Τρίτη, 15 Ιουνίου 2021

Πότε καταργούνται τα SMS και το ωράριο απαγόρευσης;

Η επιστροφή στην πραγματικότητα είναι πλέον γεγονός, με την κυβέρνηση να προχωρά στη σταδιακή άρση των μέτρων απαγόρευσης.

Έπειτα από το πολυπόθητο άνοιγμα της εστίασης, επόμενη προτεραιότητα αποτελεί η άρση του ωραρίου απαγόρευσης, το οποίο πρόκειται να ενισχύσει τα καταστήματα εστίασης συμβάλλοντας στην επέκταση του ωραρίου λειτουργίας τους, και φυσικά η κατάργηση των SMS για τις μετακινήσεις.

Την Τετάρτη πρόκειται να ανακοινωθεί το τέλος των SMS στο 13033 για τις μετακινήσεις των πολιτών και των SMS στο 13032 για το λιανεμπόριο και τα πολυκαταστήματα στο 13032. Συνεπώς, δεν θα ισχύουν πλέον οι μέθοδοι click inside και click away, με την προσέλευση στα μαγαζιά να είναι ελεύθερη στο κοινό, διατηρώντας ωστόσο την είσοδο συγκεκριμένου αριθμού ατόμων εντός των καταστημάτων βάσει τετραγωνικών μέτρων.

Ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων Άδωνις Γεωργιάδης, σε συνέντευξή του στο ΣΚΑΪ, ανακοίνωσε ότι τα SMS για τις μετακινήσεις τελειώνουν το ερχόμενο Σάββατο. Ο κ. Γεωργιάδης δήλωσε ότι και το ωράριο κυκλοφορίας πρόκειται να παραταθεί κατά μία ώρα, έως τα μεσάνυχτα, ενώ μια μέρα νωρίτερα, στις 14 Μαΐου, θα καταργηθεί το ραντεβού για τα ψώνια.

Πληροφορίες εντός της κυβέρνησης αναφέρουν ότι ενδεχομένως το ωράριο κυκλοφορίας να παραταθεί ακόμα και έως τις 12.30, με ανάλογη επέκταση του ωραρίου λειτουργίας της εστίασης.

Υπενθυμίζεται, ότι στο πλαίσιο της χαλάρωσης των μέτρων, στις 14 του μήνα ανοίγουν τα μουσεία, στις 21 τα θερινά σινεμά και στις 28 τα θέατρα. Όσον αφορά τα γυμναστήρια αναμένουμε άμεσα ανακοινώσεις για τα μέτρα επαναλειτουργίας τους, ενώ όπως αναφέρουν κυβερνητικές πηγές, η είσοδος στα γυμναστήρια το πρώτο διάστημα θα επιτρέπεται αποκλειστικά σε όσους έχουν λάβει έστω την πρώτη δόση του εμβολίου κατά της Covid-19.

Διαβάστε Ακόμα

EIOPA: Οι 7 Κατευθυντήριες γραμμές σχετικά με την εποπτική αναφορά για το πανευρωπαϊκό προϊόν προσωπικής σύνταξης (PEPP)

Τις βασικές κατευθυντήριες γραμμές για την υποβολή εποπτικών εκθέσεων για το Πανευρωπαϊκό Προσωπικό Συνταξιοδοτικό Προϊόν (PEPP) ανακοίνωσε η EIOPA, προκειμένου