Τρίτη, 21 Μαΐου 2024

Private Impact Fund | Η Lloyd’s λανσάρει νέο ιδιωτικό ταμείο επενδύσεων που στοχεύει στη βιώσιμη ανάπτυξη

Δημοσίευση: 21/04/2023
Private Impact Fund Lloyd's

H Lloyd’s ανακοινώνει την έναρξη ενός καινοτόμου ιδιωτικού ταμείου επενδύσεων για τις επιπτώσεις της κλιματικής αλλαγής,  με αρχική κατανομή 250 εκατομμυρίων λιρών. Το Private Impact Fund επικεντρώνεται σε ακίνητη περιουσία που προωθεί τη βιωσιμότητα και τη βιώσιμη ανάπτυξη.

Συγκεκριμένα, το ταμείο θα στοχεύει σε ζητήματα όπως ο περιορισμός της κλιματικής αλλαγής, η προσαρμογή στα νέα κλιματικά δεδομένα, η κυκλική οικονομία και η κοινωνική ένταξη, επενδύοντας σε ιδιωτικά κεφάλαια, ακίνητη περιουσία, φυσικό κεφάλαιο και υποδομές.

Το Lloyd’s Private Impact Fund, είναι το πρώτο αμοιβαίο κεφάλαιο που παρουσιάζεται στην Επενδυτική Πλατφόρμα Lloyd’s, το οποίο ανακοινώθηκε από την εταιρεία τον περασμένο μήνα μαζί με τη Schroders Solutions.

Η Lloyd’s αναφέρει πως το ταμείο Private Impact Fund θα απευθύνεται σε διπλούς στόχους απόδοσης επένδυσης και αντίκτυπου, καθώς θα επικεντρώνεται σε τομείς όπου η ανάγκη για επενδυτικά κεφάλαια υπερβαίνει την προσφορά. Κάθε επένδυση του ταμείου ευθυγραμμίζεται με έναν από τους επτά στόχους Βιώσιμης Ανάπτυξης του ΟΗΕ (SDGs).

Ακόμη, το ταμείο θα λειτουργήσει σύμφωνα με τις αρχές του άρθρου 9 του κανονισμού SFDR της ΕΕ, περιεχόμενο του οποίου είναι οι βιώσιμες επενδύσεις και η μείωση των εκπομπών του άνθρακα.

Η Eleanor Bucks, Διευθύντρια Επενδύσεων της Lloyd’s δήλωσε: «Είμαι πραγματικά περήφανος που ανακοινώνω την έναρξη και την αρχική επένδυση στο Lloyd’s Private Impact Fund. Αυτό είναι ένα εξαιρετικό παράδειγμα του αντίκτυπου που μπορούν να έχουν οι ασφαλιστικές εταιρείες στην αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής και αντικατοπτρίζει τον ρόλο της Lloyd στη σύγκληση στην ηγεσία της Task Force Insurance Initiative Sustainable Markets».

Συνεχίζοντας, Ο John Neal, Διευθύνων Σύμβουλος της Lloyd’s, πρόσθεσε, «Ο ασφαλιστικός κλάδος έχει να διαδραματίσει κρίσιμο ρόλο στην ασφάλιση των κινδύνων που σχετίζονται με τη μετάβαση και στην παροχή της επένδυσης για την επιτάχυνση της προόδου – γι’ αυτό ήμασταν στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσουμε μια αρχική επένδυση £250 εκατομμυρίων σε Private Impact Fund με επίκεντρο τη βιωσιμότητα αυτή την εβδομάδα».

Ακολουθήστε το insuranceforum.gr στο Google News.

Διαβάστε Ακόμα

Η Tack TMI Greece δημιουργεί την πρώτη ολοκληρωμένη εκπαιδευτική ακαδημία ανάπτυξης δεξιοτήτων για τους επαγγελματίες του ασφαλιστικού κλάδου!

Τα τελευταία χρόνια, η πραγματικότητα στον ασφαλιστικό κλάδο αλλάζει καθημερινά. Οι οικονομικές εξελίξεις, η κλιματική κρίση, οι διαφορετικές ανάγκες και

36th Thessaloniki Insurance Conference

Παρασκευή 9 Φεβρουαρίου

«Αντιμετωπίζοντας προκλήσεις – Δημιουργώντας ευκαιρίες»