Κυριακή, 21 Ιουλίου 2024

Παγκόσμια Ημέρα Υγείας 2023 | 75 χρόνια βελτίωσης της δημόσιας υγείας

Δημοσίευση: 07/04/2023
Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας, Παγκόσμια Ημέρα Υγείας

Σήμερα, 7 Απριλίου, εορτάζεται η Παγκόσμια Ημέρα Υγείας – ημέρα στης οποίας το επίκεντρο βρίσκεται η έννοια της δημόσιας και δε παγκόσμιας υγείας.

Μάλιστα σαν σήμερα, το 1948, ιδρύθηκε ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας (Word Health Organization) με σκοπό την εξυπηρέτηση θεμάτων της δημόσιας υγείας.

Χώρες του κόσμου ενώθηκαν και ίδρυσαν τον ΠΟΥ για να προωθήσουν την υγεία, να διατηρήσουν τον κόσμο ασφαλή και να υπηρετήσουν τους ευάλωτους – ώστε όλοι, παντού να μπορούν να επιτύχουν το υψηλότερο επίπεδο υγείας και ευημερίας.  Η έδρα του βρίσκεται στη Γενεύη της Ελβετίας και έχει έξι ημιαυτόνομα εθνικά γραφεία και 150 τοπικά γραφεία σε όλο τον κόσμο.

Η φετινή χρονιά αποτελεί ορόσημο για τον ΠΟΥ με διπλό νόημα, καθώς εκτός από την Παγκόσμια Ημέρα Υγείας, ο οργανισμός κλείνει 75 χρόνια λειτουργίας!

Η 75η επέτειος του ΠΟΥ είναι μια ευκαιρία να ανατρέξουμε στις επιτυχίες της δημόσιας υγείας που βελτίωσαν την ποιότητα ζωής τις τελευταίες επτά δεκαετίες. Είναι επίσης μια ευκαιρία να παρακινήσουμε τη δράση για την αντιμετώπιση των προκλήσεων υγείας του σήμερα και του αύριο.

Δείτε περισσότερο για τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας και τις δράσεις του, στον παρακάτω σύνδεσμο: www.who.int

Ακολουθήστε το insuranceforum.gr στο Google News.

Διαβάστε Ακόμα

36th Thessaloniki Insurance Conference

Παρασκευή 9 Φεβρουαρίου

«Αντιμετωπίζοντας προκλήσεις – Δημιουργώντας ευκαιρίες»