Παρασκευή, 19 Ιουλίου 2024

Η Pfizer μειώνει τις προβλέψεις εσόδων της για το 2023 – Θα μειωθεί το κόστος εμβολίων και θα γίνουν περικοπές

Δημοσίευση: 16/10/2023
Pfizer

Η Pfizer πρόσφατα ανακοίνωσε σημαντικές αλλαγές, περιλαμβανομένης μιας σημαντικής μείωσης των προβλέψεών της για τα έσοδα ολόκληρου του έτους κατά 13%. Αυτή η απόφαση οφείλεται στις χαμηλότερες από το αναμενόμενο πωλήσεις του εμβολίου του COVID-19, και οδήγησε την εταιρεία σε πρωτοβουλίες εξοικονόμησης δαπανών που ανέρχονται σε 3,5 δισεκατομμύρια δολάρια με περικοπές θέσεων εργασίας και εξοικονόμηση εξόδων.

Ο φαρμακοβιομηχανικός γίγαντας είχε επιτύχει ρεκόρ εσόδων τόσο το 2021 όσο και το 2022, ξεπερνώντας τα 100 δισεκατομμύρια δολάρια πέρυσι. Αυτή η εντυπωσιακή οικονομική απόδοση οφείλεται στην ανάπτυξη του εμβολίου της Comirnaty COVID-19 σε συνεργασία με τον γερμανικό εταίρο BioNTech SE, καθώς την αντιική αγωγή Paxlovid που αναπτύχθηκε ανεξάρτητα. Συνδυαστικά, αυτά τα δύο προϊόντα δημιούργησαν έσοδα που υπερέβησαν τα 56 δισεκατομμύρια δολάρια τον περασμένο χρόνο.

Ωστόσο, οι ρυθμοί εμβολιασμού έχουν σημειώσει σημαντική μείωση από το 2021, και η ζήτηση εμβολίων του COVID-19 έχει μειωθεί καθώς η ανοσία σε πληθυσμιακή κλίμακα έχει αυξηθεί λόγω των εμβολίων και των προηγούμενων λοιμώξεων. Ως απάντηση στις μεταβαλλόμενες συνθήκες, η Pfizer και οι ανταγωνιστές της έχουν προχωρήσει στην πώληση αναβαθμισμένου εμβολίου COVID για το φετινό φθινόπωρο.

Ο διευθύνων σύμβουλος της Pfizer, Albert Boura, εξέφρασε την υπερηφάνεια της εταιρείας για τον ρόλο που διαδραμάτισε στον έλεγχο της παγκόσμιας υγειονομικής κρίσης, αναφέροντας: “Καθώς αποκτούμε επιπλέον σαφήνεια σχετικά με τους ρυθμούς εμβολιασμού και αντιμετώπισης της COVID, θα είμαστε σε θέση να εκτιμήσουμε καλύτερα το κατάλληλο επίπεδο προσφοράς για να καλύψουμε τη ζήτηση.

Η φαρμακοβιομηχανία ανακοίνωσε τώρα ότι προβλέπει έσοδα για το 2023 που θα κυμαίνονται μεταξύ 58 δισεκατομμυρίων και 61 δισεκατομμυρίων δολαρίων, σημαντικά χαμηλότερα από την προηγούμενη πρόβλεψη των 67 δισεκατομμυρίων έως 70 δισεκατομμυρίων δολαρίων. Αυτή η μείωση οφείλεται αποκλειστικά στις αναθεωρημένες προσδοκίες για τα προϊόντα κατά της COVID-19.

Παρόλο που δεν δόθηκαν συγκεκριμένες λεπτομέρειες για τον αριθμό και τις επιμέρους θέσεις εργασίας που θα μειωθούν, εκτιμάται ότι οι δαπάνες για την επίτευξη των εξοικονομήσεων θα ανέρχονται περίπου στα 3 δισεκατομμύρια δολάρια.

Μετά από αυτές τις ανακοινώσεις, οι μετοχές της εταιρείας με έδρα τη Νέα Υόρκη υπέστησαν πτώση περίπου 7% στις συναλλαγές μετά το κλείσιμο της αγοράς.

Παράλληλα, η Pfizer μείωσε επίσης τις προβλέψεις για τα έσοδα από το εμβόλιο COVID κατά περίπου 2 δισεκατομμύρια δολάρια λόγω των χαμηλότερων από το αναμενόμενο, ποσοστών εμβολιασμού

Ωστόσο, τα προϊόντα της που δεν σχετίζονται με τον COVID παραμένουν στο πλαίσιο για να επιτύχουν αύξηση των εσόδων που θα κυμαίνεται από 6% έως 8% σε ετήσια βάση για το 2023.

Ακολουθήστε το insuranceforum.gr στο Google News.

Διαβάστε Ακόμα

ΕΣΠΑ: Οι ευκαιρίες χρηματοδότησης που έρχονται από Σεπτέμβριο – Νέα προγράμματα για υφιστάμενες μικρομεσαίες και startups

Τον Σεπτέμβριο αναμένεται η προδημοσίευση της νέας δράσης του ΕΣΠΑ που πρόκειται να ξεκινήσει εντός της χρονιάς για τις υφιστάμενες μικρομεσαίες επιχειρήσεις με έναν

36th Thessaloniki Insurance Conference

Παρασκευή 9 Φεβρουαρίου

«Αντιμετωπίζοντας προκλήσεις – Δημιουργώντας ευκαιρίες»