Παρασκευή, 24 Μαΐου 2024

Πόσο κοντά βρίσκεται η πώληση της Εθνικής Ασφαλιστικής;

Δημοσίευση: 14/05/2024

Ομολογουμένως η ανακοίνωση της επιστροφής του Δημήτρη Μαζαράκη, έμπειρου στελέχους της ελληνικής ασφαλιστικής αγοράς με την παράλληλη απομάκρυνση του Robert Gauci, έπειτα από μόλις 17 μήνες παραμονής στο «τιμόνι» της εταιρείας, αποτέλεσε μεγάλη έκπληξη για την ασφαλιστική αγορά.

Όχι βέβαια για εκείνους που γνωρίζουν εκ των έσω πως το CVC ουδέποτε κατάφερε να εξυγιάνει την Εθνική Ασφαλιστική και να τα βάλει με τα «τέρατα» του παρελθόντος. Είναι και κάποιοι που από την αρχή της πώλησης της Εθνικής Ασφαλιστικής κρατούσαν «μικρό καλάθι» στα σχέδια για εξυγίανση και μετασχηματισμό της εταιρείας.

Όλοι γνωρίζουμε πως η Εθνική Ασφαλιστική αποτελούσε και αποτελεί ένα «δύσκολο μαγαζί» με μεγάλες εσωτερικές δυνάμεις. Αυτό βέβαια ουδέποτε μείωσε την αξία της εταιρείας όσον αφορά τα κεφάλαιά της, την γκάμα των επιλογών για τον πελάτη αλλα και τον όγκο της παραγωγής η οποία την κατέτασσε για πάρα πολλά χρόνια στην πρώτη θέση στον κλάδο.

Τί όμως έφταιξε και φτάσαμε στην σημερινή κατάσταση;

Αφενός τα οικονομικά αποτελέσματα του 2023 και η πτώση της κερδοφορίες και αφετέρου οι σχέσεις με μέρος του δικτύου πωλήσεων οι οποίες χειροτέρευσαν το τελευταίο διάστημα. Αξίζει να αναφέρουμε πως και τα λειτουργικά έξοδα λόγω του μετασχηματισμού που επιχειρήθηκε αποτέλεσαν ένα μεγάλο ποσό. Σε όλη αυτή την αρνητική κατάσταση αξίζει να αναφέρουμε και τις ηχηρές απομακρύνσεις ή μετακινήσεις στελεχών τα οποία στήριξαν την εταιρεία για πολλές δεκαετίες.

Ποιο είναι το μέλλον της Εθνικής Ασφαλιστικής;

Στα «πηγαδάκια» υψηλόβαθμων στελεχών ακούγεται πως πιθανώς η έλευση του Δημήτρη Μαζαράκη, ενός στελέχους με μεγάλη εμπειρία στον ασφαλιστικό κλάδο και απόλυτα εξοικειωμένου  με την ελληνική πραγματικότητα, αποτελεί το μεταβατικό στάδιο προκειμένου η εταιρεία να προετοιμαστεί για την επόμενη πώλησή της και έτσι το CVC να απεμπλακεί από μία ομολογουμένως μεγάλη επένδυση η οποία δεν είχε τα αναμενόμενα οικονομικά αποτελέσματα.

Ήδη, ακούγονται πιθανά ονόματα ασφαλιστικών εταιρειών οι οποίες θα ήθελαν η Εθνική Ασφαλιστική να αποτελέσει το επόμενο απόκτημά τους στην χώρα.

Ο καιρός θα δείξει..

Ακολουθήστε το insuranceforum.gr στο Google News.

Διαβάστε Ακόμα

Η Ευρωπαϊκή Ομοσπονδία Ενώσεων Πραγματογνωμόνων και Διακανονιστών Ζημιών πραγματοποίησε τη Γενική Συνέλευση του 2024

Η Ευρωπαϊκή Ομοσπονδία Ενώσεων Πραγματογνωμόνων και Διακανονιστών Ζημιών πραγματοποίησε τη Γενική Συνέλευση του 2024 συνδυαστικά με Ευρωπαϊκό Συνέδριο Βέλτιστων Πρακτικών

36th Thessaloniki Insurance Conference

Παρασκευή 9 Φεβρουαρίου

«Αντιμετωπίζοντας προκλήσεις – Δημιουργώντας ευκαιρίες»