Πέμπτη, 25 Ιουλίου 2024

Δημήτρης Παπαστεργίου – Στα σκαριά ένα νέο ChatBot στο περιβάλλον του gov.gr

Δημοσίευση: 25/10/2023
Δημήτρης Παπαστεργίου, gov.gr

Ο υπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης, Δημήτρης Παπαστεργίου, ανακοίνωσε προ λίγων ημερών τη δημιουργία ενός νέου ChatBot, προγράμματος Τεχνητής Νοημοσύνης, το οποίο θα ενσωματωθεί στο περιβάλλον του gov.gr και θα συνομιλεί με τους πολίτες.

Η ανακοίνωση έγινε κατά τη διάρκεια του συνεδρίου Cyber Greece 2023, με θέμα “AI & Cybersecurity: Innovation and Challenges”.

Σκοπός της νέας υπηρεσίας όπως αποκαλύπτει ο κ. Παπαστεργίου είναι να εξυπηρετεί άμεσα τους Έλληνες πολίτες, παρέχοντας απαντήσεις και λύσεις σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα. Ο κ. Παπαστεργίου τόνισε τη σημασία της διαθεσιμότητας του ChatBot 24/7, προκειμένου να ανταποκρίνεται σε όλες τις ανάγκες των πολιτών. Η εν λόγω υπηρεσία έχει ήδη δημιουργηθεί και βρίσκεται στο στάδιο των πιλοτικών δοκιμών, αναμένοντας να γίνει διαθέσιμη τον επόμενο μήνα.

Στην συνέντευξή του, ο κ. Παπαστεργίου υπογράμμισε ότι η Τεχνητή Νοημοσύνη μπορεί να αποδειχθεί αποτελεσματική σε πολλούς τομείς, όπως η καταπολέμηση της φοροδιαφυγής και η υποστήριξη της υγείας, με παράδειγμα τη συνταγογράφηση.

Επιπλέον, αναφέρθηκε στα νέα βήματα της κυβερνητικής στρατηγικής για την κυβερνοασφάλεια, σημειώνοντας ότι περιλαμβάνουν τη δημιουργία ενός νέου ρυθμιστικού φορέα. Ο φορέας αυτός θα εποπτεύει, εκτός από τους φορείς του δημοσίου, και τους ιδιωτικούς φορείς, επεκτείνοντας την έννοια της κυβερνoασφάλειας σε όλες τις εγχώριες υποδομές και συστήματα. Παράλληλα, ενδέχεται να διαθέτει ελεγκτικό μηχανισμό που θα πραγματοποιεί ελέγχους και ενδεχομένως να επιβάλλει πρόστιμα, όπου κρίνεται αναγκαίο. Εννοείται πως στα πλαίσια της εποπτείας του θα έχουν ενσωματωθεί οι πιο πρόσφατες ευρωπαϊκές οδηγίες σχετικά με την προστασία απέναντι στις κυβερνοαπειλές που εντάσσονται στην εθνική νομοθεσία.

Τέλος, ο κ. Παπαστεργίου αναφέρθηκε στο ενδεχόμενο της δημιουργίας ενός αντίστοιχου “112” για την κυβερνoασφάλεια. Αυτή η υπηρεσία θα είναι υπεύθυνη για την άμεση και σωστή ενημέρωση των συστημάτων που είναι πιο ευάλωτα απέναντι σε κυβερνοεπιθέσεις.

Πηγή: Cyber News

Ακολουθήστε το insuranceforum.gr στο Google News.

Διαβάστε Ακόμα

Αύριο Σάββατο 21/01/2023 στις 11:30π.μ. στο Valis Resort & Spa στην Αγριά του Βόλου, πρόκειται να πραγματοποιηθεί η Εκλογοαπολογιστική Γ.Σ. της ΠΟΑΔ. 

Οι οκτώ τρόποι με τους οποίους θα συμβάλει η ΠΟΑΔ στην εφαρμογή του Νέου Νόμου 5116/2024 για την ασφάλιση των μεγάλων επιχειρήσεων έναντι των φυσικών καταστροφών

Με ποιον τρόπο θα συμβάλει η ΠΟΑΔ στην εφαρμογή του Νέου Νόμου 5116/2024 για την ασφάλιση των μεγάλων επιχειρήσεων έναντι

Κυρανάκης

Κυρανάκης: Καθημερινό φαινόμενο οι κυβερνοεπιθέσεις -Η βάση δεδομένων του Κτηματολογίου δεν παραβιάστηκε

«Οι κυβερνοεπιθέσεις είναι καθημερινό φαινόμενο», τόνισε ο υφυπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης Κωνσταντίνος Κυρανάκης απαντώντας σε επίκαιρη ερώτηση της βουλευτού της Πλεύσης

36th Thessaloniki Insurance Conference

Παρασκευή 9 Φεβρουαρίου

«Αντιμετωπίζοντας προκλήσεις – Δημιουργώντας ευκαιρίες»