Παρασκευή, 12 Ιουλίου 2024

Porsche: Η Κίνα μείωσε κατά 7% τις πωλήσεις του α’ εξαμήνου

Δημοσίευση: 09/07/2024

Η Porsche παρουσίασε προσφάτως μια σειρά νέων μοντέλων, καταγράφοντας όμως πτώση 7% στις πωλήσεις του πρώτου εξαμήνου, λόγω μειωμένης ζήτησης στην Κίνα. Η Volkswagen, θυγατρική της Porsche, πούλησε 155.945 οχήματα μέχρι τον Ιούνιο, με την ανάπτυξη στην Ευρώπη να μην επαρκεί για να αντισταθμίσει την πτώση στην Κίνα και τη Βόρεια Αμερική, σύμφωνα με ανακοίνωση της γερμανικής αυτοκινητοβιομηχανίας.

Η πτώση των πωλήσεών της στην Κίνα έγινε ακόμα μεγαλύτερη, καθώς οι παραδόσεις μειώθηκαν κατά το ένα τρίτο. Σύμφωνα με το Bloomberg, η απόδοση της Porsche έχει υποχωρήσει τους τελευταίους μήνες, με την εταιρεία να καταγράφει τα πιο αδύναμα αποτελέσματά της από την εισαγωγή της στο χρηματιστήριο τον Σεπτέμβριο του 2022.

Η ζήτηση στην Κίνα μειώνεται λόγω της παρατεταμένης κρίσης των ακινήτων και της ασθενέστερης οικονομίας, ενώ οι αγοραστές οχημάτων πολυτελείας έχουν γίνει ακόμα πιο επιλεκτικοί σχετικά με τις δαπάνες τους.

Τον περασμένο Απρίλιο, η Porsche είχε προειδοποιήσει ότι η παρουσίαση νέων μοντέλων, όπως το ηλεκτρικό Macan και η ανανεωμένη σπορ 911, θα επηρεάσει τα οικονομικά αποτελέσματά της. Συγκεκριμένα, οι πωλήσεις του Macan μειώθηκαν κατά 18%, ενώ οι αποστολές του οχήματος sport utility Panamera μειώθηκαν κατά 1/4. Παράλληλα, οι πωλήσεις του ηλεκτρικού Taycan μειώθηκαν κατά 51%.

Παρά τις προκλήσεις που αντιμετωπίζει, η Porsche προβλέπει περιθώρια κέρδους μεταξύ 15% και 17% για το φετινό έτος, με τα έσοδα του ομίλου να φτάνουν έως 42 δισεκατομμύρια ευρώ (περίπου 45,5 δισεκατομμύρια δολάρια). Επίσης, προβλέπει βελτίωση της κερδοφορίας το επόμενο έτος, βασιζόμενη στην ενημερωμένη γκάμα μοντέλων της.

Ακολουθήστε το insuranceforum.gr στο Google News.

Διαβάστε Ακόμα

36th Thessaloniki Insurance Conference

Παρασκευή 9 Φεβρουαρίου

«Αντιμετωπίζοντας προκλήσεις – Δημιουργώντας ευκαιρίες»