Τρίτη, 21 Μαΐου 2024

Οι ασφαλιστικές περιουσίας έχουν υποστεί 3 έτη ζημιών στο underwriting τα τελευταία 4 χρόνια

Δημοσίευση: 21/04/2024

Οι παγκόσμιες ασφαλιστικές εταιρείες περιουσίας και ατυχημάτων παρουσίασαν “ανησυχητικές” ζημιές αναδοχής το 2022, καθώς οι φυσικές καταστροφές αυξήθηκαν και τα μοντέλα κινδύνου φάνηκαν να υστερούν.

Οι παγκόσμιες ασφαλισμένες απώλειες από φυσικές καταστροφές ξεπερνούν τα 100 δισεκατομμύρια δολάρια ετησίως τα τελευταία χρόνια, οδηγούμενες σε υψηλότερα επίπεδα από ζητήματα όπως οι χειμερινές καταιγίδες. Πηγές του κλάδου θεωρούν ότι η κλιματική αλλαγή και η αυξημένη δόμηση σε εκτεθειμένες περιοχές συμβάλλουν στις απώλειες.

Ο παγκόσμιος συνδυασμένος δείκτης των ασφαλιστικών, ένα μέτρο των αποζημιώσεων και των εξόδων έναντι των εσόδων από ασφάλιστρα, ήταν 103% το 2022, δήλωσε η Capgemini, η Γαλλική πολυεθνική εταιρεία πληροφορικής και συμβουλευτικής. Ένα επίπεδο άνω του 100 υποδηλώνει ζημία από την ανάληψη κινδύνων. Οι ασφαλιστικές περιουσίας έχουν υποστεί τρία έτη ζημιών αναδοχής τα τελευταία τέσσερα χρόνια, ανέφερε η έκθεση.

Μόνο το 27% των στελεχών ασφαλιστικών εταιρειών που συμμετείχαν στην έρευνα πιστεύουν ότι οι εταιρείες τους διαθέτουν προηγμένες δυνατότητες προγνωστικής μοντελοποίησης.

“Η ακριβής πρόβλεψη κινδύνου και η τιμολόγηση γίνονται όλο και πιο δύσκολες και οδηγούν σε ανησυχίες για την ασφαλιστική ικανότητα”, δήλωσε στην έκθεση ο Anirban Bose, CEO της στρατηγικής επιχειρηματικής μονάδας χρηματοοικονομικών υπηρεσιών της Capgemini.

Η έκθεση συγκέντρωσε πληροφορίες από 18 ασφαλιστικές αγορές, συμπεριλαμβανομένων της Βρετανίας, του Χονγκ Κονγκ, της Ινδίας και των Ηνωμένων Πολιτειών, μέσω δημοσκοπήσεων σε ασφαλιστικούς πελάτες και συνεντεύξεων με στελέχη ασφαλιστικών εταιρειών και ασφαλιστές.

Πηγή: cyprusinsurancenews.com

Ακολουθήστε το insuranceforum.gr στο Google News.

Διαβάστε Ακόμα

Η τεχνητή νοημοσύνη μετασχηματίζει την χρηματοοικονομική πληροφόρηση παγκοσμίως – η υιοθέτηση αναμένεται να είναι σχεδόν καθολική τα επόμενα τρία χρόνια

Σχεδόν τα τρία τέταρτα των επιχειρήσεων χρησιμοποιούν ήδη την Τεχνητή Νοημοσύνη (ΑΙ) για τις χρηματοοικονομικές αναφορές τους – πρόβλεψη για

36th Thessaloniki Insurance Conference

Παρασκευή 9 Φεβρουαρίου

«Αντιμετωπίζοντας προκλήσεις – Δημιουργώντας ευκαιρίες»