Πέμπτη, 20 Ιουνίου 2024

Πως ασφαλίζονται οι sherpas ως οδηγοί πεζοπορίας στο Έβερεστ; | Υπάρχει χώρος αναθεώρησης;

Δημοσίευση: 29/05/2023
sherpas, Έβερεστ
Kami Rita Sherpa, Reuters

Η ορειβασία και η πεζοπορία προσελκύουν χιλιάδες ξένους στο Νεπάλ κάθε χρόνο, συνεισφέροντας περισσότερο από 4% στην οικονομία των 40 δισεκατομμυρίων δολαρίων. Η χώρα κέρδισε 5,8 εκατομμύρια δολάρια σε τέλη άδειας – 5 εκατομμύρια δολάρια μόνο από το Έβερεστ – κατά τη φετινή αναρριχητική περίοδο Μαρτίου-Μαΐου.

Οι αξιωματούχοι της εταιρείας πεζοπορίας υπολογίζουν ότι πάνω από 500.000 άνθρωποι απασχολούνται στον τουρισμό, αλλά πολλοί παραμένουν οικονομικά ευάλωτοι σε αυτό το φτωχό έθνος των 30 εκατομμυρίων ανθρώπων.

«Η κυβέρνηση κάνει ελάχιστα για την ευημερία των sherpas», είπε ο Κάμι Ρίτα, προτρέποντας τις αρχές να ξεκινήσουν προγράμματα πρόνοιας όπως ταμείο προνοίας, συνταξιοδοτικές παροχές και εκπαιδευτικές εγκαταστάσεις για τα παιδιά τους.

Οι αποστολές που προσλαμβάνουν sherpas πρέπει να συνάψουν ασφάλεια ζωής για αυτούς, αλλά η πληρωμή είναι μόλις 1,5 εκατομμύριο ρουπίες Νεπάλ (περίπου 11.300 δολάρια). Τρεις sherpas πέθαναν τον περασμένο μήνα περνώντας τον καταρράκτη Khumbu στο Έβερεστ.

«Αυτό θα πρέπει να αυξηθεί σε 5 εκατομμύρια ρουπίες (περίπου 38.000 δολάρια)», πρόσθεσε ο Κάμι Ρίτα.

($1 = 131,83 ρουπίες Νεπάλ)

Πηγή: Reuters

Ακολουθήστε το insuranceforum.gr στο Google News.

Διαβάστε Ακόμα

Η Tack TMI Greece δημιουργεί την πρώτη ολοκληρωμένη εκπαιδευτική ακαδημία ανάπτυξης δεξιοτήτων για τους επαγγελματίες του ασφαλιστικού κλάδου!

Τα τελευταία χρόνια, η πραγματικότητα στον ασφαλιστικό κλάδο αλλάζει καθημερινά. Οι οικονομικές εξελίξεις, η κλιματική κρίση, οι διαφορετικές ανάγκες και

36th Thessaloniki Insurance Conference

Παρασκευή 9 Φεβρουαρίου

«Αντιμετωπίζοντας προκλήσεις – Δημιουργώντας ευκαιρίες»