Πέμπτη, 2 Δεκεμβρίου 2021

Προσφορά της INTERAMERICAN για την πρόληψη του Σακχαρώδη Διαβήτη

Η INTERAMERICAN υπενθυμίζει την απειλή του σακχαρώδη διαβήτη, με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα για την αντιμετώπισή του (14 Νοεμβρίου), προχωρώντας σε μια πρωτοβουλία πρόληψης. Η εταιρεία προσφέρει δωρεάν μέτρηση σακχάρου με ταινία, καθώς επίσης για ραντεβού που θα προγραμματιστούν για τρεις ημέρες: στις 19, 26 Νοεμβρίου και 3 Δεκεμβρίου στις ιδιόκτητες μονάδες υγείας, προληπτικό έλεγχο σε προνομιακή τιμή με επίσκεψη σε γενικό ιατρό και αιματολογική εξέταση (γενική αίματος, σάκχαρο, γλυκοζυλιωμένη αιμοσφαιρίνη).

Ο σακχαρώδης διαβήτης αποτελεί μια μεγάλη και σύνθετη σύγχρονη πρόκληση για την υγεία, σε όλο τον δυτικό κόσμο και την Ελλάδα. Η νοσηρότητα αυξάνεται συνεχώς, προσβάλλοντας περίπου το 10% του ελληνικού πληθυσμού, με το 1 στα 4 άτομα να μη γνωρίζει ότι νοσεί. Στους ενηλίκους, ο σακχαρώδης διαβήτης τύπου 2 αφορά στο 95% των νοσούντων, ως εξελισσόμενη κατάσταση μετά το προ-διαβητικό στάδιο. Παράγοντες κινδύνου θεωρούνται το υπερβολικό βάρος, η έλλειψη φυσικής δραστηριότητας, το οικογενειακό ιστορικό, το ατομικό αναμνηστικό διαβήτη κύησης, η υψηλή αρτηριακή πίεση, η χαμηλή καλή χοληστερόλη (HDL) και η υψηλή τιμή τριγλυκεριδίων.

«Η αλλαγή του τρόπου ζωής, αποδεδειγμένα μπορεί να είναι αποτελεσματική, παρεμποδίζοντας και καθυστερώντας την εμφάνιση σακχαρώδη διαβήτη τύπου 2» επισημαίνει ο Φραγκίσκος Οικονόμου, ενδοκρινολόγος-διαβητολόγος, συνεργάτης ιατρός της Αθηναϊκής Mediclinic και του πολυιατρείου Medifirst Αλίμου.

Η INTERAMERICAN, με αίσθημα κοινωνικής ευθύνης και σταθερά προσανατολισμένη στην υποστήριξη του Στόχου 3 των παγκόσμιων Στόχων Βιώσιμης Ανάπτυξης (SDGs) του Ο.Η.Ε. για «καλύτερη υγεία και ευημερία», υποστηρίζει έμπρακτα την πρόληψη και για τον σακχαρώδη διαβήτη. Χαρακτηριστική είναι η τακτική χορηγική σύμπραξη της εταιρείας στην εκστρατεία «Με Οδηγό τον Διαβήτη», στην οποία συμμετείχε και φέτος το φθινόπωρο.

Οι ενδιαφερόμενοι για την προσφορά εξέτασης μπορούν να απευθύνονται για προγραμματισμό ραντεβού στις ιδιόκτητες μονάδες υγείας της INTERAMERICAN:

 

  • Αθηναϊκή Μediclinic: Δορυλαίου 24, πλατεία Μαβίλη, τηλ.: 210 6475000
  • Μedifirst νοτίων προαστίων: Μ. Γερουλάνου 1, Αργυρούπολη, τηλ.: 210 9919222
  • Μedifirst βορείων προαστίων: Λεωφ. Κηφισίας 16 & Χαλεπά, Παράδεισος Αμαρουσίου, τηλ.: 211 1054900.

 

Διαβάστε Ακόμα

INTERAMERICAN και Anytime συνεργάζονται με το Παρατηρητήριο Οδικής Ασφάλειας του ΕΜΠ για την ενίσχυση των βιώσιμων τρόπων μετακίνησης

Η Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Κινητικότητας αποτελεί μία πολύ σημαντική εκστρατεία ευαισθητοποίησης της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για τη Βιώσιμη Αστική Κινητικότητα, κάθε χρόνο