Δευτέρα, 15 Απριλίου 2024

Σοκ! Ανασφάλιστος νεαρός εργάτης σκοτώθηκε προσπαθώντας να αποφύγει έλεγχο του ΕΦΚΑ (βίντεο)

Δημοσίευση: 16/02/2022
Φωτο: Ionian TV

Θλίψη προκαλεί η είδηση του τραγικού θανάτου 22χρονου εργάτη από το Πακιστάν στη Βιομηχανική Περιοχή Πατρών, ο οποίος στην προσπάθειά του να αποφύγει τον έλεγχο του ΕΦΚΑ στην επιχείρηση όπου εργαζόταν ανασφάλιστος, προσπάθησε να κρυφτεί στην οροφή του εργοστασίου, η οποία αποχώρησε με αποτέλεσμα να χάσει τη ζωή του.

Σύμφωνα με ρεπορτάζ του Ionian Tv, όταν έφτασε το ειδικό κλιμάκιο του ΕΦΚΑ στην επιχείρηση, ο 22χρονος διέφυγε στην οροφή για να κρυφτεί, καθώς εργαζόταν χωρίς να είναι ασφαλισμένος. Ωστόσο στην προσπάθειά του να κατέβει από το συγκεκριμένο σημείο η οροφή υποχώρησε, ενώ από την πτώση προκλήθηκαν βαρύτατες κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις με αποτέλεσμα λίγες μέρες αργότερα να καταλήξει.

Τόσο ο δικηγόρος της οικογένειας του θύματος, όσο και οι υπόλοιποι αλλοδαποί που δουλεύουν στο συγκεκριμένο εργοστάσιο καταγγέλλουν ότι εργάζονται στην επιχείρηση ανασφάλιστοι. Μάλιστα σύμφωνα με τις καταγγελίες που εξετάζουν οι αρχές όταν μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο, δηλώθηκε με όνομα άλλου εργάτη της ευρύτερης περιοχής.

Παράλληλα, ο δικηγόρος που εκπροσωπεί το εργοστάσιο υποστήριξε ότι ο 22χρονος είχε δώσει ψεύτικο όνομα στην επιχείρηση, με αποτέλεσμα να απασχολείται με λάθος ΑΜΚΑ, στο οποίο φαινόταν ασφαλισμένος.

Αξίζει να σημειωθεί ότι το εργοστάσιο αυτό κάηκε ολοσχερώς, μία ημέρα μόλις μετά την καταγγελία του περιστατικού στην Αστυνομία, με το πόρισμα της Πυροσβεστικής να αναφέρει βραχυκύκλωμα.

Ακολουθήστε το insuranceforum.gr στο Google News.

Διαβάστε Ακόμα

36th Thessaloniki Insurance Conference

Παρασκευή 9 Φεβρουαρίου

«Αντιμετωπίζοντας προκλήσεις – Δημιουργώντας ευκαιρίες»