Δευτέρα, 27 Μαΐου 2024

Πρώην αστυνομικός σκότωνε συγγενείς και φίλους για να λαμβάνει αποζημιώσεις από ασφαλιστικές εταιρείες

Δημοσίευση: 25/10/2021

Σοκ έχει προκαλέσει η υπόθεση μιας κατά συρροή δολοφόνου, της νοτιοαφρικανής πρώην αστυνομικού Nomia Rosemary Ndlovu, η οποία κρίθηκε ένοχη για τη δολοφονία πέντε συγγενικών της προσώπων αλλά και του συντρόφου της, έχοντας ως απώτερο σκοπό την είσπραξη των αποζημιώσεων από τα ασφαλιστήρια συμβόλαια ζωής των οικείων της.

Όπως αποδείχθηκε η κατηγορουμένη διέπραξε συνολικά 6 δολοφονίες από το 2012 έως το 2018, επωφελούμενη από τις αποζημιώσεις των ασφαλιστικών εταιρειών

Η 46χρονη συνελήφθη όταν προσπάθησε, προσλαμβάνοντας έναν επαγγελματία δολοφόνο, να σκοτώσει μια από τις αδελφές της, ο οποίος και την κατέδωσε στις αρχές.

Η Ndlovu κρίθηκε επίσης ένοχη για την απόπειρα δολοφονίας της μητέρας της, Maria Mushwana, καθώς και για ασφαλιστική απάτη, αφού είχε εισπράξει από αποζημιώσεις σχεδόν 1,4 εκατομμύρια.

Το πρώτο άτομο που δολοφονήθηκε ήταν η ξαδέλφη της τον Μάρτιο του 2012. Στη συνέχεια σκοτώθηκαν η αδερφή της, ένας φίλος της, τρεις ανιψιές της, ενώ το τελευταίο θύμα ήταν ο σύντροφός της, ο οποίος πέθανε τον Ιανουάριο του 2018.

Καθ ‘όλη τη διάρκεια της δίκης, η Ndlovu ισχυριζόταν ότι ήταν αθώα, κατηγορώντας τους πάνω από 50 κρατικούς μάρτυρες για ψευδείς κατηγορίες ισχυριζόμενη ότι είναι θύμα πλεκτάνης.

Ακολουθήστε το insuranceforum.gr στο Google News.

Διαβάστε Ακόμα

36th Thessaloniki Insurance Conference

Παρασκευή 9 Φεβρουαρίου

«Αντιμετωπίζοντας προκλήσεις – Δημιουργώντας ευκαιρίες»