Σάββατο, 22 Ιουνίου 2024

Εργασίες στο σπίτι: 3+1 συμβουλές από την SoEasy για φέτος το φθινόπωρο

Δημοσίευση: 20/09/2023
SoEasy Insurance, εργασίες σπίτι, φθινόπωρο

Το Φθινόπωρο έφτασε και ο καιρός αλλάζει σιγά σιγά! Καθώς τα φύλλα αρχίζουν να πέφτουν από τα δέντρα, ένα από τα πιο σημαντικά πράγματα που πρέπει να φροντίσουμε όλοι είναι η προετοιμασία της κατοικίας μας για τη χειμερινή περίοδο. Παρακάτω αναλύονται κάποιες από τις συμβουλές που προτείνει η SoEasy Insurance για να διατηρήσετε το σπίτι σας στην καλύτερη δυνατή κατάσταση!

Εάν ωστόσο ψάχνετε ένα πρόγραμμα ασφάλισης που θα καλύψει το σπίτι σας από κάθε λογής κακό, επισκεφθείτε τη SoEasy Insurance ή ζητήστε μια προσφορά από εδώ. Το εξειδικευμένο της προσωπικό και οι έμπειροι ασφαλιστικοί διαμεσολαβητές βρίσκονται στο πλευρό σας, ανταποκρινόμενοι στην κάθε σας ανάγκη.

Ο Σεπτέμβριος είναι ο ιδανικός μήνας για να κάνουμε έγκαιρα κάποιες εργασίες συντήρησης, οι οποίες θα προφυλάξουν την κατοικία μας από ζημιές που θα μπορούσαν να προκληθούν αν τις αμελήσουμε. Ας δούμε μερικές:

1. Συντηρήστε την Κεντρική σας Θέρμανση

Η συντήρηση της κεντρικής θέρμανσης είναι πολύ σημαντική αφού σε αντίθετη περίπτωση μπορεί να αποτελέσει πηγή κινδύνου που ενδέχεται να προκαλέσει ζημιές στην κατοικία μας. Επίσης η σωστή συντήρηση από έναν επαγγελματία τεχνικό, μπορεί να βελτιώσει την απόδοση του συστήματος και ως αποτέλεσμα θα έχουμε εξοικονόμηση ενέργειας και χρημάτων. Τέλος ένα σύστημα κεντρικής θέρμανσης που λειτουργεί σωστά, εκπέμπει λιγότερους ρύπους στην ατμόσφαιρα.

2. Καθαρίστε τις υδρορροές σας

Εργασίες στο σπίτι: 3+1 συμβουλές από την SoEasy για φέτος το φθινόπωρο

Άλλη μία πολύ σημαντική εργασία συντήρησης, είναι ο καθαρισμός των υδρορροών έτσι ώστε σε περίπτωση βροχής να φεύγει εύκολα και χωρίς εμπόδιο από την ταράτσα του σπιτιού μας.

Οι υδρορροές γεμάτες με ακαθαρσίες όπως φύλλα, σκόνη ή σκουπίδια, θα εμποδίζουν το νερό να φύγει από την ταράτσα μας, με αποτέλεσμα τον κίνδυνο πλημμυρών και σοβαρών ζημιών στο κτήριο και στα περιεχόμενα του.  Ακόμη και να μην πλημμυρίσουμε, οι φραγμένες υδρορροές μπορούν να προκαλέσουν υγρασία και μούχλα στο σπίτι μας, φαινόμενα τα οποία είναι επιβλαβή για την υγεία μας.

Οι υδρορροές, λοιπόν, θα πρέπει να καθαρίζονται συχνά, τουλάχιστον μία φορά το χρόνο, ενώ η διαδικασία μπορεί να πραγματοποιηθεί είτε από εσάς, είτε από έναν επαγγελματία.

3. Καθαρίστε και ελέγξτε το Τζάκι και την καμινάδα του

Για όσους έχουν τζάκι, αυτή είναι ίσως η πιο σημαντική εργασία που πρέπει να κάνουν το φθινόπωρο αφού τα κατάλοιπα καύσης μπορούν να προκαλέσουν πυρκαγιά, η οποία θα έχει καταστροφικές συνέπειες.

Είτε το τζάκι σας είναι ενεργειακό ή συμβατικό, η συντήρηση του είναι μία εργασία που δεν πρέπει να παραμελήσετε. Εκτός της ασφάλειας σας που είναι ο πιο σημαντικός λόγος, η σωστή συντήρηση στο τζάκι μας θα διασφαλίσει την καλύτερη απόδοση του και ως αποτέλεσμα θα παρέχει περισσότερη θερμότητα με λιγότερα καύσιμα.

4. Αναθεωρήστε το Ασφαλιστικό σας Συμβόλαιο

Εργασίες στο σπίτι: 3+1 συμβουλές από την SoEasy για φέτος το φθινόπωρο

Μιας και μπήκαμε σε ρυθμούς συντήρησης, είναι μία καλή ευκαιρία να βεβαιωθούμε ότι έχουμε ασφαλίσει σωστά το σπίτι μας. Το φθινόπωρο είναι μία καλή ευκαιρία να μιλήσουμε ξανά με τον Ασφαλιστή μας και να επιβεβαιώσουμε κάποια σημαντικά δεδομένα.

  •  Αξία Ασφαλισμένης Κατοικίας: Τους τελευταίους 18 μήνες το μέσο κόστος των κατασκευαστικών υλικών αυξήθηκε περισσότερο από 15% ενώ σε συγκεκριμένες κατηγορίες υλικών ακόμα περισσότερο. Εάν δεν έχετε αναθεωρήσει πρόσφατα την ασφαλισμένη αξία της κατοικίας σας είναι καλή στιγμή να συμβουλευτείτε τον ασφαλιστή σας.
  • Εύρος Καλύψεων: Όλα τα συμβόλαια της SoEasy Insurance προσφέρουν κάλυψη από τις πιο συνηθισμένες αιτίες πρόκλησης ζημιών στην κατοικία μας, όπως Φωτιά, Πλημμύρα, Σεισμός και άλλα. Παρόλα αυτά εάν δεν έχετε το VIP Platinum πακέτο, μπορείτε να αναβαθμίσετε και να εξασφαλίσετε καλύψεις όπως το  βραχυκύκλωμα, η εναλλακτική διαμονή ή η απομάκρυνση ερειπίων.

Δείτε τις επιλογές ασφάλισης από την SoEasy Insurance, από εδώ.

Ακολουθήστε το insuranceforum.gr στο Google News.

Διαβάστε Ακόμα

36th Thessaloniki Insurance Conference

Παρασκευή 9 Φεβρουαρίου

«Αντιμετωπίζοντας προκλήσεις – Δημιουργώντας ευκαιρίες»