Σάββατο, 20 Ιουλίου 2024

Τερέζα Σκαρλάτου: Το νέο brand name της Allianz Trade σηματοδοτεί τη δύναμη, την αξιοπιστία, τη φερεγγυότητα και την ασφαλή ανάπτυξη που προσφέρουμε στις επιχειρήσεις

Δημοσίευση: 27/03/2023
Σκαρλάτου

Η Τερέζα Σκαρλάτου, CEO της Allianz Trade συμμετείχε ως μια εκ των κεντρικών ομιλητών στο 35th Thessaloniki Insurance Conference και μίλησε αποκλειστικά στην κάμερα του insuranceforum.gr και τη Σωτηρία Γιαννακοπούλου για την αξία της ασφάλιση πιστώσεων ως ένας πολύτιμος αρωγός που εγγυάται την ασφαλή και κερδοφόρα ανάπτυξη των επιχειρήσεων.

Η Allianz Trade είναι όπως προδίδει και το brand name της μια εταιρεία του γερμανικού κολοσσού Allianz, η οποία εξειδικεύεται και αποτελεί τον παγκόσμιο ηγέτη στην ασφάλιση πιστώσεων παγκοσμίως. Αν και σε πολλούς είναι γνωστή με την παλαιότερη εμπορική της επωνυμία «Euler Hermes», το νέο brand name της Allianz Trade υπογραμμίζει την φερεγγυότητα και τη δυναμική θέση της στην ασφαλιστική αγορά

«Η Allianz όπως είναι γνωστό, είναι ένας παγκόσμιος ηγέτης στην ασφάλιση και η Allianz Trade που είμαστε εμείς, μία εταιρεία του ομίλου της Allianz, είναι ο παγκόσμιος ηγέτης στην ασφάλιση πιστώσεων.», αναφέρει χαρακτηριστικά η κα Σκαρλάτου.

Είναι πολύ υψηλή η φερεγγυότητα της Allianz και της Allianz Trade, η οποία έχει πάρει την πιστοποίηση AA. Η αλλαγή στην εμπορική της επωνυμία σηματοδοτεί τη δύναμη, τη αξιοπιστία, τη φερεγγυότητα, την ασφαλή ανάπτυξη που μπορούμε να προσφέρουμε στις επιχειρήσεις.»

«Η ασφάλιση πιστώσεων είναι υψίστης σημασίας στον κλάδο της ασφάλισης. Είναι ένα πολύ σημαντικό εργαλείο για την ασφαλή ανάπτυξη των επιχειρήσεων, για την προστασία των ταμειακών τους ροών, για την προστασία της κερδοφορίας τους, ειδικά σε εποχές όπου βλέπουμε αυτή την συνεχόμενη αστάθεια στο οικονομικό περιβάλλον και δεν βλέπουμε με ποιον τρόπο στο άμεσο μέλλον αυτό μπορεί να αλλάξει», τονίζει στο λόγο της η κα Σκαρλάτου.

Όπως επισημαίνει η CEO της Allianz Trade, οι επιχειρήσεις πρέπει να λάβουν σημαντικά υπόψη τους ότι τα δεδομένα της σύγχρονης εποχής συνεχώς μεταβάλλονται με αποτέλεσμα να μην υπάρχει καμία διασφάλιση των ταμειακών ροών των επιχειρήσεων και δεδομένη κερδοφορία.

«Έχουμε επαναλαμβανόμενες κρίσεις που σημαίνει πως θα έχουμε ένα ασταθές οικονομικό περιβάλλον. Παρόλα αυτά οι επιχειρήσεις πρέπει και θέλουν να αναπτυχθούν, να πάνε μπροστά να αυξήσουν τον τζίρο τους, την κερδοφορία τους άρα λοιπόν χρειάζονται την στήριξη ενός ουσιαστικού ασφαλιστικού εργαλείου, που είναι η ασφάλιση πιστώσεων».

Σημαντικά βήματα προόδου για την ανάπτυξη του κλάδου της ασφάλισης πιστώσεων παρατηρούνται στην ασφαλιστική αγορά της Β. Ελλάδος.

Όπως σχολιάζει και η κα Σκαρλάτου «πρόκειται για μία πολλά υποσχόμενη αγορά»!

«Έχουμε πολλούς πελάτες στην Β. Ελλάδα, πολλούς καλούς πελάτες οι οποίοι αναπτύσσονται όλο και περισσότερο και φιλοδοξούμε να αποκτήσουμε ακόμα περισσότερους.»

«Η Β. Ελλάδα μας ενδιαφέρει πάρα πολύ. Προσωπικά την θεωρώ πολλά υποσχόμενη για την Ελλάδα, και θέλουμε από τη δική μας πλευρά να τη στηρίξουμε για να πάει μπροστά, δυναμικά, και με ασφάλεια. Αυτό κάνουμε και αυτό θα κάνουμε.», επισήμανε η κα Σκαρλάτου.

Οι συνεργασίες της Allianz Trade όλο και επεκτείνονται το τελευταίο διάστημα ενισχύοντας διαρκώς το δίκτυό αλλά και το χαρτοφυλάκιό της. Όπως τονίζει η κα Σκαρλάτου

«Έχουμε ένα δίκτυο συνεργατών που όλο και εξελίσσεται και εμπλουτίζεται και νομίζω ότι παρέχουμε λύσεις που πραγματικά χρειάζονται οι επιχειρηματίες της Β. Ελλάδας».

Όσον αφορά τις συνεργασίες της, η Allianz Trade φροντίζει όλοι οι συνεργάτες της να διαθέτουν το προφίλ της σοβαρότητας και της αξιοπιστίας, χαρακτηριστικά τα οποία αποτελούν βασικούς πυλώνες για τη διαμόρφωση των πολιτικών της εταιρείας.

«Υποστηρίζουμε πολύ τους συνεργάτες μας και προσπαθούμε πάντα για το καλύτερο γι’ αυτούς. Νομίζω ότι έχουμε πολύ πιστούς και πολύ ευχαριστημένους συνεργάτες και είμαστε σε φάση που επεκτείνουμε αυτό το δίκτυο.», υπογραμμίζει η κα Σκαρλάτου.

«Η ασφάλιση πιστώσεων είναι ένα σύγχρονο δυναμικό προϊόν που απευθύνεται σε πάρα πολλές επιχειρήσεις που ακόμα δεν το έχουν ανακαλύψει. Άρα λοιπόν θεωρώ ότι το πεδίο είναι ανοιχτό για περισσότερες συνεργασίες, με περισσότερους ασφαλιστικούς συνεργάτες έτσι ώστε να ασφαλίζουμε και να εξασφαλίζουμε όλο και περισσότερες επιχειρήσεις».

Δείτε την συνέντευξη της κα. Σκαρλάτου στο βίντεο που ακολουθεί:

Δείτε την ομιλία της κα. Σκαρλάτου με τίτλο «Ασφάλιση Πιστώσεων: Προστασία των ταμειακών ροών και ασφαλής ανάπτυξη των επιχειρήσεων, στο σημερινό ασταθές παγκόσμιο περιβάλλον» εδώ:

Επισκεφθείτε το κανάλι της Insurance Innovation στο YouTube και παρακολουθήσετε όλες τις ομιλίες και τις συνεντεύξεις του 35th Thessaloniki Insurance Conference πατώντας εδώ.

Ακολουθήστε το insuranceforum.gr στο Google News.

Διαβάστε Ακόμα

ελληνική οικονομία ΕΛΣΤΑΤ: Μειωμένη η τιμή των ασφαλίστρων αυτοκινήτου το Νοέμβριο του 2021 - Στα ύψη ρεύμα και φυσικό αέριο κύπρο

Εφορία: Τέλος στις εικονικές δαπάνες

τη σταδιακή μείωση των αποδεκτών αποκλίσεων εσόδων και εξόδων που αναρτώνται στα ηλεκτρονικά βιβλία προχωρεί το υπουργείο Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών με

36th Thessaloniki Insurance Conference

Παρασκευή 9 Φεβρουαρίου

«Αντιμετωπίζοντας προκλήσεις – Δημιουργώντας ευκαιρίες»