Παρασκευή, 12 Ιουλίου 2024

Ολυμπιακοί Αγώνες 2024: Ασφαλιστικές σε συναγερμό για επιθέσεις εξτρεμιστών και ψεύτικες ειδήσεις AI

Δημοσίευση: 09/07/2024

Με την προοπτική των Ολυμπιακών Αγώνων του Παρισιού το 2024, οι ασφαλιστικές εκφράζουν αυξανόμενη ανησυχία για την πιθανότητα επιθέσεων από εξτρεμιστές ή τη διάδοση ψεύτικων εικόνων που δημιουργούνται από τεχνητή νοημοσύνη, θέτοντας σε κίνδυνο την επιτυχή διεξαγωγή της εκδήλωσης και προκαλώντας ακυρώσεις και τεράστιες οικονομικές απαιτήσεις.

Οι ασφαλιστικές υπέστησαν σημαντικές απώλειες μετά την αναβολή των Ολυμπιακών Αγώνων του Τόκιο το 2020 λόγω της πανδημίας COVID-19. Από τότε, οι πόλεμοι στην Ουκρανία και τη Γάζα, καθώς και οι εκλογές σε πολλές χώρες, συμπεριλαμβανομένης της Γαλλίας, έχουν αυξήσει τους φόβους για πολιτικά υποκινούμενη βία σε υψηλού προφίλ παγκόσμια γεγονότα.

Οι Ολυμπιακοί Αγώνες του Παρισιού θα πραγματοποιηθούν από τις 26 Ιουλίου έως τις 11 Αυγούστου, ενώ οι Παραολυμπιακοί από τις 28 Αυγούστου έως τις 8 Σεπτεμβρίου. Η γερμανική ασφαλιστική εταιρεία Allianz είναι ο επίσημος ασφαλιστικός εταίρος των Αγώνων, ενώ άλλες ασφαλιστικές εταιρείες, όπως οι Lloyd’s του Λονδίνου, προσφέρουν επίσης κάλυψη.

Ο Eike Buergel, επικεφαλής του Ολυμπιακού και Παραολυμπιακού προγράμματος της Allianz, δήλωσε: “Είμαστε όλοι ενήμεροι για την γεωπολιτική κατάσταση που επικρατεί παγκοσμίως. Είμαστε πεπεισμένοι ότι η Διεθνής Ολυμπιακή Επιτροπή, το Παρίσι 2024 και οι εθνικές οργανωτικές επιτροπές, μαζί με τις γαλλικές αρχές, λαμβάνουν τα σωστά μέτρα όσον αφορά τις προκλήσεις που αντιμετωπίζουν επί τόπου.”

Η πιθανότητα επιθέσεων από εξτρεμιστές ισλαμιστές αποτελεί την κορυφαία ανησυχία ασφάλειας για τους Αγώνες, σύμφωνα με τον αρχηγό της αστυνομίας του Παρισιού. Ο Andrew Duxbury, επικεφαλής έκτακτης ανάγκης στην ασφαλιστική εταιρεία Beazley, σημείωσε: “Είναι ένα τόσο μεγάλο γεγονός… σε μια πολύ μεγάλη πόλη, που από μόνη της είναι αρκετά δύσκολο να αστυνομευτεί.” Η Γαλλία έχει δηλώσει ότι θα μετακινήσει την τελετή έναρξης από τον ποταμό Σηκουάνα, εάν επιβεβαιωθεί συγκεκριμένος κίνδυνος ασφαλείας.

Τον Μάιο, ένας άνδρας συνελήφθη στην γαλλική πόλη Σαιντ-Ετιέν, ύποπτος για σχεδιασμό επίθεσης στο όνομα του Ισλαμικού Κράτους στο στάδιο ποδοσφαίρου της πόλης κατά τη διάρκεια των Ολυμπιακών Αγώνων. Ο Adam Carrier, επικεφαλής συμβουλευτικής στην εταιρεία διαχείρισης κρίσεων AnotherDay, δήλωσε ότι τέτοια περιστατικά “δείχνουν ότι η απειλή κατά των Ολυμπιακών Αγώνων του Παρισιού είναι πραγματική και συνεχιζόμενη”.

Τον περασμένο μήνα, οι ασφαλιστικές συναντήθηκαν με τη Διεθνή Ολυμπιακή Επιτροπή στο Παρίσι για να συζητήσουν μέτρα μείωσης των κινδύνων, σύμφωνα με δύο πηγές από τον κλάδο.

Καθώς οι Ολυμπιακοί Αγώνες του Παρισιού πλησιάζουν, η ανησυχία για την ασφάλεια και την προστασία αυξάνεται. Οι ασφαλιστικές εταιρείες και οι αρχές εργάζονται σκληρά για να διασφαλίσουν ότι τα μέτρα που λαμβάνονται είναι επαρκή για να αποτρέψουν οποιαδήποτε απειλή, προστατεύοντας τόσο τους συμμετέχοντες όσο και το κοινό από πιθανές καταστροφικές επιθέσεις.

Πηγή: cyprusinsurancenews.com

Ακολουθήστε το insuranceforum.gr στο Google News.

Διαβάστε Ακόμα

36th Thessaloniki Insurance Conference

Παρασκευή 9 Φεβρουαρίου

«Αντιμετωπίζοντας προκλήσεις – Δημιουργώντας ευκαιρίες»