Δευτέρα, 25 Σεπτεμβρίου 2023

Πλαστά ασφαλιστήρια συμβόλαια εξέδιδε ένα “ασφαλιστής” στην Κω!

πλαστά ασφαλιστήρια συμβόλαια

“Μαϊμού” ασφαλιστήρια συμβόλαια πουλούσε σε ανυποψίαστους καταναλωτές ένας “ασφαλιστής” στην Κω, τον οποίον συνέλαβαν το πρωί της Παρασκευής 26 Μαΐου οι αστυνομικοί του τμήματος Ηρακλειδών έπειτα από συνεχόμενες καταγγελίες πελατών του.

Σύμφωνα με στοιχεία της αστυνομίας, ο ίδιος κατάρτιζε πλαστά ασφαλιστήρια συμβόλαια οχημάτων, είτε εξέδιδε ασφαλιστήρια μικρότερης κάλυψης και διάρκειας σε δεύτερη εταιρεία από αυτή που αναγραφόταν στο συμβόλαιο. Με αυτόν τον τρόπο εισέπραττε τα ασφάλιστρα από ανυποψίαστους πολίτες-πελάτες χωρίς να προβαίνει στην συμφωνημένη ασφάλιση.

Από την κατοχή του κατασχέθηκαν 131 πλαστά ασφαλιστήρια συμβόλαια, μία ηλεκτρονική φόρμα παραγωγής ασφαλίστρων, 3 κυνηγετικά όπλα που κατείχε χωρίς άδεια και 535 ευρώ.

Η αξία των πλαστών ασφαλιστηρίων ανέρχεται στα 18.586,39 ευρώ και η έρευνα συνεχίζεται προκειμένου να διαπιστωθεί το πλήρες εύρος της απάτης.

Ακολουθήστε το insuranceforum.gr στο Google News.

Διαβάστε Ακόμα

EIOPA, ΜμΕ, cyber insurance

Η EIOPA καλεί τις ΜμΕ σε έρευνα για την ασφάλιση στον κυβερνοχώρο – Ποιοι είναι οι παράγοντες που καθορίζουν την πρόσβαση των ΜμΕ στα cyber insurance προϊόντα;

Η Ευρωπαϊκή Αρχή Ασφαλίσεων και Επαγγελματικών Συντάξεων (EIOPA) ξεκίνησε μια έρευνα σχετικά με την πρόσβαση των Μικρομεσαίων Επιχειρήσεων (ΜμΕ) στην