Παρασκευή, 23 Φεβρουαρίου 2024

Ασφαλιστικοί Διαμεσολαβητές: 10 χρήσιμα tips για να χρησιμοποιήσετε στο έπακρο το ChatGPT

Δημοσίευση: 08/01/2024
ασφαλιστικοί διαμεσολαβητές, προτροπές, prompts, ChatGPT

Η ανακάλυψη των καλύτερων prompts στο ChatGPT μπορεί να βελτιώσει σημαντικά την παραγωγικότητά σας και να βελτιστοποιήσει την επικοινωνία σε διάφορους τομείς.

Ένας από αυτούς είναι και ο τομέας της ασφαλιστικής βιομηχανίας.

Θα ενισχύσετε την παραγωγικότητά σας χρησιμοποιώντας προτροπές υψηλής ποιότητας που έχουν σχεδιαστεί ειδικά για να ανταποκρίνονται στις απαιτήσεις ειδικών, όπως αντιπροσώπων πωλήσεων, διαφημιστών, ειδικευμένων εργατών και επιχειρηματιών και προφανώς ασφαλιστικών διαμεσολαβητών. Αυτές, οι καλύτερες προτροπές, ChatGPT θα αποδειχθούν αναμφίβολα ένα ανεκτίμητο πλεονέκτημα.

Μπορείτε να δημιουργήσετε αποτελεσματικά κορυφαίο περιεχόμενο που αντιμετωπίζει συγκεκριμένα ζητήματα του κλάδου, χρησιμοποιώντας τις έμπειρα κατασκευασμένες προτροπές σε συνδυασμό με τεχνολογία αιχμής AI, όπως το ChatGPT .

Τι είναι το ChatGPT;

Το ChatGPT είναι σαν τον φίλο συνομιλίας AI και βοηθό γραφής! Είναι ένα υπερ-έξυπνο μοντέλο γλώσσας που δημιουργήθηκε από την OpenAI. Βασικά, μπορεί να έχει συνομιλίες μαζί σας και να σας δίνει κάθε είδους απαντήσεις και προτάσεις.

Ξέρετε πώς είναι — έχει εκπαιδευτεί σε μια ολόκληρη δέσμη κειμένων στο Διαδίκτυο, επομένως έχει καλή κατανόηση της ανθρώπινης γλώσσας. Μπορείτε να του κάνετε ερωτήσεις, να λάβετε εξηγήσεις, να συλλάβετε ιδέες ή απλώς να κάνετε μια παλιά καλή συνομιλία για σχεδόν οτιδήποτε!

Απλώς έχετε κατά νου ότι, όπως κάθε AI, δεν είναι τέλειο. Μερικές φορές μπορεί να ξεγελάσει και να σας δώσει μια παράξενη απάντηση. Δεν έχει πληροφορίες σε πραγματικό χρόνο ή προσωπικές εμπειρίες πέρα ​​από αυτά στα οποία έχει εκπαιδευτεί. Επομένως, εάν χρειάζεται να ελέγξετε τα γεγονότα ή να λάβετε σημαντικές αποφάσεις, είναι πάντα καλό να ελέγχετε ξανά τις πληροφορίες.

Αλλά συνολικά, το ChatGPT είναι εδώ για να σας βοηθήσει, να συνομιλήσετε και ίσως ακόμη και να σας δώσει μερικές ενδιαφέρουσες ιδέες ή συμβουλές. Λοιπόν, ας πάμε να δούμε τι μπορεί να κάνει για εσάς!

Τι είναι οι προτροπές ChatGPT;

Οι προτροπές συνομιλίας GPT είναι σαν το σημείο εκκίνησης για τη συνομιλία σας με το AI. Είναι τα πράγματα που λέτε για να κάνετε την “μπάλα να κυλήσει” και να πείτε στην τεχνητή νοημοσύνη για τι θέλετε να συνομιλήσετε.

Βασικά, ξεκινάτε πληκτρολογώντας μια ερώτηση, μια δήλωση ή μια οδηγία. Είναι σαν να δίνεις μια προειδοποίηση στην τεχνητή νοημοσύνη για το τι αναζητάς. Η πρoτροπή ρυθμίζει την ατμόσφαιρα και δίνει στο AI μια ιδέα για το τι θέλετε να πείτε. Για όσους στοχεύουν να ενσωματώσουν αυτήν την τεχνολογία στις πλατφόρμες τους, η εξερεύνηση των υπηρεσιών ενοποίησης ChatGPT μπορεί να είναι μια στρατηγική απόφαση.

Επομένως, εάν θέλετε συγκεκριμένες πληροφορίες ή συμβουλές, πρέπει να είστε σαφείς και να πείτε στην τεχνητή νοημοσύνη τι ψάχνετε. Όσο καλύτερα πλαισιώνετε την πρoτροπή σας, τόσο καλύτερη θα είναι η απόκριση του AI. Είναι σαν να του δίνεις μια ώθηση προς τη σωστή κατεύθυνση.

Η προτροπή είναι ο τρόπος σας να πείτε στην τεχνητή νοημοσύνη: “Γεια, ας μιλήσουμε για αυτό!” Συνεχίστε λοιπόν, πληκτρολογήστε την πρoτροπή σας και ξεκινήστε τη συνομιλία με το Chat GPT. Το παν είναι να έχετε μια χαλαρή και δροσερή συζήτηση με τον φιλικό σας φίλο, AI!

Ασφαλιστικοί Διαμεσολαβητές: 10 χρήσιμα tips για να χρησιμοποιήσετε στο έπακρο το ChatGPT

Γιατί είναι σημαντικό να έχετε ένα καλό μήνυμα στο ChatGPT;

Το να έχετε μια καλή προτροπή στο ChatGPT είναι σαν τη μυστική σάλτσα για να αξιοποιήσετε στο έπακρο! Βλέπετε, μια καλή πρoτροπή είναι σημαντική γιατί θέτει τις βάσεις για μια παραγωγική και ουσιαστική συζήτηση με την τεχνητή νοημοσύνη.

Πρώτα απ ‘όλα, μια σαφής και συγκεκριμένη προτροπή βοηθά το μοντέλο να καταλάβει τι ψάχνετε. Είναι σαν να του δίνεις οδηγίες για να περιηγηθεί στην απέραντη θάλασσα πληροφοριών που έχει αποθηκεύσει στον εικονικό του εγκέφαλο. Όσο πιο ακριβής είναι η προτροπή σας, τόσο περισσότερες πιθανότητες έχετε να λάβετε μια σχετική και επί τόπου απάντηση.

Σκεφτείτε ένα καλό μήνυμα όπως το GPS για το ChatGPT. Καθοδηγεί την τεχνητή νοημοσύνη στο που να πάει και σε τι να επικεντρωθεί. Χωρίς μια καλή πρoτροπή, μπορεί να καταλήξετε με μια μπερδεμένη συνομιλία που δεν ανταποκρίνεται στην ερώτησή σας.

Ένα άλλο ωραίο πράγμα σχετικά με μια καλή προτροπή είναι ότι μπορεί να σας βοηθήσει να λάβετε το είδος της απάντησης που αναζητάτε. Εάν θέλετε μια σύντομη και περιεκτική απάντηση, μπορείτε να τη ζητήσετε ρητά. Εάν θέλετε μια πιο λεπτομερή εξήγηση ή παραδείγματα, μπορείτε να το συμπεριλάβετε και στην πρoτροπή σας. Είναι σαν να λέτε στο ChatGPT την ατμόσφαιρα που θέλετε, ώστε να μπορεί να προσαρμόσει την απάντησή του ανάλογα.

Επομένως, εν συντομία, μια καλή προτροπή είναι σημαντική, επειδή βοηθά το ChatGPT να κατανοήσει τις ανάγκες σας, να παραμείνει σε καλό δρόμο και να προσφέρει το είδος της απάντησης που αναζητάτε. Είναι σαν να του δίνετε μια ώθηση προς τη σωστή κατεύθυνση για να κάνετε τη συνομιλία σας όσο το δυνατόν πιο χρήσιμη και φοβερή.

Ασφαλιστικοί Διαμεσολαβητές: 10 χρήσιμα tips για να χρησιμοποιήσετε στο έπακρο το ChatGPT

Καλές προτροπές συνομιλίας GPT VS Κακές προτροπές GPT συνομιλίας για τον ασφαλιστικό κλάδο

Ας ρίξουμε μια ματιά σε μερικά παραδείγματα καλών προτροπών έναντι κακών μηνυμάτων για να δούμε πώς μπορούν να κάνουν τη διαφορά στις συνομιλίες σας με το ChatGPT:

👎🏼  Κακή προτροπή: “Πες μου για ασφάλειες.” Αυτή η προτροπή είναι αρκετά ασαφής και δεν παρέχει συγκεκριμένες οδηγίες. Αφήνει την τεχνητή νοημοσύνη να αναρωτιέται σε ποια πτυχή των ασφαλειών να επικεντρωθεί, με αποτέλεσμα μια γενική απόκριση.

 

👍🏼 Καλή προτροπή: “Ποιες είναι μερικές αναδυόμενες αγορές για τον ασφαλιστικό κλάδο και πώς επηρεάζεται η οικονομική ανάπτυξη;” Αυτή η προτροπή είναι σαφής, συγκεκριμένη και παρέχει ένα συγκεκριμένο θέμα ενδιαφέροντος. Καθοδηγεί την τεχνητή νοημοσύνη να δημιουργήσει μια απάντηση ειδικά σχετικά με τις αναδυόμενες αγορές του ασφαλιστικού κλάδου και τον αντίκτυπό τους στη οικονομική ανάπτυξη.

 

👎🏼  Κακή προτροπή: “Δώστε μου συμβουλές για την ασφάλιση οχήματος που θα ταξιδέψει στο εξωτερικό”. Παρόμοια με το πρώτο παράδειγμα, αυτή η προτροπή είναι πολύ ευρεία και δεν παρέχει συγκεκριμένες λεπτομέρειες. Θα μπορούσε να οδηγήσει σε μια γενική ή μη εστιασμένη απόκριση.

 

👍🏼 Καλή προτροπή: “Ποιοι είναι οι κίνδυνοι που συνήθως ασφαλίζονται από μία ασφαλιστική εταιρεία για ένα όχημα που θα ταξιδέψει στο εξωτερικό;” Αυτή η προτροπή περιορίζει το θέμα στην κάλυψη των κινδύνων για ένα όχημα με πράσινη κάρτα. Προτρέπει την τεχνητή νοημοσύνη να παρέχει πολύ συγκεκριμένες πληροφορίες.

 

👎🏼  Κακή προτροπή: “Πώς είναι ο ασφαλιστικός κλάδος στην Γαλλία;” Αν και αυτό το μήνυμα είναι σαφές, δεν προσδιορίζει ποια ακριβώς είναι η πληροφορία η οποία θέλουμε να λάβουμε. Αφήνει την τεχνητή νοημοσύνη αβέβαιη για το ποιες πληροφορίες θα θέλαμε να μάθουμε για τον κλάδο στη Γαλλία.

 

👍🏼 Καλή πρoτροπή: “Ποια είναι η εξέλιξη του ασφαλιστικού κλάδου στην Γαλλία κατά την τελευταία 10ετία;” Αυτή η πρoτροπή παρέχει τις απαραίτητες λεπτομέρειες – τοποθεσία και συγκεκριμένο χρονικό πλαίσιο προκειμένου να προκύψει μία συγκεκριμένη απάντηση από το ChatGPT.

 

👎🏼  Κακή πρoτροπή: “Πες μου για την νομοθεσία IDD” Για άλλη μια φορά, αυτή η προτροπή είναι υπερβολικά ευρεία, αφήνοντας την τεχνητή νοημοσύνη αβέβαιη για το σε ποια πτυχή της νομοθεσίας θα πρέπει να επικεντρωθεί. Μπορεί να οδηγήσει σε μια γενική και μη ικανοποιητική απάντηση η οποία δεν θα μας βοηθάει σε κάτι συγκεκριμένο.

 

👍🏼 Καλή προτροπή: “Εξήγησέ μου, η IDD πώς προστατεύει τους καταναλωτές στην Ευρώπη;” Αυτή η πρoτροπή προσδιορίζει συγκεκριμένο τομέα της νομοθεσίας και ζητάει συγκεκριμένη πληροφόρηση. Καθοδηγεί την τεχνητή νοημοσύνη να παρέχει μια πιο λεπτομερή και εστιασμένη απάντηση, προσφέροντας μια βαθύτερη κατανόηση του συγκεκριμένου θέματος.

Θυμηθείτε, μια καλή πρoτροπή είναι συγκεκριμένησαφής και παρέχει αρκετό πλαίσιο για να καθοδηγήσει την απόκριση του AI. Σας βοηθά να λάβετε τις πληροφορίες που αναζητάτε και ενθαρρύνει το ChatGPT να δημιουργήσει πιο στοχευμένες και χρήσιμες απαντήσεις.

10 βέλτιστες πρακτικές σχετικά με τον τρόπο χρήσης προτροπών στο ChatGPT

Όταν χρησιμοποιείτε μηνύματα πρoτροπής στο ChatGPT, ακολουθούν ορισμένες γενικές βέλτιστες πρακτικές που πρέπει να λάβετε υπόψη:

Να είστε σαφείς και συγκεκριμένοι: Κοινοποιήστε ξεκάθαρα το αίτημα ή την ερώτησή σας στο μοντέλο για να καθοδηγήσετε την απάντησή του. Τα συγκεκριμένα μηνύματα τείνουν να δίνουν πιο εστιασμένες και σχετικές απαντήσεις.

Παροχή πλαισίου: Δώστε στο μοντέλο σχετικές πληροφορίες σχετικά με το θέμα ή το σενάριο που θέλετε να συζητήσετε. Αυτό βοηθά το μοντέλο να δημιουργήσει απαντήσεις που ευθυγραμμίζονται με το δεδομένο πλαίσιο.

Χρησιμοποιήστε πλήρεις προτάσεις: Πλαισιώστε τις προτροπές σας ως πλήρεις προτάσεις για να βεβαιωθείτε ότι το μοντέλο κατανοεί τη δομή και το πλαίσιο της συνομιλίας.

Έναρξη με ένα μήνυμα συστήματος: Ξεκινήστε τη συνομιλία με ένα μήνυμα συστήματος που ορίζει τη συμπεριφορά ή το ρόλο για το AI. Για παράδειγμα, μπορείτε να ξεκινήσετε με το «Είσαι ειδικός στον ασφαλιστικό κλάδο» ή «Είσαι ασφαλιστικός διαμεσολαβητής, ένας επαγγελματίας που παρέχει συμβουλές για τις ασφάλειες υγείας»

Πειραματιστείτε και επαναλάβετε: Οι απαντήσεις του μοντέλου μπορεί να διαφέρουν, επομένως μη διστάσετε να πειραματιστείτε με διαφορετικές φράσεις ή παραλλαγές προτροπών για να επιτύχετε το επιθυμητό αποτέλεσμα. Επαναλάβετε και βελτιώστε τις προτροπές σας με βάση τις απαντήσεις που λαμβάνετε.

Ενσωμάτωση προηγούμενων απαντήσεων: Η αναφορά στις προηγούμενες απαντήσεις του μοντέλου σε επόμενα μηνύματα μπορεί να βοηθήσει στη διατήρηση του πλαισίου και στη δημιουργία μιας συνεκτικής συνομιλίας.

Περιορίστε το μήκος απόκρισης: Εάν θέλετε συνοπτικές απαντήσεις, καθορίστε το επιθυμητό μήκος ή ζητήστε από το μοντέλο να παρέχει έναν συγκεκριμένο αριθμό βασικών σημείων. Αυτό βοηθά στη λήψη πιο εστιασμένων και συνοπτικών απαντήσεων.

Χρησιμοποιήστε ρητές οδηγίες: Εάν έχετε συγκεκριμένες απαιτήσεις για την απόκριση, όπως να ζητήσετε από το μοντέλο να παραθέσει παραδείγματα, να παράσχει οδηγίες βήμα προς βήμα ή να συγκρίνετε επιλογές, δηλώστε με σαφήνεια αυτές τις οδηγίες στο μήνυμα.

Επαλήθευση και έλεγχος γεγονότων: Αν και το ChatGPT μπορεί να παρέχει χρήσιμες πληροφορίες, είναι σημαντικό να ελέγχετε τις απαντήσεις για ακρίβεια. Το μοντέλο δημιουργεί απαντήσεις με βάση μοτίβα στα δεδομένα στα οποία εκπαιδεύτηκε, αλλά δεν έχει πρόσβαση σε πραγματικό χρόνο στις πιο πρόσφατες πληροφορίες.

Ελέγξτε και βελτιώστε: Αφού λάβετε απαντήσεις, ελέγξτε τις κριτικά και βελτιώστε τις προτροπές σας εάν είναι απαραίτητο. Προσαρμόστε τις προτροπές σας με βάση τα δυνατά και αδύνατα σημεία του μοντέλου για να λάβετε πιο ακριβείς και σχετικές απαντήσεις.

Θυμηθείτε, ενώ το ChatGPT μπορεί να παρέχει πολύτιμες πληροφορίες και προτάσεις, είναι πάντα σημαντικό να χρησιμοποιείτε την ανθρώπινη κρίση και την τεχνογνωσία για την αξιολόγηση και την εφαρμογή των πληροφοριών που δημιουργούνται σε σενάρια πραγματικού κόσμου.

Ακολουθήστε το insuranceforum.gr στο Google News.

Διαβάστε Ακόμα

36th Thessaloniki Insurance Conference

Παρασκευή 9 Φεβρουαρίου

«Αντιμετωπίζοντας προκλήσεις – Δημιουργώντας ευκαιρίες»