Τετάρτη, 19 Ιουνίου 2024

Ο Σ.Δ.Α.Ε στην εκδήλωση «Θεσσαλονίκη – Βιώσιμη κινητικότητα και κυκλοφοριακό»

Δημοσίευση: 26/10/2022
Ο Σ.Δ.Α.Ε στην εκδήλωση «Θεσσαλονίκη – Βιώσιμη κινητικότητα και κυκλοφοριακό»

Αυτός ήταν ο τίτλος της πολύ ενδιαφέρουσας εκδήλωσης που διοργάνωσε το Σωματείο “Θεσσαλονίκη 21ος αιώνας” στην αίθουσα του ΕΒΕΘ.

Στην εκδήλωση παρευρέθηκε ο Β Αντιπρόεδρος του Συνδέσμου Διαμεσολαβούντων Ασφαλιστικών Εργασιών Ν. Θεσ/νίκης κ. Βασίλης Πανίδης ο οποίος είχε την ευκαιρία να κάνει μία πολύ ενδιαφέρουσα παρέμβαση.

Μεταξύ άλλων ο κ. Πανίδης αναφέρθηκε στην σχέση του κυκλοφοριακού προβλήματος της πόλης με τα ασφάλιστρα των αυτοκίνητων, λόγω της παραμετρικής τιμολόγησης.

Ο κ. Πανίδης ανέφερε σχετικά:

«Στη Θεσ/νικη κυκλοφορούν καθημερινά 500.000 οχήματα και κάνουν 2.2 εκατομμύρια μετακινήσεις. Ο τεράστιος αυτός όγκος σε κατάσταση πολλές φορές μποτιλιαρίσματος είναι αιτία εκνευρισμού, ανυπομονησίας και άγχους για να φτάσει κάνεις έγκαιρα στον προορισμό του. Αυτές οι συνθήκες έχουν σαν αποτέλεσμα την αύξηση των τροχαίων ατυχημάτων και, κατά συνέπεια, των ασφαλίστρων αυτοκίνητου.

Δυστυχώς οι προτάσεις που υπάρχουν για να αντιμετωπιστεί το κυκλοφοριακό πρόβλημα στην πόλη μας δε φαίνεται να φέρνουν αποτέλεσμα πριν το 2030 και το μετρό δεν προβλέπεται να αποσυμφορισει πάνω από 20% την κίνηση»

Στην εκδήλωση παρευρέθηκαν οι κ.κ Πάρις Μπίλλιας, Αντιπεριφερειάρχης Υποδομών και δικτύων κεντρικής Μακεδονίας, Σπύρος Βούγιας, δημοτικός σύμβουλος Θεσσαλονίκης και συγκοινωνιολόγος, Θωμάς Γέρμανος, Διευθυντής Τροχαίας Θεσσαλονίκης, Μαρία Ζουρνά, ομάδα παρατηρητήριο Θεσσαλονίκης, και ο Γιάννης Καραμήτσιος, Πρόεδρος Σωματείου «Θεσσαλονίκη 21ος αιώνας»

Την εκδήλωση συντόνισαν η κα Μερσίνα Παπαδοπούλου, Αντιπρόεδρος «Θεσ/νίκη 21ος αιώνας» και η κα Ευαγγελία Τζιάκα, δημοσιογράφος και επιχειρηματίας

Ακολουθήστε το insuranceforum.gr στο Google News.

Διαβάστε Ακόμα

36th Thessaloniki Insurance Conference

Παρασκευή 9 Φεβρουαρίου

«Αντιμετωπίζοντας προκλήσεις – Δημιουργώντας ευκαιρίες»