Σάββατο, 20 Ιουλίου 2024

Ποιες εταιρείες ηγούνται στην παραγωγή ασφαλίστρων στην Ευρώπη;

Δημοσίευση: 12/08/2021
Ποιες εταιρείες ηγούνται στην παραγωγή ασφαλίστρων στην Ευρώπη;

Πτώση 3,3% κατέγραψε η συνολική παραγωγή ασφαλίστρων στην Ευρώπη, σύμφωνα με την έκθεση της Insurance Europe για το 2019, φτάνοντας τα 1.245 τρισεκατομμύρια ευρώ. Η εν λόγω μείωση αποδίδεται κατά βάση στην ραγδαία πτώση των δραστηριοτήτων του Ηνωμένου Βασιλείου, την στιγμή που στην υπόλοιπη Ευρώπη η παραγωγή ασφαλίστρων καταγράφει αύξηση της τάξης του 4,5%.

Όπως προκύπτει από την εν λόγω έκθεση, τρεις εταιρείες πρωταγωνιστούν στην ευρωπαϊκή ασφαλιστική αγορά, ελέγχοντας τη συνολική παραγωγή, συγκεντρώνοντας στα χέρια τους το 20% των ευρωπαϊκών ασφαλίστρων. Οι τρεις μεγαλύτερες πολυεθνικές εταιρείες στην Ευρώπη αυτή τη στιγμή είναι η Axa, η Allianz και η Generali με συνολική παραγωγή ασφαλίστρων 252,556 δισ. ευρώ το 2019, μέγεθος το οποίο αντιστοιχεί στο 20% της συνολικής παραγωγής ασφαλίστρων των κρατών μελών της Insurance Europe και στο 42% της συνολικής παραγωγής των 15 μεγαλύτερων ασφαλιστικών εταιρειών της Ευρώπης.

H υπεροχή τους αυτή έναντι των υπολοίπων πολυεθνικών εταιρειών τις καθιστά τους βασικούς παίκτες στο τομέα της ασφάλισης στην Ευρώπη, διαμορφώνοντας την πορεία της Ευρωπαϊκής αγοράς ασφαλίστρων.

Δείτε παρακάτω τον πίνακα με τις 15 μεγαλύτερες σε παραγωγή ασφαλιστικές εταιρείες στην Ευρώπη:

Ποιες εταιρείες ηγούνται στην παραγωγή ασφαλίστρων στην Ευρώπη;

Ακολουθήστε το insuranceforum.gr στο Google News.

Διαβάστε Ακόμα

36th Thessaloniki Insurance Conference

Παρασκευή 9 Φεβρουαρίου

«Αντιμετωπίζοντας προκλήσεις – Δημιουργώντας ευκαιρίες»