Παρασκευή, 14 Ιουνίου 2024

Ο Δημήτρης Παπαστεργίου κεντρικός ομιλητής του 1st Blockchain Conference

Δημοσίευση: 08/06/2022

Η Insurance Innovation με ιδιαίτερη χαρά και τιμή υποδέχεται τον κ. Δημήτρης Παπαστεργίου, Δήμαρχος Τρικκαίων & Πρόεδρος ΚΕΔΕ, ως έναν εκ των κεντρικών ομιλητών του 1st Blockchain Conference 2022

Ο Δημήτρης Παπαστεργίου αποφοίτησε το 1991 από το Πολυκλαδικό Λύκειο Τρικάλων, και την ίδια χρονιά εισήχθη στη Σχολή Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Μηχανικών Η/Υ του ΕΜΠ. Παράλληλα, παρακολούθησε μαθήματα δημοσιογραφίας στην Αθήνα.

Διατηρεί δυνατούς δεσμούς με την τεχνολογία και το διαδίκτυο, σχέση που ενδυναμώθηκε στο Εργαστήριο πολυμέσων του ΕΜΠ. Το 2001 μέσω του Hot Mix συμμετείχε στην κατασκευή και παρουσίαση της πρώτης ολοκληρωμένης σελίδας για το Νομό Τρικάλων, το 3kala.gr.

Η συμμετοχή του στα κοινά ξεκίνησε το 2002 όταν εκλέχθηκε δημοτικός σύμβουλος και συνεχίστηκε το 2006 όταν με την εκ νέου εκλογή του στο δημοτικό συμβούλιο. Διατέλεσε Αντιδήμαρχος έργων, Αντιπρόεδρος της ΔΕΚΑ, Αντιπρόεδρος της ΔΕΥΑΤ, μέλος του ΔΣ του Πολιτιστικού Οργανισμού και του Δημοτικού Θεάτρου, μέλος του Πανελληνίου Δικτύου για τη Βιώσιμη Κινητικότητα και το Ποδήλατο, καθώς και μέλος της Νομαρχιακής Επιτροπής Τουρισμού.

Τα χρόνια ενασχόλησής του με τον Δήμο και την τοπική αυτοδιοίκηση ήταν ιδιαιτέρως δημιουργικά, χάρη στη βοήθεια των ανθρώπων του Δήμου, της Τεχνικής Υπηρεσίας, της ΔΕΚΑ, του Δημοτικού Κινηματογράφου και Θεάτρου, του Κέντρου Έρευνας και Καλλιτεχνικής Δημιουργίας, των υπολοίπων Δημοτικών Επιχειρήσεων αλλά και των πολιτών. Ανάμεσα στα σημαντικά επιτεύγματα, είναι αξιοποίηση της περιοχής του Μύλου Ματσόπουλου με τον χειμερινό και θερινό Δημοτικό κινηματογράφο, το στούντιο ηχογράφησης για νέους καλλιτέχνες, τα μουσικά φεστιβάλ και τις συναυλίες. Εξίσου αξιοσημείωτο είναι το γεγονός ότι στο Δήμο Τρικκαίων στήθηκε το πρώτο ελεύθερο ασύρματο δίκτυο wifi πανελλαδικά. Μέσω τις ΔΕΚΑ δημιουργήθηκαν κοινωνικές δομές, όπως το Κέντρο απασχόλησης για παιδιά με ειδικές ανάγκες.

Από το 2002 ασκεί το επάγγελμα του Ηλεκτρολόγου Μηχανικού στην πόλη των Τρικάλων. Ασχολείται με μελέτες και κατασκευές ιδιωτικών ηλεκτρομηχανολογικών έργων αλλά και με τη δημιουργία προγραμμάτων H/Y (Software).

Από το 2007 δραστηριοποιείται το χώρο των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας. Είναι συνιδιοκτήτης της εταιρίας Green Project, η οποία μέχρι σήμερα έχει κατασκευάσει πάνω από 230 φωτοβολταϊκά πάρκα στην κεντρική Ελλάδα.

Mε κεντρικό σύνθημα «Unlocking Blockchain» το Blockchain Conference, φιλοδοξεί να αποκρυπτογραφήσει τη τεχνολογία των ψηφιακών νομισμάτων και να αποτελέσει ένα σημείο αναφοράς για τον κόσμο της κρυπτογράφησης.

1st Blockchain Conference | *Το πρώτο συνέδριο για τον κόσμο του Blockchain στη Β. Ελλάδα*

Τρίτη 21 Ιουνίου 2022  16:00-21:00| Grand Hotel Palace (Μοναστηρίου 305)

Eίσοδος ελεύθερη!

Δείτε το πρόγραμμα του συνεδρίου εδώ

Απαραίτητη προεγγραφή στο blockchainconference2022.gr

Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφτείτε την ιστοσελίδα του συνεδρίου blockchainconference2022.gr 

Ακολουθήστε το insuranceforum.gr στο Google News.

Διαβάστε Ακόμα

36th Thessaloniki Insurance Conference

Παρασκευή 9 Φεβρουαρίου

«Αντιμετωπίζοντας προκλήσεις – Δημιουργώντας ευκαιρίες»