Πέμπτη, 24 Ιουνίου 2021

Ο EMA παίρνει αποστάσεις από τον επικεφαλή του: Δεν έχουμε καταλήξει ακόμη αν το AstraZeneca συνδέεται με θρομβώσεις!

Ο Ευρωπαϊκός Οργανισμός Φαρμάκων (EMA) ξεκαθάρισε τη θέση του σε σχέση με τις δηλώσεις του επικεφαλή των εμβολιασμών του οργανισμού, Μάρκο Καβαλέρι, ο οποίος δήλωσε σε συνέντευξή του στην ιταλική Il Messangero ότι υπάρχει συσχέτιση του εμβολίου της AstraZeneca με θρομβώσεις.

Παρά το γεγονός ότι ο αξιωματούχος του ΕΜΑ υπογράμμισε στις δηλώσεις του ότι η εν λόγω συσχέτιση θα επιβεβαιωθεί τις επόμενες ώρες και από τον ίδιο τον ΕΜΑ, ο οργανισμός σε ανακοίνωσή του στο Γαλλικό Πρακτορείο (AFP) όχι μόνο δεν επιβεβαιώνει τις δηλώσεις του Καβαλέρι, αλλά τονίζει ότι συνεχίζει να εξετάζει το κατά πόσο το εμβόλιο της AstraZeneca κατά του Covid-19 συνδέεται με το σπάνιο σχηματισμό θρόμβων, αδειάζοντας ουσιαστικά τον αξιωματούχο του.

Όπως υποστηρίζει ο ΕΜΑ στην ανακοίνωσή του: “Η επιτροπή ασφάλειας της ευρωπαϊκής ρυθμιστικής αρχής δεν έχει ακόμη καταλήξει σε συμπέρασμα και η εξέταση βρίσκεται σε εξέλιξη”.  Οι τελικές αποφάσεις για τη σύνδεση του εμβολίου με τα φαινόμενα θρομβώσεων αναμένονται αύριο ή την Πέμπτη, αναφέρει η ανακοίνωση.

 

Διαβάστε Ακόμα

O ΠΣΑΣ ανασυγκροτείται!

Όπως αναφέρει η σχετική ανακοίνωση του Συνδέσμου, ορκωτός ελεγκτής έχει αναλάβει να ελέγξει όλα τα οικονομικά του ΠΣΑΣ και αναμένεται