Παρασκευή, 19 Απριλίου 2024

Γιώτα Παπαρίδου: Το θέμα του cyber security είναι μείζονος σημασίας στην ανάπτυξη των επιχειρήσεων

Δημοσίευση: 04/05/2023
Γιώτα Παπαρίδου: Το θέμα του cyber security είναι μείζονος σημασίας στην ανάπτυξη των επιχειρήσεων

Για την αξία του cyber security στην Ελλάδα μιλάει η κα Γιώτα Παπαρίδου, Πρόεδρος Δ.Σ, Σύνδεσμος Επιχειρήσεων Πληροφορικής και Επικοινωνιών Ελλάδας (ΣΕΠΕ) αποκλειστικά στο insuranceforum.gr και την Δήμητρα Καφαδάρη, στα πλαίσια της διοργάνωσης του 1st Cyber Security Conference που διοργανώθηκε στη Θεσσαλονίκη στις 27 Απριλίου!

Το ζήτημα της ασφάλειας στον κυβερνοχώρο είναι ένα θέμα ευρέως γνωστό και συνδέεται άρρηκτα με την ανάπτυξη των επιχειρήσεων. Ωστόσο είναι ένα θέμα το οποίο επιχειρηματίες αλλά και ιδιώτες δεν φαίνεται να δίνουν ιδιαίτερη βάση.

«Η Ελλάδα σε βασικές τεχνολογικές υποδομές και εξοπλισμό παρουσιάζει έλλειψη και αναγκαστικά απευθύνεται εκτός Ευρώπης», αναφέρει η κα Παπαρίδου.

Ιδίως από την εποχή του covid-19 και έπειτα, η χρήση του διαδικτύου και των ψηφιακών συστημάτων παρουσιάζει μία δραματική αύξηση. Είναι επόμενο λοιπόν να αυξάνονται αναλογικά και τα ποσοστά των κυβερνοεπιθέσεων.

«Είναι φυσικό πως όσο πιο πολύ χρησιμοποιείς την τεχνολογία να έχεις κάποια τέτοια προβλήματα», τονίζει η κα Παπαρίδου.

Ωστόσο, όσο η τεχνολογία εξελίσσεται, ανάλογη πρέπει να είναι και η δική μας εξέλιξη και προσαρμογή στα νέα τεχνολογικά δεδομένα.

Όπως υπογραμμίζει η κα Παπαρίδου, «Πρέπει να προσαρμοστούμε στο σύγχρονο περιβάλλον, να μην σταματάμε να χρησιμοποιούμε τις νέες τεχνολογίες καθώς η τεχνολογία παρέχει πολλά θετικά αλλά και εμείς πρέπει να προστατευθούμε από όλα αυτά τα θέματα που εμφανίζονται».

«Το θέμα του cyber security είναι ένα θέμα μείζονος σημασίας για όλη την Ευρώπη όπως επίσης και για όλο τον κόσμο».

Γιώτα Παπαρίδου: Το θέμα του cyber security είναι μείζονος σημασίας στην ανάπτυξη των επιχειρήσεων

Ο ΣΕΠΕ είναι ένας σύνδεσμος του κλάδου της ψηφιακής τεχνολογίας και απαριθμεί μέλη απ’ όλες τις επιχειρήσεις του κλάδου της πληροφορικής και των ψηφιακών τεχνολογιών, ελληνικές πολυεθνικές, παρόχους τηλεπικοινωνιών καθώς επίσης consumer electronics δηλαδή παρόχους λιανικού εμπορίου με κύριο αντικείμενο την πώληση προϊόντων ψηφιακής τεχνολογίας.

Στόχος του ΣΕΠΕ αποτελεί η ενημέρωση των μελών του αλλά και της γενικότερης κοινωνίας για θέματα που αφορούν τα σύγχρονα τεχνολογικά μέσα και την διαχείρισή τους καθώς και η ευαισθητοποίησή τους σε ζητήματα της επικαιρότητας της ψηφιακής τεχνολογίας όπως είναι άλλωστε και το cyber security awareness.

Παράλληλα, διαθέτει ενεργό ρόλο στην ψηφιακή αγορά συμμετέχοντας σε δράσεις που προάγουν την αξία της προστασίας των επιχειρήσεων στον κυβερνοχώρο.

Μάλιστα, όσον αφορά την προάσπιση του cyber security, ο ΣΕΠΕ συμμετέχει σε κοινή δράση μαζί με τον πανευρωπαϊκό οργανισμό πληροφορικής Digital Europe και με άλλους συνδέσμους από την υπόλοιπη Ευρώπη.

«Στην κοινή αυτή δράση θα εστιάσουμε στο θέμα του cyber security και θα δημιουργήσουμε virtual hubs σε όλες τις χώρες. Στόχος είναι η ενημέρωση των μελών μας αλλά και ολόκληρης της κοινωνίας για το θέμα του cyber security για το ποιες είναι οι ελλείψεις που έχουμε ως χώρα σε αυτό το αντικείμενο κ.α.», σημειώνει η κα Παπαρίδου.

Είναι άκρως σημαντικό οι επιχειρήσεις αλλά και το γενικότερο κοινωνικό σύνολο να ωριμάσει στο περιεχόμενο της κυβερνοασφάλειας. Η προστασία των προσωπικών μας δεδομένων αλλά και των δεδομένων μίας επιχείρησης – ανεξαρτήτου μεγέθους- είναι κάτι το οποίο θα πρέπει να μεριμνήσουμε όλοι.

Περισσότερες λεπτομέρειες σχετικά με τη διοργάνωση του 1st Cyber Security Conference, μπορείτε να βρείτε εδώ: cybersecurityconference.gr

Παρακολουθήστε την συνέντευξη της κας Γιώτας Παπαρίδου, στο βίντεο που ακολουθεί:

Βρείτε μας στο κανάλι στο Youtube, και παρακολουθήστε όλες τις ομιλίες και της συνεντεύξεις του 1st Cyber Security Conference

Χορηγοί Συνεδρίου 

GOLD: CYGNUSDESIGNIA INSURANCE BROKERSEMPISTFORTINET | GCC GIANT STRIDE IT SERVICESSPECTRUMTICTAC LABORATORIESUBITECHZIA INSURANCE

SILVEREXPERTO CREDE CONSULTANTS

ΒΡΟΝΖΕ: Ε.Ν. ΜΑΝΟΣINTERWORKS.CLOUD

Το Cyber Security Conference – Thessaloniki τέθηκε υπό την Αιγίδα των: Αλεξάνδρεια Ζώνη ΚαινοτομίαςΒιοτεχνικό Επιμελητήριο ΘεσσαλονίκηςCISCOΔιεθνές Κέντρο Ψηφιακού Μετασχηματισμού και Ψηφιακών ΔεξιοτήτωνΕμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο ΘεσσαλονίκηςΕθνικό Κέντρο Έρευνας και Τεχνολογικής ΑνάπτυξηςΠεριφέρεια Κεντρικής ΜακεδονίαςΣύνδεσμος Επιχειρήσεων Πληροφορικής & Επικοινωνιών Ελλάδας

Χορηγοί Επικοινωνίας: cityportal.grculpanews.grcyprusinsurancenews.comepixeiro.grgrtimes.grkarfitsa.grmarketnews.grmoneyview.grmynews.grmyportal.grolathessaloniki.comstartup.gr,  ΖΟΟ 90.8

Ακολουθήστε το insuranceforum.gr στο Google News.

Διαβάστε Ακόμα

Παρουσίαση του Κώδικα Δεοντολογίας ‘RTBF’ της ελληνικής ασφαλιστικής αγοράς για τους επιζώντες από καρκίνο στις ασφαλίσεις ζωής που συνδέονται με δάνεια

Στις 15 Απριλίου 2024  το Υπουργείο Οικονομικών, η Ένωση Ασφαλιστικών Εταιριών Ελλάδος (ΕΑΕΕ) και η Ελληνική Ομοσπονδία Καρκίνου (ΕΛΛΟΚ) παρουσίασαν

36th Thessaloniki Insurance Conference

Παρασκευή 9 Φεβρουαρίου

«Αντιμετωπίζοντας προκλήσεις – Δημιουργώντας ευκαιρίες»