Τετάρτη, 24 Απριλίου 2024

Ο όμιλος ARAG εξαγόρασε την DAS στον Καναδά

Δημοσίευση: 22/03/2021

O Γερμανικός Όμιλος ARAG, πρωτοπόρος παγκοσμίως στην ασφάλιση νομικής προστασίας με παρουσία σε 19 χώρες, ανακοίνωσε την εξαγορά της DAS Legal Protection Canada, η οποία μέχρι πρότινος ανήκε στον Όμιλο Munich Re/Ergo Group.

H DAS Legal Protection Canada ιδρύθηκε το 2010 με έδρα το Τορόντο, και αποτελεί μια από τις κορυφαίες εταιρείες κάλυψης νομικών εξόδων στον Καναδά με κύκλο εργασιών περίπου στα 19,5 εκατ. ευρώ το 2019. Παρέχει μια ευρεία γκάμα ασφαλιστικών προϊόντων νομικής προστασίας συμπεριλαμβανομένων και των προϊόντων ΝΠ Οικογένειας, Ιδιοκτητών Ακινήτων, Επιχειρήσεων κ.λπ. Το προσωπικό της DAS θα απορροφηθεί από την ARAG.

«Με αυτή την εξαγορά, στόχος μας είναι να ενδυναμώσουμε και επεκτείνουμε τις υφιστάμενες εργασίες μας στον Καναδά. Η καναδική αγορά Νομικής Προστασίας προσφέρει πολλά υποσχόμενες ευκαιρίες για περαιτέρω ανάπτυξη. Συνεπώς, η ARAG συνεχίζει την υφιστάμενη επιτυχημένη στρατηγική της για διεθνή ανάπτυξη», δήλωσε ο Dr. Renko DirksenΕκπρόσωπος Επικοινωνίας του Διοικητικού Συμβουλίου της ARAG. Επιπρόσθετα ο Dr. Dirksen δήλωσε ότι «η ARAG προσφάτως ξεκίνησε τη λειτουργία της στην Αυστραλία, ενώ παράλληλα έχει εξαγοράσει το χαρτοφυλάκιο της DAS στη Δημοκρατία της Ιρλανδίας».

Ο Όμιλος ARAG είχε προχωρήσει στην επίσημη ίδρυση της θυγατρικής του εταιρείας ARAG Services Corporation στον Καναδά, τo 2016. Με έδρα το Τορόντο η εταιρεία λειτουργεί ως εταιρεία Νομικής Προστασίας σε συνεργασία με την HDI Global Specialty SE, προωθώντας μια επίσης καινοτόμα σειρά προϊόντων κάλυψης Νομικής Προστασίας και Νομικών Εξόδων μέσω μεσιτών, underwriting agencies και ασφαλιστικών εταιρειών.

«Θα ενισχύσουμε την παρουσία μας ενώ παράλληλα θα διατηρήσουμε τις κορυφαίες σε ποιότητα υπηρεσίες που παρέχουμε στους πελάτες μας σε συνδυασμό πάντα με την εξαιρετική συνεργασία με τους συνεργάτες μας», δήλωσε η Barbara Heynes, CEO ARAG Canada. H κα Heynes επιπρόσθετα δήλωσε ότι «μετά την επιτυχημένη συγχώνευση των δύο εταιρειών, είμαστε έτοιμοι για την ενδυνάμωση των υπηρεσιών μας μέσω τεχνολογικών και ψηφιακών εργαλείων συνεχίζοντας πάντα να αναπτύσσουμε τα υψηλότερης ποιότητας προϊόντα και υπηρεσίες Νομικής Προστασίας, με την ενίσχυση της διεθνούς εμπειρίας του Ομίλου ARAG».

Τα δύο εμπλεκόμενα μέρη συναποφάσισαν να μη δημοσιοποιήσουν την αξία της εξαγοράς.

Ακολουθήστε το insuranceforum.gr στο Google News.

Διαβάστε Ακόμα

36th Thessaloniki Insurance Conference

Παρασκευή 9 Φεβρουαρίου

«Αντιμετωπίζοντας προκλήσεις – Δημιουργώντας ευκαιρίες»