Τρίτη, 21 Μαΐου 2024

SCOR και DGTAL αξιολογούν ζημιές με Τεχνητή Νοημοσύνη

Δημοσίευση: 28/03/2024

Το Γερμανικό γραφείο του παγκόσμιου αντασφαλιστή SCOR θα διερευνήσει τον τρόπο με τον οποίο μπορεί να επωφεληθεί από την πλατφόρμα Τεχνητής Νοημοσύνης DRILLER της DGTAL και τις δυνατότητες αξιολόγησης ζημιών που προσφέρει. Η πρώτη πιλοτική εφαρμογή θα ξεκινήσει με την αξιολόγηση απαιτήσεων αναπηρίας, από τον Απρίλιο του 2024. Το DRILLER είναι ένα εργαλείο ανάλυσης χαρτοφυλακίων με Τεχνητή Νοημοσύνη που έχει σχεδιαστεί για να κατανοεί ένα ευρύ φάσμα υποθέσεων και εγγράφων. Το DRILLER επιτρέπει στους χρήστες να ελέγχουν τεράστιο όγκο δεδομένων και να εντοπίζουν μοτίβα, τάσεις και πληροφορίες, προσφέροντας μια πιο ολοκληρωμένη ανάλυση στους υπεύθυνους λήψης αποφάσεων. Είναι η εμβληματική λύση της DGTAL και η μοναδική του είδους της στον ασφαλιστικό κλάδο.

Η SCOR θα είναι ο πρώτος αντασφαλιστής που θα δοκιμάσει πιλοτικά την επόμενη έκδοση του DRILLER, η οποία παρέχει πλήρη κατανόηση των βασικών εγγράφων και των φακέλων αποζημιώσεων με τη φιλοδοξία να μειώσει σημαντικά το χρόνο και να βελτιώσει την ποιότητα της αξιολόγησης. Σε συνδυασμό με τις ήδη υπάρχουσες λειτουργίες του DRILLER, οι εισερχόμενες υποθέσεις θα εμφανίζονται “έτοιμες για ανθρώπινη απόφαση” και με συμπεράσματα που θα εκπορεύονται από το συνολικό χαρτοφυλάκιο. Με την εφαρμογή του DRILLER, η SCOR αναμένει σημαντική επιτάχυνση της αξιολόγησης των φακέλων ζημιών, καθώς και αυξημένη ακρίβεια.

Η SCOR είναι μία από τις κορυφαίες αντασφαλιστικές εταιρείες στον κόσμο, προσφέροντας στους πελάτες της ένα πλήρες φάσμα λύσεων και ολοκληρωμένων υπηρεσιών σε όλες τις πτυχές της διαχείρισης κινδύνου.

Η συνεργασία με την DGTAL και η αξιοποίηση του DRILLER, έρχεται ως αποτέλεσμα της αναγνώρισης των μεγάλων δυνατοτήτων που παρέχει η Τεχνητή Νοημοσύνη στη διαχείριση ζημιών. Το DRILLER αλλάζει τα δεδομένα στον έλεγχο και την επεξεργασία ασφαλιστικών εγγράφων, συνδυάζοντας την αυτοματοποίηση με την ανθρώπινη εμπειρία, ώστε να ξεπεραστούν εμπόδια και να διεκπεραιωθεί ένα πλήθος απλούστερων εργασιών. Αυτό διασφαλίζει ότι οι άνθρωποι, το πολυτιμότερο περιουσιακό στοιχείο μιας εταιρείας, μπορούν να επικεντρωθούν σε πιο ουσιαστικές δραστηριότητες.

H Βαντα Γιανναρά, Γενική Διευθύντρια και CCO της DGTAL ανέφερε: «Οι ασφαλιστικές εταιρείες διαχειρίζονται τεράστιο όγκο εγγράφων και, ως εκ τούτου, θα ωφεληθούν τρομερά από την Τεχνητή Νοημοσύνη. Είμαι εντυπωσιασμένη από τη δέσμευση της SCOR να βρίσκεται μεταξύ εκείνων που θα επιδιώξουν να επωφεληθούν το γρηγορότερο δυνατό. Ανυπομονώ να συνεργαστώ με την ομάδα της SCOR για να το πετύχουμε».

Ο Thomas Trompetter, SCOR Head of Client Services Central Europe, σχολίασε: «Η διαχείριση ζημιών είναι πολύ περίπλοκη στην ασφάλιση αναπηρίας και οι λύσεις Τεχνητής Νοημοσύνης έχουν σίγουρα τη δυνατότητα να διαδραματίσουν σημαντικό ρόλο στη μακροπρόθεσμη κερδοφορία των ασφαλιστικών χαρτοφυλακίων τα επόμενα χρόνια. Η ψηφιοποίηση των διαδικασιών και η αύξηση της αποτελεσματικότητας στην αξιολόγηση ζημιών είναι ουσιαστικής σημασίας. Στο μέλλον, θα θέλαμε να είμαστε σε θέση να αξιοποιούμε καλύτερα τους διαθέσιμους πόρους με την υποστήριξη της Τεχνητής Νοημοσύνης».

Ακολουθήστε το insuranceforum.gr στο Google News.

Διαβάστε Ακόμα

36th Thessaloniki Insurance Conference

Παρασκευή 9 Φεβρουαρίου

«Αντιμετωπίζοντας προκλήσεις – Δημιουργώντας ευκαιρίες»