Δευτέρα, 24 Ιουνίου 2024

Θεόδωρος Παπαζούδης: Η σκληρή δουλειά και η στρατηγική σκέψη είναι η πιο αξιόπιστη δίοδος προς την ανάπτυξη των ασφαλιστικών εργασιών

Δημοσίευση: 12/04/2023
Παπαζούδης, Contract

Για το μοντέλο λειτουργείας της Contract και την ανάπτυξή της εν καιρώ αντίξοων συνθηκών μίλησε στην κάμερα του insuranceforum.gr, ο Θεόδωρος Παπαζούδης, Αντιπρόεδρος της Contract, στα πλαίσια του 35th Thessaloniki Insurance Conference.

Στο κέντρο της δραστηριότητας της Contract βρίσκεται πάντα η απόλυτη αφοσίωση, η σκληρή δουλειά και η διαρκής ανάγκη να προσφέρει πάντα τα καλύτερα ασφαλιστικά προϊόντα στους πελάτες της και την βέλτιστη εξυπηρέτηση στους ασφαλιστικούς διαμεσολαβητές της.

Αυτό άλλωστε επιβεβαιώνεται από την κυρίαρχη θέση που κατέχει στον κλάδο των ασφαλίσεων και από την δυναμική στρατηγική που ακολουθεί τα τελευταία χρόνια επεκτείνοντας την δραστηριότητά της από την Καβάλα σε όλη την Ελλάδα.

Όπως τονίζει και ο κ. Παπαζούδης:

«Το βασικό μυστικό σε οτιδήποτε κάνει κάποιος είναι η δουλειά. Πέρα από αυτό χρειάζεται στρατηγική σκέψη, ανάλυση συνθηκών και καταστάσεων ώστε να μπορέσεις να βρεις τα κατάλληλα εργαλεία και κίνητρα για να ανταπεξέλθεις στις ανάγκες της εποχής».

Ένα ζήτημα της εποχής, κάτι που είναι εξοικειωμένοι οι ασφαλιστικοί επαγγελματίες της Ελλάδας, είναι η αύξηση του ανταγωνισμού σε καιρούς κρίσης την αγοράς. Η ασφαλιστική συνείδηση του Έλληνα είναι μηδαμινή και η αγορά κορεσμένη. Προκειμένου οι ασφαλιστικοί διαμεσολαβητές να ανταποκριθούν στις απαιτήσεις του ασφαλιστικού επαγγέλματος δια μέσου των προαναφερθέντων συνθηκών, είναι σημαντικό να ξεφύγουν από τις κοινότυπες πρακτικές.

«Οι καινοτόμες πρακτικές είναι ιδιαιτέρως σημαντικές για να μπορέσεις να προσελκύσεις, σε ένα ιδιαίτερα ανταγωνιστικό περιβάλλον, το τόσο μεγάλο και ευρύ φάσμα υπηρεσιών που έχουμε, για να προσελκύσεις συνεργάτες δίνοντάς τους το καλύτερο».

Παράλληλα, η Contract επενδύει συνεχώς σε καινούργιες αγορές εδραιώνοντας την παρουσία της, τόσο στη Β. Ελλάδα όσο και στην υπόλοιπη Ελλάδα φτάνοντας ακόμη έως και την Πελοπόννησο.

«Καινοτομούμε όσο μπορούμε περισσότερο και βλέποντας τις στάσεις της αγοράς, προσπαθούμε να είμαστε πάντα μέσα σ αυτές, επενδύοντας στην αγορά της Β. Ελλάδος και όχι μόνο σ αυτή».

Εν μέσω των δύσκολων και πλήρως ανταγωνιστικών καιρών που διανύει η ασφαλιστική αγορά κατάφερε όχι μόνο να ανταπεξέλθει στις απαιτήσεις της εποχής αλλά και να υπερισχύσει επενδύοντας στον καθοριστικό παράγοντα της καινοτομίας.

Αναδεικνύοντας μάλιστα τις βέλτιστες πρακτικές και τη συμβολή της στον μετασχηματισμό της ελληνικής ασφαλιστικής αγοράς, η Contract στα πλαίσια του 35th Thessaloniki Insurance Conference απέσπασε το βραβείο “ Άρτιας οργάνωσης και ανάπτυξης εργασιών για εταιρεία ασφαλιστικής διαμεσολάβησης (Corporate Governance & Business Development)”, βραβείο που αποτελεί ορόσημο για την εταιρεία.

Τελετή απονομής βραβείων κατά τη διάρκεια του 35th Thessaloniki Insurance Conference
Τελετή απονομής βραβείων κατά τη διάρκεια του 35th Thessaloniki Insurance Conference
Θεόδωρος Παπαζούδης: Η σκληρή δουλειά και η στρατηγική σκέψη είναι η πιο αξιόπιστη δίοδος προς την ανάπτυξη των ασφαλιστικών εργασιών
Bραβείο Άρτιας οργάνωσης και ανάπτυξης εργασιών για εταιρεία ασφαλιστικής διαμεσολάβησης (Corporate Governance & Business Development)

«Εμείς σαν Contract τα τελευταία χρόνια αν και οι καταστάσεις ήταν οξυμένα αρνητικές και το περιβάλλον ήταν πάρα πολύ δύσκολο προσπαθήσαμε, ακολουθώντας και το δικό σας παράδειγμα, το innovation δηλαδή, να μπορέσουμε να σταθούμε στα πόδια μας, να μπορέσουμε να αναπτυχθούμε όσο το δυνατόν περισσότερο μέσα από πάρα πολύ δύσκολες συνθήκες, να πετύχουμε αποτελέσματα που θεωρώ, με βάση το βραβείο που πήραμε και σήμερα ότι ήταν πραγματικά αξιόλογα», επισημαίνει ο κ. Παπαζούδης.

Κατά την οργάνωση του τεράστιου δικτύου συνεργατών της εταιρείας όπως επίσης και του χαρτοφυλακίου της, για την Contract η χρήση της τεχνολογίας διαδραματίζει πρωταγωνιστικό ρόλο.

«Η χρήση των τεχνολογικών εργαλείων πλέον θεωρώ ότι είναι μονόδρομος, τόσο για την τωρινή κατάσταση που αναπτύσσεται μονίμως όσο και το μέλλον», όπως τονίζει ο κ. Παπαζούδης.

Επομένως, όπως υπογραμμίζει ο κ. Παπαπζούδης:

«Στην Contract πιστεύουμε πως δεν υπήρξε άλλη εποχή στην ιστορία όπου το μέλλον ουσιαστικά να είναι τόσο κοντά στο παρόν».

Παρακολουθήστε τη συνέντευξη του κ. Παπαζούδη στο βίντεο που ακολουθεί:

Επισκεφθείτε το κανάλι της Insurance Innovation στο YouTube και παρακολουθήσετε όλες τις ομιλίες και τις συνεντεύξεις του 35th Thessaloniki Insurance Conference πατώντας εδώ.

Ακολουθήστε το insuranceforum.gr στο Google News.

Διαβάστε Ακόμα

36th Thessaloniki Insurance Conference

Παρασκευή 9 Φεβρουαρίου

«Αντιμετωπίζοντας προκλήσεις – Δημιουργώντας ευκαιρίες»