Σάββατο, 22 Ιουνίου 2024

Ρουμανία: Ανακλήθηκε η άδεια λειτουργίας της Euroins

Δημοσίευση: 17/03/2023
euroins romania
Πηγή εικόνας από: romania-insider.com

Tο Συμβούλιο της Αρχής Χρηματοοικονομικής Εποπτείας (ASF) της Ρουμανίας αποφάσισε να αποσύρει την άδεια λειτουργίας της Euroins Romania, λόγω σημείων αφερεγγυότητας, όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση.

Το Συμβούλιο αποφάσισε επίσης να προωθήσει αίτημα για την έναρξη της πτωχευτικής διαδικασίας και τον διορισμό του Ταμείου Εγγύησης Ασφαλισμένων (FGA) ως προσωρινού διαχειριστή της εταιρείας. Τα καθήκοντα της διοίκησης της εταιρείας αναστέλλονται με νόμο. Η θητεία της FGA λήγει με το διορισμό του δικαστικού εκκαθαριστή.

Από τις 30.06.2022, η εταιρεία δεν διαθέτει επιλέξιμα κεφάλαια για κάλυψη SCR, κατάσταση που διατηρείται από τις 30.09.2022. Για την αποκατάσταση της κεφαλαιακής απαίτησης φερεγγυότητας (SCR), απαιτούνται κεφάλαια ύψους 2,19 δισεκατομμυρίων lei και για την κάλυψη του MCR, κεφάλαια ύψους 1,75 δισεκατομμυρίων lei.

Ακολουθήστε το insuranceforum.gr στο Google News.

Διαβάστε Ακόμα

Υβριδικό χειρουργείο: η επανάσταση στη θεραπεία των πολύπλοκων αγγειοχειρουργικών παθήσεων

Γράφει ο Θεοδόσιος Μπίσδας, Διευθυντής Γ’ Αγγειοχειρουργικής Κλινικής, Αναπλ. Καθηγητής Αγγειοχειρουργικής, Universitätsklinkikum Münster, Ιατρικό Κέντρο Αθηνών. Το υβριδικό χειρουργείο IGS7 της εταιρείας GE Healthcare

ΕΕΘ

Παρέμβαση του Ε.Ε.Θ. στο υπό διαβούλευση σχέδιο νόμου με τίτλο «Ιδιωτική ασφάλιση έναντι φυσικών καταστροφών, κρατική αρωγή και προστασία, στεγαστική συνδρομή»

Παρέμβαση του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Θεσσαλονίκης στο υπό διαβούλευση σχέδιο νόμου του Υπουργείου Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας με τίτλο «Ιδιωτική

36th Thessaloniki Insurance Conference

Παρασκευή 9 Φεβρουαρίου

«Αντιμετωπίζοντας προκλήσεις – Δημιουργώντας ευκαιρίες»