Κυριακή, 26 Μαρτίου 2023

Οδήγηση με καύσωνα: Τι πρέπει να προσέχουν οι οδηγοί;

Οδήγηση με καύσωνα: Τι πρέπει να προσέχουν οι οδηγοί;

Μπορεί για πολλούς η καλοκαιρία να συνεπάγεται μια ιδανική ευκαιρία για βόλτες και ταξίδια με το αυτοκίνητο, όμως η οδήγηση υπό υψηλές θερμοκρασίες μπορεί να κρύβει κινδύνους. Ακολουθούν μερικές απλές συμβουλές που θα διασφαλίσουν απροβλημάτιστες μετακινήσεις.

ΚΛΙΜΑΤΙΣΜΟΣ
Κάνουμε συνετή χρήση του συστήματος κλιματισμού, επιλέγοντας να μη κατεβάσουμε τη θερμοκρασία κάτω από τους 23 βαθμούς Κελσίου.

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΣΜΟΣ
Όποτε αυτό είναι εφικτό, επιλέγουμε να μη μετακινούμαστε τις στιγμές της ημέρας με τις υψηλότερες θερμοκρασίες.

ΦΥΣΙΚΗ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ
Καθώς οι συνθήκες είναι ήδη πολύ δύσκολες, αποφεύγουμε να οδηγούμε αν έχουμε φάει πολύ ή αν νιώθουμε κουρασμένοι.

ΕΝΥΔΑΤΩΣΗ
Φροντίζουμε να έχουν δροσερό νερό στο αυτοκίνητο καθώς η αφυδάτωση επηρεάζει την αυτοσυγκέντρωσή μας.

ΣΤΑΣΕΙΣ
Σε περίπτωση στάσεων, αποφεύγουμε να αφήνουμε παιδιά ή ζώα εντός της καμπίνας.

ΕΝΤΟΜΑ
Καθώς ειδικά τους καλοκαιρινούς μήνες είναι πιθανό ένα έντομο να εισβάλει στη καμπίνα δημιουργώντας δυσάρεστες καταστάσεις, επιλέγουμε να μη κινούμαστε με ανοιχτά παράθυρα ενώ όπως και να έχει, εξασφαλίζουμε πως στο φαρμακείο του αυτοκινήτου μας υπάρχει μία αλοιφή για τσιμπήματα.

ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ
Ακόμα και μία οικονομική ηλιοπροστασία θα καθυστερήσει την αύξηση της θερμοκρασίας εντός της καμπίνας και θα προστατεύσει και τα πλαστικά του ταμπλό.

ΨΥΚΤΙΚΟ
Καθώς οι υψηλές θερμοκρασίες δυσκολεύουν ανθρώπους και μηχανές, τσεκάρουμε ανά τακτά διαστήματα τη στάθμη του ψυκτικού υγρού στο ψυγείο του κινητήρα.

ΕΛΑΣΤΙΚΑ
Τσεκάρουμε ανά τακτά διαστήματα την πίεση των ελαστικών του αυτοκινήτου μας. Το ίδιο και της ρεζέρβας αφού το τελευταίο που θέλουμε σε μία αναποδιά, είναι να μην έχουμε λύση μέσα στη ζέστη.

Πηγή: carandmotor.gr

Διαβάστε Ακόμα

Ανάλυσέ το

Μη χάσετε το “Ανάλυσέ το” σήμερα στις 18:00 στο insuranceforum web tv! Μοτοσικλέτα επιχειρεί προσπέραση Ε.Ι.Χ από Τα δεξιά. Αν σας συνέβαινε να δώσετε συμβουλή επί αμοιβής για την παραπάνω περίπτωση, ποια συμβουλή θα δίνατε;

Η αγαπημένη συνήθεια των επαγγελματιών τις Δευτέρες, η εκπομπή Ανάλυσέ το, με παρουσιαστή τον κ. Χρύσανθο Νικολάκο, Μεσίτη Ασφαλίσεων-Πραγματογνώμονα Μηχανικό της Prooptiki Insurance Brokers, επιστρέφει δυναμικά

Μονοπάτια Επιχειρηματικότητας

Μονοπάτια Επιχειρηματικότητας: Μία πρωτοβουλία του skywalker.gr για όσους θέλουν να διερευνήσουν τις δυνατότητες της επιχειρηματικής δράσης

Η πρωτοβουλία του skywalker.gr «Μονοπάτια Επιχειρηματικότητας» για την παροχή αρχικής εκπαίδευσης στην επιχειρηματικότητα επανέρχεται έπειτα από καιρό με το 35ο