Δευτέρα, 18 Οκτωβρίου 2021

Ο AJ Gallagher εξετάζει την αγορά του χαρτοφυλακίου περιουσιακών στοιχείων των Aon και WTW ύψους 3 δισεκατ. δολαρίων

Ο παγκόσμιος ασφαλιστικός μεσίτης Arthur J. Gallagher βρίσκεται σε συνομιλίες με την Aon και τον Willis Towers Watson (WTW) για την πιθανή απόκτηση ενός χαρτοφυλακίου περιουσιακών στοιχείων, το οποίο περιλαμβάνει και τον Willis Re, όπως υποστηρίζει το Bloomberg.

Σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του Bloomberg από ανθρώπους εντός της εταιρίας, η συμφωνία πρόκειται να επικυρωθεί τις επόμενες εβδομάδες.

Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι η συμφωνία ύψους 3 δισεκατομμυρίων δολαρίων περιλαμβάνει περιουσιακά στοιχεία στη Γερμανία, την Ισπανία, τη Γαλλία και τις Κάτω Χώρες, καθώς και την αντασφαλιστική μεσιτεία του Willis Re.

Παρόλο που οι συνομιλίες για την πώληση των περιουσιακών στοιχείων βρίσκονται σε εξέλιξη, άνθρωποι εξοικειωμένοι με το θέμα τονίζουν ότι δεν έχει ληφθεί κάποια τελική απόφαση και ότι η δομή της συμφωνίας θα μπορούσε να αλλάξει ανά πάσα στιγμή, ενώ δεν αποκλείουν το ενδεχόμενο οι συζητήσεις να πέσουν εν τέλει στο κενό.

Στα μέσα Απριλίου υπήρξε μία έντονη φημολογία που ήθελε την Aon να έχει προσφερθεί να πουλήσει τα περιουσιακά της στοιχεία σε ορισμένες χώρες της ΕΕ προκειμένου να λάβει την αντιμονοπωλιακή έγκριση της ΕΕ για τον προτεινόμενο συνδυασμό της με την WTW.

Μάλιστα, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή (EC) ζήτησε σχόλια από ανταγωνιστές και πιθανούς αγοραστές περιουσιακών στοιχείων εκποίησης , προτού παρατείνει την προθεσμία της για να λάβει τελική απόφαση για τη συγχώνευση τον Αύγουστο.

Ο ειδικός εκδότης του «The Capital Forum» είχε δηλώσει ότι η EC πλησιάζει τώρα στην έγκρισή της για τη συμφωνία, η οποία θα μπορούσε να κλείσει ανά πάσα στιγμή, με την αντιπρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Margrethe Vestager, να τάσσεται υπέρ της συμφωνίας.

Πηγή: www.reinsurancene.ws

Διαβάστε Ακόμα

Λεβετσοβίτης-Νικολάκος: Σωματεία, επιμελητήρια και ΕΑΕΕ πρέπει να ασχοληθούν σοβαρά με το ζήτημα της εκπαίδευσης

Τα υψηλά ποσοστά αποτυχίας στις εξετάσεις πιστοποίησης επαγγελματικών γνώσεων ασφαλιστικών πρακτόρων και μεσιτών έχουν προβληματίσει έντονα τους επαγγελματίες του ασφαλιστικού κλάδου. Ο

Νασσίμ Σύριος: Πρέπει να εισάγουμε όλα τα νέα ψηφιακά εργαλεία γιατί αυτό μας διαφοροποιεί ως ασφαλιστικούς διαμεσολαβητές, οι υπηρεσίες μας

Ο Νασσίμ Σύριος είναι ο ιδιοκτήτης του πρώτου ασφαλιστικού γραφείου στην Ελλάδα που δέχεται συναλλαγές μέσω Bitcoin, www.insuranceaxd.gr. Στη συνέντευξη