Σάββατο, 20 Απριλίου 2024

Ο κορυφαίος επενδυτής της Generali αυξάνει το ποσοστό του λίγο πριν από την εκλογή του νέου CEO

Δημοσίευση: 24/09/2021
generali, China Insurance

Ο μεγαλύτερος επενδυτής της Generali, Mediobanca, δήλωσε την Πέμπτη ότι έχει δανειστεί μετοχές της κορυφαίας ασφαλιστικής εταιρείας στην Ιταλία, εξασφαλίζοντας έτσι το 17,2% των δικαιωμάτων της ψήφου, ρίχνοντας λάδι στη φωτιά στην αντιπαράθεση σε μια σύγκρουση μετόχων για την επιλογή του επόμενου διευθύνοντος συμβούλου.

Το 12,9% της Mediobanca την καθιστά τον μεγαλύτερος μέτοχο της Generali, ενώ ακολουθούν οι Ιταλοί δισεκατομμυριούχοι Francesco Gaetano Caltagirone και Leonardo Del Vecchio.

Οι δύο μεγιστάνες έχουν συνάψει συμφωνία για διαβούλευση αναφορικά με τις αποφάσεις που αφορούν τη Generali και άτομα με γνώση του θέματος δήλωσαν στο reuters ότι θα υποστηρίξουν διαφορετικό υποψήφιο διευθύνοντα σύμβουλο εάν το διοικητικό συμβούλιο της Generali προτείνει τον διορισμό του σημερινού CEO Philippe Donnet για την ανανέωση της θητείας του.

Το διοικητικό συμβούλιο της Generali συνεδριάζει τη Δευτέρα για να συζητήσει το εάν εν τέλει θα υποβάλει τις δικιές του προτάσεις για τους υποψήφιους, συμπεριλαμβανομένου του Donnet, πριν από τη γενική συνέλευση την ερχόμενη άνοιξη για τον καθορισμό των νέων διευθυντών.

Ο Caltagirone, ιδιοκτήτης κατασκευαστικών εταιρειών, και ο Del Vecchio, ιδρυτής της ιδιοκτήτριας της Ray-Ban Luxottica, κατέλαβαν τον έλεγχο του συνδυασμένου μεριδίου 12,5% στη Generali, αφού ένας άλλος επενδυτής, η Fondazione CRT, την περασμένη εβδομάδα συμφώνησε να ενταχθεί στο σύμφωνό τους.

Η Mediobanca δήλωσε ότι έχει δανειστεί μετοχές ισοδύναμες με το 4,4% της Generali και θα τις έχει υπό τον έλεγχο του μέχρι τη γενική συνέλευση τουλάχιστον του επόμενου έτους.

Ακολουθήστε το insuranceforum.gr στο Google News.

Διαβάστε Ακόμα

Αθ. Σακάρογλου_ Δ/νων Σύμβουλος MALETSCHEK & PARTNER HELLAS – SAKAROGLOU A. & CO KG «Η ασφάλιση, πέρα από υποχρέωση, αποτελεί κρίσιμη ανάγκη για κάθε εταιρεία που δραστηριοποιείται στην εφοδιαστική αλυσίδα»

Σε μια εποχή, όπου οι φυσικές καταστροφές γίνονται όλο και πιο συχνές και καταστροφικές και με τον κλάδο των εμπορευματικών

Υδρόγειος Ασφαλιστική: Οδηγώντας με σιγουριά – Ποια η χρησιμότητα της νέας κάλυψης υλικών ζημιών από όχημα εκτός Φιλικού Διακανονισμού!

Πολύ περισσότερα από μια απλή ασφάλιση αυτοκινήτου! Αυτό είναι που θέλει να προσφέρει στους ασφαλισμένους της Υδρόγειος Ασφαλιστική, μία από

36th Thessaloniki Insurance Conference

Παρασκευή 9 Φεβρουαρίου

«Αντιμετωπίζοντας προκλήσεις – Δημιουργώντας ευκαιρίες»