Σάββατο, 22 Ιουνίου 2024

Οδήγηση με καύσωνα: Τι πρέπει να προσέχουν οι οδηγοί;

Δημοσίευση: 01/07/2022
Οδήγηση με καύσωνα: Τι πρέπει να προσέχουν οι οδηγοί;

Μπορεί για πολλούς η καλοκαιρία να συνεπάγεται μια ιδανική ευκαιρία για βόλτες και ταξίδια με το αυτοκίνητο, όμως η οδήγηση υπό υψηλές θερμοκρασίες μπορεί να κρύβει κινδύνους. Ακολουθούν μερικές απλές συμβουλές που θα διασφαλίσουν απροβλημάτιστες μετακινήσεις.

ΚΛΙΜΑΤΙΣΜΟΣ
Κάνουμε συνετή χρήση του συστήματος κλιματισμού, επιλέγοντας να μη κατεβάσουμε τη θερμοκρασία κάτω από τους 23 βαθμούς Κελσίου.

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΣΜΟΣ
Όποτε αυτό είναι εφικτό, επιλέγουμε να μη μετακινούμαστε τις στιγμές της ημέρας με τις υψηλότερες θερμοκρασίες.

ΦΥΣΙΚΗ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ
Καθώς οι συνθήκες είναι ήδη πολύ δύσκολες, αποφεύγουμε να οδηγούμε αν έχουμε φάει πολύ ή αν νιώθουμε κουρασμένοι.

ΕΝΥΔΑΤΩΣΗ
Φροντίζουμε να έχουν δροσερό νερό στο αυτοκίνητο καθώς η αφυδάτωση επηρεάζει την αυτοσυγκέντρωσή μας.

ΣΤΑΣΕΙΣ
Σε περίπτωση στάσεων, αποφεύγουμε να αφήνουμε παιδιά ή ζώα εντός της καμπίνας.

ΕΝΤΟΜΑ
Καθώς ειδικά τους καλοκαιρινούς μήνες είναι πιθανό ένα έντομο να εισβάλει στη καμπίνα δημιουργώντας δυσάρεστες καταστάσεις, επιλέγουμε να μη κινούμαστε με ανοιχτά παράθυρα ενώ όπως και να έχει, εξασφαλίζουμε πως στο φαρμακείο του αυτοκινήτου μας υπάρχει μία αλοιφή για τσιμπήματα.

ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ
Ακόμα και μία οικονομική ηλιοπροστασία θα καθυστερήσει την αύξηση της θερμοκρασίας εντός της καμπίνας και θα προστατεύσει και τα πλαστικά του ταμπλό.

ΨΥΚΤΙΚΟ
Καθώς οι υψηλές θερμοκρασίες δυσκολεύουν ανθρώπους και μηχανές, τσεκάρουμε ανά τακτά διαστήματα τη στάθμη του ψυκτικού υγρού στο ψυγείο του κινητήρα.

ΕΛΑΣΤΙΚΑ
Τσεκάρουμε ανά τακτά διαστήματα την πίεση των ελαστικών του αυτοκινήτου μας. Το ίδιο και της ρεζέρβας αφού το τελευταίο που θέλουμε σε μία αναποδιά, είναι να μην έχουμε λύση μέσα στη ζέστη.

Πηγή: carandmotor.gr

Ακολουθήστε το insuranceforum.gr στο Google News.

Διαβάστε Ακόμα

INTERLIFE

INTERLIFE: Τα κυριότερα οικονομικά μεγέθη για το 2023, τα οποία παρουσιάστηκαν κατα τη διάρκεια της Τακτικής Γενικής Συνέλευσης

Παρουσία ισχυρής πλειοψηφίας των μετόχων της Εταιρίας, πραγματοποιήθηκε στις 14/06/24 η Τακτική Γενική Συνέλευση της INTERLIFE Α.Α.Ε.Γ.Α. στον πολυχώρο εκδηλώσεων

36th Thessaloniki Insurance Conference

Παρασκευή 9 Φεβρουαρίου

«Αντιμετωπίζοντας προκλήσεις – Δημιουργώντας ευκαιρίες»