Παρασκευή, 19 Απριλίου 2024

Μήνυμα της Ε. Παπασπυροπούλου (ΕΑΕΕ) για την συμπλήρωση 50 χρόνων της Υδρογείου Ασφαλιστικής

Δημοσίευση: 12/01/2024
Ελίνα Παπασπυροπούλου, ΕΑΕΕ

Για την Υδρόγειο Ασφαλιστική και τη μακρά και επιτυχημένη πορεία της μίλησε η κα Ελίνα Παπασπυροπούλου, Γενική Διευθύντρια της Ένωσης Ασφαλιστικών Εταιρειών Ελλάδας. Παράλληλα, στο μήνυμά της αναφέρθηκε για τον καίριας σημασίας ρόλο που έχουν αναλάβει οι ασφαλιστικές επιχειρήσεις στην Ελλάδα όσον αφορά την προστασία της ελληνικής κοινωνίας και οικονομίας έναντι των κλιματικών φαινομένων. 

Ακολουθεί το μήνυμα της κας Παπασπυροπούλου.

“Η Υδρόγειος Ασφαλιστική είναι μια εταιρεία με συνεχή παρουσία στα κοινά της Ένωσης και με ενεργό, σταθερή συμμετοχή στο Διοικητικό μας Συμβούλιο. Υπήρξε ιδρυτικό μέλος του Φιλικού Διακανονισμού, ενώ εκπρόσωποί της συμμετέχουν σε διάφορες επιτροπές της ΕΑΕΕ.

Είναι μια εταιρεία με μακρά ιστορία στην ελληνική ασφαλιστική αγορά που σήμερα βρίσκεται σε διαδικασία περαιτέρω δυναμικής ανάπτυξης και εκσυγχρονισμού, μετά τη συμφωνία εξαγοράς από μια σημαντική εταιρεία της ιταλικής ασφαλιστικής αγοράς, τη Reale Mutua.

Οι μεγάλες προκλήσεις

Βιώνουμε μια εποχή μεγάλων προκλήσεων και ανατροπών. Είμαστε αντιμέτωποι με ακραίες γεωπολιτικές καταστάσεις που διαμορφώνονται πολύ κοντά μας, στη δική μας γειτονιά, με τον πόλεμο στη Μέση Ανατολή.

Παράλληλα μαίνεται ο πόλεμος στην Ουκρανία, ενώ η απειλή της κλιματικής κρίσης χτύπησε πολύ πρόσφατα με πρωτοφανή τρόπο και τη χώρα μας.

Οι καταστροφικές πλημμύρες του Σεπτεμβρίου αλλά και οι πυρκαγιές του Ιουλίου και του Αυγούστου κατέστησαν σε όλους μας ξεκάθαρο ότι η κλιματική αλλαγή είναι εδώ και δεν έχει γεωγραφικά όρια. Η ελληνική ασφαλιστική αγορά προχωρά τις αποζημιώσεις των ασφαλισμένων δικαιούχων με ταχύτητα. Για αυτά τα καταστροφικά γεγονότα η εκτίμηση των αποζημιώσεων ανέρχεται συνολικά σε πάνω από €420 εκατ.

Για πρώτη φορά η ελληνική Κυβέρνηση με εξαγγελία του Πρωθυπουργού, έκανε λόγο για την καθιέρωση υποχρεωτικής ασφάλισης των επιχειρήσεων έναντι των κινδύνων των φυσικών καταστροφών. Λίγους μήνες νωρίτερα, θέσπισε τη μείωση του ΕΝΦΙΑ (φόρου ακινήτων) 10% για τις ασφαλισμένες κατοικίες έναντι των κινδύνων της πυρκαγιάς, του σεισμού και της πλημμύρας.

Όλα αυτά δείχνουν μια αλλαγή στη στάση της Ελληνικής Πολιτείας απέναντι στον θεσμό της ιδιωτικής ασφάλισης, η οποία ελπίζουμε να διευρυνθεί και να εδραιωθεί στην κουλτούρα της ελληνικής διοίκησης, όπως συμβαίνει στην πλειονότητα των προηγμένων χωρών.

Η ασφαλιστική αγορά έχει αποδείξει την ανθεκτικότητα, την αξιοπιστία και το capacity να αναλάβει έναν ενεργότερο ρόλο σε κρίσιμες περιοχές που δημιουργούν ανησυχία στην ελληνική κοινωνία, όπως οι φυσικές καταστροφές, η υγεία και η συμπληρωματική συνταξιοδοτική αποταμίευση. Ως κλάδος έχουμε προοπτική, μέλλον και δυνατότητα για ακόμη μεγαλύτερη ανάπτυξη. Και η Ένωση Ασφαλιστικών Εταιριών Ελλάδος μαζί με τις εταιρείες-μέλη της εργάζεται ακριβώς για αυτόν τον σκοπό.

Θα ήθελα για μια φορά ακόμη να συγχαρώ την Υδρόγειο Ασφαλιστική για την επιτυχημένη πορεία της καθώς και όλους όσοι εργάστηκαν για αυτή και να ευχηθώ να συνεχίσει η εταιρεία την εξέλιξη και ανάπτυξή της στη χώρα μας”.

Ακολουθήστε το insuranceforum.gr στο Google News.

Διαβάστε Ακόμα

36th Thessaloniki Insurance Conference

Παρασκευή 9 Φεβρουαρίου

«Αντιμετωπίζοντας προκλήσεις – Δημιουργώντας ευκαιρίες»