Δευτέρα, 17 Ιουνίου 2024

Ο Έλον Μασκ αφήνει αιχμές ότι η Tesla πρόκειται να πουλήσει τα bitcoin της και η τιμή τους καταρρέει

Δημοσίευση: 17/05/2021

Ο CEO της Τesla, Έλον Μασκ συνεχίζει το παιχνίδι των αλλεπάλληλων tweets κατά του bitcoin, αυξάνοντας τις φωνές που θέλουν την Tesla να το εγκαταλείπει οριστικά, γεγονός που ασφαλώς αποτυπώνεται και επηρεάζει την αξία του. Ο Διευθύνων Σύμβουλος της Tesla, συνεχίζει τον πόλεμο κατά του bitcoin, καθώς την Κυριακή το βράδυ άφησε αιχμές στο twitter, δηλώνοντας έμμεσα ότι η Tesla πούλησε ή ενδέχεται να πουλήσει τα bitcoin της, γεγονός που μείωσε εκ νέου την αξία του έως τώρα ισχυρότερου κρυπτονομίσματος στον κόσμο.

Όλα ξεκίνησαν όταν ένας χρήστης στο  Twitter με το όνομα @CryptoWhale σχολιάζοντας τις εξελίξεις των τελευταίων ημερών έκανε μια ανάρτηση στην οποία τόνισε ότι: «Οι Bitcoiners θα χαστουκίσουν τους εαυτούς τους το επόμενο τρίμηνο όταν ανακαλύψουν ότι η Tesla παράτησε την υπόλοιπη συμμετοχή της. Με το μίσος που λαμβάνει ο Μασκ, δεν θα τον κατηγορούσα…». Ο Έλον Μασκ, εκμεταλλευόμενος την περίσταση, αποφάσισε να απαντήσει στο εν λόγω tweet επιβεβαιώνοντας τις υποθέσεις του χρήστη γράφοντας την λέξη: «Πράγματι».

Ο Έλον Μασκ αφήνει αιχμές ότι η Tesla πρόκειται να πουλήσει τα bitcoin της και η τιμή τους καταρρέει

Αν και λακωνική, η απάντησή του αυτή προϊδεάζει τους επενδυτές για όλα όσα πρόκειται να ακολουθήσουν το επόμενο διάστημα γεγονός που προκαλεί στην υποτίμηση τόσο του bitcoin, όσο και των κρυπτονομισμάτων γενικότερα.

Το σενάριο ωστόσο μιας πιθανής πώλησης αντιφάσκει με όσα δήλωσε ο CEO της Tesla λίγες μέρες πριν, όταν ανακοινώνοντας την παύση των συναλλαγών των πελατών της εταιρίας μέσω bitcoin, διευκρίνισε ότι η εταιρία δεν πρόκειται να πουλήσει τα αποθέματά της σε bitcoin, αλλά σκοπεύει να τα αξιοποιήσει μόλις η εξόρυξη του κρυπτονομίσματος γίνει πιο φιλική προς το περιβάλλον.

Υπενθυμίζεται ότι τον Φεβρουάριο η Tesla αιφνιδίασε τους πάντες ανακοινώνοντας ότι αγόρασε bitcoin αξίας 1,5 δισεκατομμυρίων δολαρίων. Ασφαλώς μία τέτοια εξέλιξη έδωσε μία μεγάλη ώθηση στο bitcoin, ενώ σημαντικός παράγοντας για τη διάδοση και την ισχυροποίησή του αποτελεί και ο ίδιος ο Μασκ, ο οποίος πολλάκις έχει υπερασπιστεί και επενδύσει στην αγορά κρυπτονομισμάτων.

Όπως αποδεικνύεται από τις κινήσεις του, στόχος του Έλον Μασκ δεν είναι η υποτίμηση των κρυπτονομισμάτων ως μέσο συναλλαγής, αλλά η αποδυνάμωση συγκεκριμένα του bitcoin. Η άποψη αυτή στηρίζεται στο γεγονός ότι ο CEO της Tesla φαίνεται να προωθεί το τελευταίο διάστημα το dogecoin, η αξία του οποίο έχει αρχίσει ήδη να αυξάνεται έπειτα από τις τελευταίες εξελίξεις και τη φημολογούμενη ένταξή του στα μέσα συναλλαγών της Tesla.

Ακολουθήστε το insuranceforum.gr στο Google News.

Διαβάστε Ακόμα

Έρχεται το Ioannina Insurance Conference!

Ασφαλιστικοί διαμεσολαβητές, ασφαλιστικές εταιρείες, σχήματα διαμεσολάβησης και θεσμικοί φορείς δίνουν ραντεβού στα Ιωάννινα  την Δευτέρα 4 Νοεμβρίου 2024! Με ιδιαίτερη

36th Thessaloniki Insurance Conference

Παρασκευή 9 Φεβρουαρίου

«Αντιμετωπίζοντας προκλήσεις – Δημιουργώντας ευκαιρίες»