Τρίτη, 21 Μαΐου 2024

ΠΟΑΔ: Αποσύρεται η πρόταση για κατάργηση των προμηθειών στα επενδυτικά προϊόντα

Δημοσίευση: 28/04/2023
ΠΟΑΔ,
ΠΟΑΔ

Ανακοίνωση εξέδωσε η ΠΟΑΔ σχετικά με την απόφαση της κας Μακ Γκίνες να αποσύρει το θέμα σχετικά με την κατάργηση των προμηθειών από πωλήσεις ασφαλιστικών προϊόντων συνδεδεμένων με επενδύσεις.

Η ανακοίνωση αναφέρει τα εξής:

“Η ΠΟΑΔ παρακολουθώντας στενά και συμμετέχοντας όποτε αυτό κρίνεται απαραίτητο, τις Ευρωπαϊκές εξελίξεις αναφορικά με τα ζητήματα της ασφαλιστικής διαμεσολάβησης, χαιρετίζει την απόφαση της Ευρωπαίας Επιτρόπου Οικονομικών, κας Μακ Γκίνες να αποσύρει το θέμα της κατάργησης προμηθειών για πωλήσεις ασφαλιστικών προϊόντων συνδεδεμένων με από επενδύσεις.

Η Ομοσπονδία συνεχίζει να παρακολουθεί στενά όλα τα σημαντικά ζητήματα της ασφαλιστικής διαμεσολάβησης και συμμετέχει στην διαμόρφωση θέσεων και διεκδικήσεων της ασφαλιστικής διαμεσολάβησης τόσο σε εθνικό όσο και σε Ευρωπαϊκό επίπεδο .”

Αξίζει να αναφέρουμε πως το τελευταίο διάστημα ο πρόεδρος και το Δ.Σ της ΠΟΑΔ έχει πετύχει πολλές νίκες προασπίζοντας τα συμφέροντα των ασφαλιστικών διαμεσολαβητών και εν γένει του κλάδου της Ιδιωτικής Ασφάλισης.

Ενδεικτικά αναφέρουμε πως έχουν γίνει πολλά διαβήματα και γνωμοδοτήσεις όπως για παράδειγμα για την εξ αποστάσεως πώληση ασφαλιστικών προϊόντων αλλα και τις προτάσεις προς τους ευρωπαϊκούς θεσμούς για πολλές ευρωπαϊκές οδηγίες.

Εξαιρετικά σημαντική είναι και η συμβολή του επιτετραμμένου για τα ευρωπαϊκά θέματα τα οποία αφορούν την ασφαλιστική νομοθεσία, κ. Γιώργου Νίκου, Γενικού Γραμματέα Β της Ομοσπονδίας, ο οποίος παρακολουθεί συνεχώς την εξέλιξη των σημαντικών αυτών θεμάτων.

 

Ακολουθήστε το insuranceforum.gr στο Google News.

Διαβάστε Ακόμα

“Έφυγε” η Νούλα Λαπατά

Με βαθειά θλίψη αναγγέλλουμε την απώλεια της Νούλας Λαπατά, συζύγου του παλαιού στελέχους της αγοράς και ιδρυτή της Ατλαντικής Ένωσης

36th Thessaloniki Insurance Conference

Παρασκευή 9 Φεβρουαρίου

«Αντιμετωπίζοντας προκλήσεις – Δημιουργώντας ευκαιρίες»