Σάββατο, 13 Ιουλίου 2024

Στο σφυρί οι εγκαταστάσεις του Δ. Κοντομηνά (ΔΕΜΚΟ) στην Παλλήνη

Δημοσίευση: 06/12/2023
ΔΕΜΚΟ, Δημήτρης Κοντομηνάς

Στο σφυρί αναμένεται να βγουν την επόμενη χρονιά οι εγκαταστάσεις της ΔΕΜΚΟ Α.Ε. -του αείμνηστου επιχειρηματία Δημήτρη Κοντομηνά– στην Παλλήνη.

Γράφει η Ελευθερία Πιπεροπούλου,

Συγκεκριμένα, για τις 28 Μαρτίου 2024 έχουν προγραμματιστεί συνολικά επτά πλειστηριασμοί, με επισπεύδουσα την Intrum και με συνολική τιμή εκκίνησης τα 7,71 εκατ. ευρώ, που αφορούν έκταση 30 στρεμμάτων με κτιριακό συγκρότημα 4.110 τ.μ., που ανήκε στην Demco.

Το ποσό για το οποίο επιβλήθηκε η κατάσχεση ανέρχεται σε 500.000 ευρώ, πλέον των τόκων και εξόδων εκτελέσεως, το οποίο ποσό αποτελεί μέρος του κονδυλίου του επιδικασθέντος κεφαλαίου.

Το ακίνητο βρίσκεται συγκεκριμένα στη θέση “Βακαλόπουλο” εντός του ΒΙΟΠΑ Παλλήνης, ενώ το ενιαίο οικόπεδο έχει προκύψει από τη συνένωση μικρότερων όμορων οικοπέδων.

Σημειώνεται ότι σημερινή μισθώτρια του συγκροτήματος είναι η “Green Pixel Productions”, ενώ παλαιότερα ήταν και η “Alpha Δορυφορική Τηλεόραση Α.Ε.”.

Δ. Κοντομηνάς: Στο σφυρί οι εγκαταστάσεις της Demco στην Παλλήνη

Τι αφορούν τα σφυριά

Ειδικότερα, οι πλειστηριασμοί αφορούν:

1. Ένα γήπεδο, αγροτικό ακίνητο), μη άρτιο και μη οικοδομήσιμο, που βρίσκεται εκτός σχεδίου πόλεως εκτάσεως, κατά τον τίτλο κτήσεως, κατόπιν νεότερης και ακριβέστερης καταμέτρησης, 1.396,45 τ.μ., και κατά το κτηματολόγιο 1.396 τ.μ.

2. Ένα γήπεδο (αγρού κατά προγενέστερο τίτλο κτήσεως), μη άρτιο και μη οικοδομήσιμο, που βρίσκεται σε περιοχή εκτός σχεδίου πόλεως, εκτάσεως 1.431,45 τ.μ.

3. Ένα γήπεδο μη άρτιο και μη οικοδομήσιμο, εκτάσεως, κατά τον τίτλο κτήσεως, 827,55 τ.μ. και κατά το κτηματολόγιο 828 τ.μ.

4. Ένα γήπεδο, μη άρτιο και μη οικοδομήσιμο, εκτάσεως κατά τον τίτλο κτήσεως 629 τ.μ. και κατά το κτηματολόγιο 628 τ.μ.

5. Ένα γήπεδο, (αγροτεμάχιο κατά προγενέστερο τίτλο κτήσεως), μη άρτιο και μη οικοδομήσιμο, συνολικής εκτάσεως, 3.027,25 τ.μ.

6. Ένα γήπεδο, μη άρτιο και μη οικοδομήσιμο, εκτάσεως 2.005,50 τ.μ.

7. Ένα γήπεδο, άρτιο κατά κανόνα και οικοδομήσιμο, συνολικής εκτάσεως 20.254,78 τ.μ., κατά τον τίτλο κτήσης, κατόπιν νεότερης και ακριβέστερης καταμέτρησης, συνολικής εκτάσεως μέτρων 20.232,23 τ.μ. και κατά το κτηματολόγιο 20.212 τ.μ., επί του οποίου έχουν ανεγερθεί κτίρια επαγγελματικής στέγης (παραγωγής τηλεοπτικών προγραμμάτων και παραγωγής ήχου και εικόνας και γραφείων), μεταλλικά, συνολικής επιφανείας 2.713,36 τ.μ.

Το κτιριακό συγκρότημα αποτελείται από πέντε κτίρια (ΚΤ.1, ΚΤ.2, ΚΤ.3, ΚΤ.6 και Υ/Σ) και αποτελεί ενιαίο λειτουργικό σύνολο το οποίο εξυπηρετεί την επιχειρησιακή λειτουργία της εταιρείας που εκμεταλλεύεται τις εγκαταστάσεις. Οι χρήσεις των κτιρίων αφορούν: Α) χώρους τηλεοπτικών – κινηματογραφικών παραγωγών, Β) γραφειακούς και υποστηρικτικούς χώρους των παραγωγών, Γ) χώρους Η/Μ εγκαταστάσεων και Δ) αποθηκευτικούς χώρους.

Αναλυτικά το σύνολο των κτισμάτων επί του γηπέδου και οι επιφάνειές τους ως εξής: 

Α) ΚΤΙΡΙΟ 1: αποτελεί ισόγειο κτίσμα παραγωγής και γραφείων συνολικής επιφανείας 1.784,35 τ.μ. Το κτίριο αποτελείται από δύο πτέρυγες οι οποίες διαχωρίζονται από ένα αίθριο χώρο.

Β) ΚΤΙΡΙΟ 2: αποτελεί διώροφο κτίριο με α) ισόγειο επιφανείας 423,15 τ.μ. και β) 1ο όροφο επιφανείας 466,95 τ.μ. και περιλαμβάνει χώρους παραγωγής και γραφεία. Διαθέτει όμοιες τεχνικές προδιαγραφές με το Κτίριο 1, ενώ την κατακόρυφη επικοινωνία μεταξύ των επιπέδων εξυπηρετεί μεταλλικό κλιμακοστάσιο. Τα ΚΤΙΡΙΟ 1 και ΚΤΙΡΙΟ 2 διαθέτουν διάδρομο σύνδεσης μεταξύ τους σύμφωνα με την άδεια, ο οποίος όμως πλέον είναι κλειστός και δε χρησιμοποιείται.

Γ) ΚΤΙΡΙΟ 3: αποτελεί ισόγειο κτίσμα επιφανείας 224,10 τ.μ., αποτελείται από προκατασκευασμένους ενοποιημένους οικίσκους. Οι εσωτερικές διαμορφώσεις είναι αντίστοιχες του κτιρίου 2.

Δ) ΚΤΙΡΙΟ 6: πρόκειται για νέο διώροφο κτίσμα με α) ισόγειο 574,95 τ.μ. και β) 1ο όροφο 519,70 τ.μ. και δώμα με χώρο παραγωγικής διαδικασίας και γραφείων. Κατά την αυτοψία διαπιστώθηκε ότι λαμβάνουν χώρα οικοδομικές εργασίες εσωτερικής διαμόρφωσης, το οποίο έχει ανεγερθεί με δαπάνη και επιμέλεια της μισθώτριας εταιρείας. Είναι κατασκευασμένο από σκελετό οπλισμένου σκυροδέματος, η κάθετη επικοινωνία μεταξύ των επιπέδων εξυπηρετείται από έναν ανελκυστήρα και ένα εσωτερικό κλιμακοστάσιο, ενώ έχει κατασκευαστεί και εξωτερικό μεταλλικό κλιμακοστάσιο κινδύνου στη νότια πλευρά του κτιρίου.

Ε) Η/Μ Εγκαταστάσεις: μέρος του συγκροτήματος αποτελεί επίσης το ισόγειο κτίσμα για τη στέγαση του Υποσταθμού μέσης τάσης και του Ηλεκτροπαραγωγού ζεύγους που υποστηρίζει την αδιάλειπτη τροφοδοσίατων κτιριακών εγκαταστάσεων. Γενικά, τόσο εξωτερικά αλλά και εσωτερικά, το κτιριακό συγκρότημα βρίσκεται σε πάρα πολύ καλή κατάσταση συντήρησης.

Αναδημοσίευση: capital.gr

Ακολουθήστε το insuranceforum.gr στο Google News.

Διαβάστε Ακόμα

36th Thessaloniki Insurance Conference

Παρασκευή 9 Φεβρουαρίου

«Αντιμετωπίζοντας προκλήσεις – Δημιουργώντας ευκαιρίες»