν.4583/2018 δεν υπάρχει πλέον ασφαλιστικός σύμβουλος [οι κατηγορίες είναι :

ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΟΣ ΠΡΑΚΤΟΡΑΣ, ΜΕΣΙΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΕΩΝ & ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΩΝ ΠΡΑΚΤΟΡΩΝ],  είναι άνευ αντικειμένου, αφού ανεξάρτητα με το πλήθος των συνεργασιών που έχει ο ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΟΣ ΔΙΑΜΕΣΟΛΑΒΗΤΗΣ, τα έσοδα του δεν είναι ΚΑΤΑ ΔΗΛΩΣΗ αλλά βεβαιωμένα από κάθε ασφαλιστική εταιρία με την οποία διατηρεί σύμβαση συνεργασίας.

Παρακαλούμε όπως τα ανωτέρω ληφθούν υπ’ όψη από τις αρμόδιες αρχές σε διευκρινιστική εγκύκλιο ή τροποποίηση του νομοσχεδίου.

Ακολουθήστε το insuranceforum.gr στο Google News.

Διαβάστε Ακόμα

Η Tack TMI Greece δημιουργεί την πρώτη ολοκληρωμένη εκπαιδευτική ακαδημία ανάπτυξης δεξιοτήτων για τους επαγγελματίες του ασφαλιστικού κλάδου!

Τα τελευταία χρόνια, η πραγματικότητα στον ασφαλιστικό κλάδο αλλάζει καθημερινά. Οι οικονομικές εξελίξεις, η κλιματική κρίση, οι διαφορετικές ανάγκες και

36th Thessaloniki Insurance Conference

Παρασκευή 9 Φεβρουαρίου

«Αντιμετωπίζοντας προκλήσεις – Δημιουργώντας ευκαιρίες»