Τρίτη, 15 Ιουνίου 2021

Βγαίνει από τη σίγαση η εστίαση! Τι ισχύει για την απαγόρευση κυκλοφορίας

Στο τραπέζι των συζητήσεων βρίσκεται τις τελευταίες μέρες για η άρση και των τελευταίων περιοριστικών μέτρων που ισχύουν στη χώρα μας από την έναρξη της πανδημίας του κορωνοϊού, με τη μουσική στην εστίαση αλλά και το άνοιγμα των εσωτερικών χώρων σε καφέ και εστιατόρια να τίθεται σε προτεραιότητα από την κυβέρνηση.

Στην απαγόρευση κυκλοφορίας και στην μουσική στην εστίαση αναφέρθηκε χτες ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης δίνοντας συνέντευξη στη BILD. Μιλώντας για τη μουσική και δίνοντας είδηση τόνισε ότι δεν θα ξεκινήσει από αυτό το Σαββατοκύριακο.

Σύμφωνα με πληροφορίες, σήμερα κατά την συνεδρίαση της επιτροπής θα τεθεί επί τάπητος το θέμα της μουσική. Το πιθανότερο σενάριο είναι το απόγευμα στην ενημέρωση να ανακοινωθεί η έναρξη της μουσικής στα καταστήματα εστίασης από τη Δευτέρα ή από το επόμενο Σαββατοκύριακο.

Απαγόρευση κυκλοφορίας

Αναφερόμενος στην απαγόρευση κυκλοφορίας δεν μίλησε για κατάργηση αλλά αλλαγές, οι οποίες τοποθετούνται γύρω στις 15 Ιουνίου. Το πιθανότερο σενάριο είναι η απαγόρευση κυκλοφορίας να παραταθεί με τα καταστήματα εστίασης να κλείνουν αργότερα από τις 00:30.

Πότε ανοίγουν οι εσωτερικοί χώροι στην εστίαση

Μπορεί ο τουρισμός να έχει και επίσημα ξεκινήσει ωστόσο, δεν έχει ακόμα ανοίξει κουβέντα για το άνοιγμα των εσωτερικών χώρων στην εστίαση. Αυτό όπως είπε και ο υπουργός Ανάπτυξης Άδωνις Γεωργιάδης θα συμβεί μόνο όταν εμβολιαστεί και με τις δύο δόσεις εμβολίου το 50% των ενηλίκων πολιτών της χώρας.

Πηγή: dikaiologitika.gr

Διαβάστε Ακόμα

Επιτέλους! Ξύπνα επόπτη!

Του Κωνσταντίνου Κωνσταντίνου, Συντονιστή Ασφαλιστικών Πρακτόρων Cover Insurance Τα τελευταία χρόνια, έχει δημιουργηθεί με ξεκάθαρο δόλο και μονομερές συμφέρον η