Κυριακή, 21 Απριλίου 2024

Ο AJ Gallagher εξετάζει την αγορά του χαρτοφυλακίου περιουσιακών στοιχείων των Aon και WTW ύψους 3 δισεκατ. δολαρίων

Δημοσίευση: 10/05/2021
Willis Towers Watson Ο παγκόσμιος ασφαλιστικός μεσίτης Arthur J. Gallagher βρίσκεται σε συνομιλίες με την Aon και τον Willis Towers Watson (WTW) για την πιθανή απόκτηση ενός χαρτοφυλακίου περιουσιακών στοιχείων, το οποίο περιλαμβάνει και τον Willis Re, όπως υποστηρίζει το Bloomberg. Φρένο στη συγχώνευση Aon Plc και Willis Towers Watson βάζει το Υπουργείο Δικαιοσύνης των ΗΠΑ! Η οργισμένη απάντηση των εταιρειών Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή έδωσε το πράσινο φως για την εξαγορά της Willis Towers Watson από την Aon, αλλά τα εμπόδια παραμένουν
Willis Towers Watson

Ο παγκόσμιος ασφαλιστικός μεσίτης Arthur J. Gallagher βρίσκεται σε συνομιλίες με την Aon και τον Willis Towers Watson (WTW) για την πιθανή απόκτηση ενός χαρτοφυλακίου περιουσιακών στοιχείων, το οποίο περιλαμβάνει και τον Willis Re, όπως υποστηρίζει το Bloomberg.

Σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του Bloomberg από ανθρώπους εντός της εταιρίας, η συμφωνία πρόκειται να επικυρωθεί τις επόμενες εβδομάδες.

Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι η συμφωνία ύψους 3 δισεκατομμυρίων δολαρίων περιλαμβάνει περιουσιακά στοιχεία στη Γερμανία, την Ισπανία, τη Γαλλία και τις Κάτω Χώρες, καθώς και την αντασφαλιστική μεσιτεία του Willis Re.

Παρόλο που οι συνομιλίες για την πώληση των περιουσιακών στοιχείων βρίσκονται σε εξέλιξη, άνθρωποι εξοικειωμένοι με το θέμα τονίζουν ότι δεν έχει ληφθεί κάποια τελική απόφαση και ότι η δομή της συμφωνίας θα μπορούσε να αλλάξει ανά πάσα στιγμή, ενώ δεν αποκλείουν το ενδεχόμενο οι συζητήσεις να πέσουν εν τέλει στο κενό.

Στα μέσα Απριλίου υπήρξε μία έντονη φημολογία που ήθελε την Aon να έχει προσφερθεί να πουλήσει τα περιουσιακά της στοιχεία σε ορισμένες χώρες της ΕΕ προκειμένου να λάβει την αντιμονοπωλιακή έγκριση της ΕΕ για τον προτεινόμενο συνδυασμό της με την WTW.

Μάλιστα, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή (EC) ζήτησε σχόλια από ανταγωνιστές και πιθανούς αγοραστές περιουσιακών στοιχείων εκποίησης , προτού παρατείνει την προθεσμία της για να λάβει τελική απόφαση για τη συγχώνευση τον Αύγουστο.

Ο ειδικός εκδότης του «The Capital Forum» είχε δηλώσει ότι η EC πλησιάζει τώρα στην έγκρισή της για τη συμφωνία, η οποία θα μπορούσε να κλείσει ανά πάσα στιγμή, με την αντιπρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Margrethe Vestager, να τάσσεται υπέρ της συμφωνίας.

Πηγή: www.reinsurancene.ws

Ακολουθήστε το insuranceforum.gr στο Google News.

Διαβάστε Ακόμα

36th Thessaloniki Insurance Conference

Παρασκευή 9 Φεβρουαρίου

«Αντιμετωπίζοντας προκλήσεις – Δημιουργώντας ευκαιρίες»