Σάββατο, 2 Δεκεμβρίου 2023

Ιάσονας & Γιάννης Σαρρηγιαννίδης: Η προβολή μέσω των social media είναι μία πρακτική που πρέπει να υιοθετήσουν όλοι οι επαγγελματίες του ασφαλιστικού κλάδου!

Σαρρηγιαννίδης

Εν έτη 2023 κάθε επαγγελματίας θα πρέπει να έχει μία ολική και ουσιώδη προβολή στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Μάλιστα, για τα πλεονεκτήματα που έχει να προσδώσει η διαδικτυακή προβολή στον ασφαλιστικό κλάδο, μίλησαν οι Ιάσονας και Γιάννης Σαρρηγιαννίδης στα πλαίσια του 35th Thessaloniki Insurance Conference και στην κάμερα του insuranceforum.gr!

Οι Γιάννης και ο Ιάσονας Σαρρηγιαννίδης, Co – Founders της πρωτοποριακής επιχείρησης Magenda360 που δραστηριοποιείται στον χώρο της διαφήμισης και των Μέσων Κοινωνικής Δικτύωσης, τονίζουν πως, ανεξαρτήτως της επιχείρησης – επαγγελματία, όλοι θα πρέπει να έχουν μία στοχευμένη στρατηγική για την παρουσία τους στο διαδίκτυο γενικότερα, και ειδικότερα στα Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης.

Είναι πλέον ευρέως γνωστή η επιρροή που ασκούν τα social media στην καθημερινότητα των καταναλωτών. Μάλιστα, εδώ και χρόνια, έχουν αποδειχθεί ως ένα αποτελεσματικό εργαλείο στην προβολή και την διαφήμιση μίας επιχείρησης. Τα πλεονεκτήματα είναι πολλά ενώ το κόστος μικρό.

Όπως τονίζει και ο Ιάσονας Σαρρηγιαννίδης:

«Το 2023 απαιτεί μία ολοκληρωμένη ψηφιακή παρουσία. Όλοι έχουμε κινητά, όλοι χρησιμοποιούμε τα social media οπότε δεν γίνεται μία εταιρεία να μην έχει παρουσία σε αυτά. Η χρήση των social media είναι σαν μία καινούργια επιχείρηση, όσο επενδύεις σε αυτή τόσο σου φέρνει πελάτες, φήμη και προβολή».

Συνεχίζοντας αναφέρονται στην διαφοροποίηση που έχει ο ασφαλιστικός κλάδος από τις επιχειρήσεις που έχουν ενεργή παρουσία στα social media, καθώς και στο πως μπορούν οι ασφαλιστικοί διαμεσολαβητές και οι ασφαλιστικές εταιρείες να “χτίσουν” ένα ισχυρό brand name.

Ωστόσο, ο στόχος κάθε κλάδου είναι διαφορετικός και ανάλογα η προσέγγιση της προβολής του στα social media πρέπει να είναι διαφορετική.

«Είμαστε εκτός κλάδου σε αυτό το συνέδριο, παρόλα αυτά είμαστε κάτι που χρειάζονται όλες οι επιχειρήσεις»

«Για κάθε πελάτη διαφέρουν οι ανάγκες προσέγγισης της ψηφιακής του παρουσίας. Σε αυτό που εστιάζουμε εμείς είναι η μακροπρόθεσμη συνεργασία. Σήμερα φυτεύεις έναν σπόρο, και σιγά σιγά αναπτύσσεται», αναφέρει χαρακτηριστικά ο Γιάννης Σαρρηγιαννίδης.

«Οι ασφαλιστικές εταιρείες επειδή τείνουν να έχουν ένα πιο σοβαρό ύφος τους συστήνουμε να επικεντρωθούμε στα πιο σοβαρά social media όπως είναι το LinkedIn, το Facebook και το Twitter. Η παρουσία πρέπει να είναι ολική. Ένα πράγμα που προτείνω στους πελάτες μου είναι να τραβήξουμε traffic στα σοβαρά social media μέσω της παρουσίας τους και στα πιο ανάλαφρα όπως είναι το Instagram, το TikTok κ.α.», επισημαίνει ο Ιάσονας Σαρρηγιαννίδης.

Η σωστή, ωστόσο, διαχείριση των social media προκειμένου οι επιχειρήσεις να έχουν τα επιθυμητά αποτελέσματα, απαιτεί τεχνογνωσία, χρόνο και δημιουργικότητα.

Όπως αναφέρει και ο Γιάννης Σαρρηγιαννίδης:

«Το λάθος που κάνουν πολλοί επαγγελματίες είναι ότι δεν αναθέτουν την διαχείριση των social media τους στους επαγγελματίες του μάρκετινγκ και της διαφήμισης. Ως εταιρείες με διάφορο κλάδο ενασχόλησης, δεν μπορούμε να έχουμε ούτε consistency ούτε να έχουμε το πιο αποτελεσματικό περιεχόμενο. Αυτή η διαδικασία απαιτεί χρόνο».

Η προβολή με τη χρήση των μέσων κοινωνικής δικτύωσης είναι μία λύση που θα πρέπει να σκεφτούν όλοι οι επαγγελματίες του ασφαλιστικού κλάδου προκειμένου να διευρύνουν το δίκτυο συνεργατών τους, να αυξήσουν την πελατεία τους και κατ’ επέκταση την κερδοφορία τους. Άλλωστε αποτελεί την ιδανική και την πιο προσιτή επιλογή για έναν επαγγελματία του ασφαλιστικού κλάδου, ώστε να προσεγγίσει μία πληθώρα πιθανών πελατών και συνεργατών ενός εύρους ηλικιών.

Σύμφωνα με τον Γιάννη Σαρρηγιαννίδη:

«Η σωστή προβολή και διαφήμιση της εταιρείας στα social media δεν απαιτεί μεγάλο κόστος. Μπορούμε να έχουμε τα πιο επιθυμητά αποτελέσματα με organic traffic, δηλαδή με μη πληρωμένο περιεχόμενο διαφήμισης, ενώ μάλιστα αυτό προσεγγίζει και το πιο ποιοτικό κοινό».

«Η προβολή στα social media εξαρτάται από την στρατηγική που έχουμε επιλέξει. Μία πιο επιθετική ή μια πιο βατή. Σίγουρα εταιρείες που επενδύουν πιο πολύ στη διαφήμιση θα πάρουν πιο γρήγορα τα επιθυμητά αποτελέσματα, αλλά και πάλι η αξία χτίζετε μακροπρόθεσμα κατά τη γνώμη μου».

Δείτε την συνέντευξη του Ιάσονα Σαρρηγιαννίδη στο βίντεο που ακολουθεί:

Δείτε την συνέντευξη του Γιάννη Σαρρηγιανίδη στο βίντεο που ακολουθεί:

Παρακολουθήστε την ομιλία των Ιάσονα και Γιάννη Σαρρηγιαννίδη και Παναγιώτη Μαρκόπουλου, με τίτλο «Διαφήμιση στην εποχή του Internet», στο παρακάτω βίντεο:

Επισκεφθείτε το κανάλι της Insurance Innovation στο YouTube και παρακολουθήσετε όλες τις ομιλίες και τις συνεντεύξεις του 35th Thessaloniki Insurance Conference πατώντας εδώ.

Ακολουθήστε το insuranceforum.gr στο Google News.

Διαβάστε Ακόμα

Σύλλογος των Διαμεσολαβούντων στην Ιδιωτική Ασφάλιση Δωδεκανήσου “ΙΣΧΥΣ”, εκδήλωση

Σύλλογος Διαμεσολαβούντων στην Ιδιωτική Ασφάλιση Δωδεκανήσου “ΙΣΧΥΣ”: Εκδήλωση για την Ημέρα της Ιδιωτική Ασφάλισης σε μαθητές Δημοτικού

Ο Σύλλογος των Διαμεσολαβούντων στην Ιδιωτική Ασφάλιση Δωδεκανήσου “ΙΣΧΥΣ” με αφορμή την Ημέρα Ιδιωτικής Ασφάλισης, πραγματοποίησε ενημέρωση σε Δημοτικό Σχολείο